Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Αν το βούλωναν τουλάχιστον...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Αν το βούλωναν τουλάχιστον...

Αυτή η ιστορία με τις προσλήψεις «δικών του παιδιών», που κατά χιλιάδες διαπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάτι γκεμπελικό. Διότι καταλαβαίνει βέβαια, όποιος θέλει να καταλάβει, περί τίνος πρόκειται. Πρώτα-πρώτα, γιατί οι σχετικές αποκαλύψεις πλασάρονται κυρίως από το “Πρώτο Θέμα”. Μια εφημερίδα για την οποία η αντικειμενικότητα ταυτίζεται με τη ρίψη αντικειμένων κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Με ιδιαίτερη προτίμηση στη λάσπη, στις κοτρόνες και στα σκ... άμα χρειαστεί. Και δεύτερον, γιατί το χιλιομπαλωμένο, και μακάβριο από μία άποψη, λάβαρο κατά των προσλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει η Ν.Δ. Με το συγκεκριμένο παρελθόν, τις συγκεκριμένες πρακτικές και τα συγκεκριμένα χρέη.

Λέγε, λέγε, όμως, κάτι μένει, όπως λέει η συνταγή. Και είναι αδίστακτοι οι μπαγάσηδες. Από το τίποτε, συχνά και από ευεργετικά για την κοινωνία μέτρα, παράγουν αθλιότητα. Προσλαμβάνουν καθηγητές, τους κατηγορούν για ρουσφέτια. Προσλαμβάνουν γιατρούς, τους κατηγορούν για κομματισμό. Προσλαμβάνουν εποχικούς πυροσβέστες, τους κατηγορούν ότι καίνε τον προϋπολογισμό. Προσλαμβάνουν κάποιους που κέρδισαν σχετικές προσφυγές, τους κατηγορούν για παρανομία. Ακόμα και τους νέους, που θα βρουν μια προσωρινή απασχόληση με τα κοινοτικά προγράμματα κατά της ανεργίας, τους προσθέτουν στη... διόγκωση του Δημοσίου!

Το σενάριο έγινε γνωστό στην επανάληψή του. Αφού ο Θέμος και οι λοιπές αντικειμενικές δυνάμεις διαπράξουν τη σχετική αποκάλυψη -μία την εβδομάδα ανυπερθέτως-, η Ν.Δ. την αγκαλιάζει και την προβιβάζει σε... Αποκάλυψη. Κατακρημνίζεται η οικονομία, διαλύεται ο προϋπολογισμός, καταστρέφεται η χώρα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει αθρόες προσλήψεις. Και όχι προσλήψεις ό,τι να ’ναι. Αλλά προσλήψεις συριζαίων, συγγενών και φίλων. Αν τους πίστευες, δεν θα υπήρχε ούτε ένας συριζαίος αδιόριστος. Βάζουν πάνω-πάνω και τους μετακλητούς, που λογικά, όπως πάντα, είναι πρόσωπα κοντά στην κυβέρνηση, και το πράγμα δένει.

Το μακάβρια γελοίο σε όλα αυτά είναι ότι εκείνοι που έχουν κάνει σημαία τις προσλήψεις από τη σημερινή κυβέρνηση, είναι οι ίδιοι -ως παρατάξεις και ως πρόσωπα- που αντιμετώπισαν το Δημόσιο ως λάφυρο επί δεκαετίες. Που ξεχαρβάλωσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας. Που είχαν διπλάσιους και τριπλάσιους μετακλητούς όταν κυβερνούσαν, όπως ο Μητσοτάκης για παράδειγμα. Που έκαναν την οικογενειοκρατία καθεστώς, όπως πάλι ο Μητσοτάκης για παράδειγμα. Γιος πρωθυπουργού, αδελφός υπουργού, θείος περιφερειάρχη, διορισμένος σε ανώτερη θέση κρατικής τράπεζας αμέσως μετά την αποφοίτησή του. Αν το βούλωναν τουλάχιστον...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL