Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
avgileaks / "ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Παπανδρέου γίνεται"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / "ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Παπανδρέου γίνεται"

Δύο χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την επικαιρότητα επί δεκαετίες ήρθαν να τη μονοπωλήσουν για άλλη μια φορά. Το Κυπριακό και το ΠΑΣΟΚικό.

Το Κυπριακό μπορεί να μη λύθηκε, το ΠΑΣΟΚικό όμως πρόβλημα τελείωσε διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες.

Η επιστροφή του Γ.Α. Παπανδρέου μπορεί να μην έγινε με τόσο εντυπωσιακό τρόπο -δεν κατέβηκε ντε και η Φώφη από τη σκάλα του αεροπλάνου για να του κάνει το γνωστό νεύμα α λα Αντρέα, άλλωστε αυτές οι εποχές έχουν περάσει- αλλά είχε ουσιαστικό και βαθιά πολιτικό μήνυμα.

Δεν ξέρω τις συνέπειες στην πολιτική κατάσταση του τόπου και πόσες αναταράξεις θα προκαλέσει στα άλλα κόμματα, αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα, αλλά σίγουρα η επανένταξη (συμπόρευση ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσουμε) του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ ήταν κατ’ ελάχιστον μια δικαίωση των social media που επί μήνες φωνάζουν “ΠΑΣΟΚ, σώσε μας”.

Στο ΠΑΣΟΚ πήραν προφανώς το μήνυμα των social media και το μετέφρασαν με την ορθή παπανδρεϊκή του εκδοχή. Κι έτσι μπορεί η ρόδα του Καμίνη να μη γυρίσει ποτέ, αλλά η ρόδα του ΠΑΣΟΚ γύρισε πάλι στις ρίζες, αφού, όπως είναι γνωστό άλλωστε, “ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Παπανδρέου δεν γίνεται”.

Τώρα, όπως προεξοφλούν όλοι στα social media, το ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου θα είναι κάτι σαν ανάδρομος Ερμής για να κλείσει τις παλιές υποθέσεις που έχει με την Ιστορία. Θα ξανακερδίσει τις εκλογές (όποτε κι αν γίνουν) με 43,92% (όπως το 2009) και εφτά μήνες μετά θα πάει (ξανά) στο Καστελόριζο. Ο Σαμαράς φαντάζομαι θα ρίξει τον Κ. Μητσοτάκη αν χάσει τις εκλογές από το ΠΑΣΟΚ (όπως το 2009) και θα συμπράξει με τον Ευ. Βενιζέλο που η ιστορία θα τον καλέσει να αναλάβει τον ιστορικό του ρόλο. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Αλλά αφού το κάνουν που το κάνουν το μερεμέτι στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν δοκιμάζουν και το ζιβάγκο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL