Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
"Όποιος με πιστεύει είναι βλάκας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Όποιος με πιστεύει είναι βλάκας"

“Δεν είναι κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας οι ρασοφόροι οι οποίοι εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως υποστηρικτές της οργάνωσης Ε.ΣΥ. - Ελλήνων Συνέλευσις” ξεκαθάρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Οι μητροπολίτες αφιέρωσαν τη χθεσινή πρώτη ημέρα της Συνόδου στον Αρτέμη Σώρρα, ανακοινώνοντας: “Εγκαίρως η Ιερά Σύνοδος διά του από 7ης Μαρτίου 2016 Εγκυκλίου Σημειώματός της ενημέρωσε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον αμφιλεγόμενο, έντονα εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό και αρχαιολατρικό χαρακτήρα και τον ρατσιστικό λόγο της”.

Τότε “είχαν προτραπεί οι σεβασμιώτατοι ιεράρχες, οι κληρικοί και το χριστεπώνυμο πλήρωμα όπως απέχουν από εκδηλώσεις τοιούτων οργανώσεων και μη ενθαρρύνουν ή υποστηρίζουν παρομοίας πρωτοβουλίας” υπενθύμισε η ΔΙΣ. Κατά τα λοιπά, αποφάσισε να οργανώσει Ημερίδα Νομικών Συμβούλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 4 Φεβρουαρίου, με θέμα την Εκκλησιαστική Περιουσία και τις Σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.

Στο μεταξύ, ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεοπτική εκπομπή του Θ. Αναστασιάδη - εκεί που θα του συμπεριφέρονταν ευνοϊκά... Ο Σώρρας δήλωσε ότι θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ότι “Είναι ο Εωσφόρος, αυτός που φέρνει το φως είναι ο Εωσφόρος”, ότι “οτιδήποτε 'παρά' είναι λάθος, παρά φύσιν, παράνομος, παραολυμπιακοί”. “Γιατί πάμε στους Παραολυμπιακούς και χειροκροτάμε; Θέλεις να τρέξεις, αδελφέ μου; Πήγαινες. Έχεις ένα πόδι και δεν τρέχεις. Και τι να κάνουμε τώρα; Ας μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν μπορούν” είπε στο ρατσιστικό παραλήρημά του για τους ΑμΕΑ. Ίσως το μόνο σωστό που είπε είναι: “Όποιος με πιστεύει είναι βλάκας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL