Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυπριακό: Η ώρα της λύσης;

Οι εφημερίδες της αριστεράς «Αυγή» και «Εποχή» και το δίκτυο transform! Europe διοργανώνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 18.30 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) εκδήλωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την ώρα που οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μπαίνουν στην τελική ευθεία και είναι σε απόσταση αναπνοής η Διάσκεψη της Γενεύης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

* Η Σία Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

* Ο Μουράτ Κανατλί, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος “Νέα Κύπρος» (YKP) και του Εκτελεστικού Γραφείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

* Ο Τάκης Χατζηδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικοοικονομικών Μελετών, (ΙΚΜΕ), Κύπρος

* Ο Νίκος Φίλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από μακρά και επίπονη διαδικασία διαλόγου και διαβουλεύσεων, η πρόοδος που καταγράφεται ενθαρρύνει την ελπίδα μας ότι μπορεί να γίνει ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα στη διάσκεψη της Γενεύης προς τη λύση του Κυπριακού και τη δημιουργία συνθηκών κοινής ζωής, σ’ όλα τα επίπεδα, του κόσμου των δύο κοινοτήτων. Η σύνθεση του πάνελ, σημειώνεται από τους οργανωτές, εγγυάται μια ουσιαστική παρουσίαση του σύνθετου αυτού ζητήματος, το οποίο είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο από πολλές πλευρές, ελπίζοντας έτσι ότι συμβάλλει στην κατανόηση των όρων επίλυσής του. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δείτε όλα τα σχόλια