Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Επιστολές / "Μονομερής ενέργεια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολές / "Μονομερής ενέργεια"

Η κυρία Μπακογιάννη συντάχθηκε με το συντηρητικό ιερατείο της Ε.Ε. (Σόιμπλε και Σία) και χαρακτήρισε πράξη «μονομερή» και προκλητική προς τους θεσμούς τη χορήγηση του βοηθήματος της κυβέρνησης στους μικροσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα.

Είναι γνωστό ότι το κόμμα της Ν.Δ. ταλαντεύτηκε, δήλωσε πως θα το ψήφιζε, αλλά μόλις δυσφόρησε ο Σόιμπλε δεν θέλησε να τον στενοχωρήσει και δήλωσε παρών, ταυτιζόμενη απόλυτα μαζί του, αλλά και με τον ΣΕΒ το ΔΝΤ και τη λιτότητα. Στη μονομερή αυτή πράξη απέδωσε και την καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ γνωρίζει καλά ότι αυτό οφείλεται στην ασυμφωνία ΔΝΤ ευρωπαϊκών θεσμών.

Τουναντίον το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, που ήταν επίσης μονομερής ενέργεια, το υπερψήφισε για να μην κατηγορηθεί ως φιλο-Σοϊμπλεϊκή! Μάλιστα επαίρεται, διότι κι εκείνη επί Σαμαρά έκανε μονομερή ενέργεια μειώνοντας τον ΦΠΑ από 23% στο 13%! Τότε γιατί κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για μονομερή ενέργεια;

Το συμπέρασμά μου είναι ότι έχει περιέλθει σε μεγάλη σύγχυση και θέλοντας να αποβάλει τη ρετσινιά της νεοφιλελεύθερης και αντιλαϊκής δεξιάς της λιτότητας πέφτει σε γκάφες. Είναι αντιφατική, είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, και με τους φτωχούς και με τους πλούσιους. Δύσκολα πείθεις τους νοήμονες με άκρατο λαϊκισμό! Φαντάζομαι τη «συμφωνία της αλήθειας», ίσον λιτότητα, που θα εφαρμόσει, αν κάποτε κυβερνήσει, αλλά τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Νίκος Λάζος

Άγιος Νικόλαος Κρήτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL