Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ανακλαστικά λαγού και "ανακλαστικά" χελώνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακλαστικά λαγού και "ανακλαστικά" χελώνας

Ας ακολουθήσουμε μια σειρά μικρά και μεγάλα περιστατικά σε μια προσπάθεια όχι εξαγωγής συμπερασμάτων, αλλά κατανόησης του τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας προκαλώντας άλλοτε τη νοημοσύνη και άλλοτε την ανοχή μας. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Μέλη πολιτικής νεολαίας μοιράζουν φυλλάδια σε μαθητές έξω από Λύκειο στο Κιλκίς και με ένα τηλεφώνημα του διευθυντή του σχολείου μετά από μισή ώρα βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατηγορούμενοι για «απόπειρα πρόκλησης διατάραξης οικιακής ειρήνης και διέγερση».

Ο βουλευτής της Χ.Α. Γ. Λαγός μπουκάρει με μια παρέα φουσκωτών νεοναζί σε δημοτικό σχολείο του Περάματος δέρνοντας, βρίζοντας και απειλώντας δασκάλους και γονείς που τολμούν να δεχτούν προσφυγόπουλα στα ίδια θρανία με ελληνόπουλα. Ο υπόδικος χρυσαυγίτης μετά την καταδρομική επιδρομή στο σχολείο επιστρέφει ανενόχλητος και σαν κύριος στο σπίτι του, μιας και, παρά την εκεί αστυνομική παρουσία, ουδείς βρέθηκε να τον συλλάβει κι εμείς ακόμα ψαχνόμαστε για το αν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους της αποφυλάκισής του ή όχι και περιμένουμε τι θα αποφασίσει η εισαγγελία Πειραιά και τι θα βγάλει η ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Λαγός κάνει τον γύρο της ειδησεογραφίας, δημοσιογράφοι τον αποκαλούν στον αέρα “τραμπούκο” και ο υπόδικος νταής του κοινοβουλίου ζητάει και τα ρέστα. Εδώ τα ανακλαστικά του συστήματος είναι άμεσα και υποδειγματικά ως προς την ταχύτητά τους.

Καταθέτει μήνυση ο Λαγός το μεσημέρι για συκοφαντική δυσφήμηση κατά γνωστής τηλεπαρουσιάστριας και αυτομάτως κινητοποιούνται εισαγγελείς και αστυνομία για τη σύλληψη της δημοσιογράφου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ακολουθώντας τη σειρά αυτών των περιστατικών και δίνοντας τη βαρύτητα που αναλογεί στις ταυτότητες των πρωταγωνιστών τους δεν μπορεί κανείς παρά να σταθεί στη δυσλειτουργία των ανακλαστικών ενός συστήματος μηχανισμών που άλλοτε γρηγορεί και άλλοτε σέρνεται στους ρυθμούς μιας απελπιστικά ράθυμης κινητοποίησης. Που άλλοτε δρα και άλλοτε το σκέφτεται για το πώς και πότε θα αντιδράσει. Που άλλοτε σέρνει μαθητές σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια και άλλοτε αφήνει “εξωσχολικούς” φασίστες να αλωνίζουν ανενόχλητοι σε σχολεία για να διώξουν τα παιδιά αυτών που ανερυθρίαστα αποκαλούν εντός της Βουλής “κατσαρίδες”.

Η δυσλειτουργία αυτών των ανακλαστικών προκαλεί ίσως περισσότερο από τους ίδιους τους νεοναζί. Διότι τέτοιου είδους δυσλειτουργίες ανακλαστικών, που άλλοτε αντιδρούν με ταχύτητα λαγού και άλλοτε με ταχύτητα χελώνας, ήταν που αποθράσυναν στο πρόσφατο παρελθόν τους νεοναζί και αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL