Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Γόνιμος διάλογος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γόνιμος διάλογος

Πολύ θετικά αποτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ τις δύο ανοιχτές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την αγροτική παραγωγή σε Σέρρες και Τρίπολη την Κυριακή. Πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σχετικών φορέων της περιοχής, πολύ καλό ήταν το επίπεδο του διαλόγου, ο οποίος ήταν αρκετά ώριμος και γόνιμος (μολονότι στις Σέρρες υπήρξε περιορισμένη διαμαρτυρία αγροτοσυνδιακαλιστών).

Συμπεριλαμβανομένης, λοιπόν, και αυτής της εμπειρίας, η κυβέρνηση εκτιμά ότι σιγά-σιγά ο αγροτικός κόσμος αρχίζει να κατανοεί την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα και κυρίως να αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που καταβάλλεται παρά τα πολύ στενά περιθώρια. Σε αυτό το κλίμα, δεν διαφαίνεται ότι το θερμόμετρο των αγροτικών κινητοποιήσεων θα ανέβει φέτος σε ψηλά επίπεδα. Επιπλέον, η κυβέρνηση προετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια (γενικής θεματολογίας), με ομιλητές υπουργούς και στελέχη του κόμματος, επ’ αφορμή της επετείου των δύο χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης και σε συνέχεια της πάγιας προσπάθειας να διατηρηθεί η αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στα Τρίκαλα (11.00 π.μ., δημαρχείο) με ομιλητές τους Δημήτρη Παπαδημητρίου (υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης), Βαγγέλη Νικολαΐδη (επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης), Θανάση Δημάκη (μέλος Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ) μετατέθηκε για την ερχόμενη Κυριακή εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που υπήρχαν στον νομό λόγω του χιονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL