Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
avgileaks / Ένας χρόνος Κ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Ένας χρόνος Κ. Μητσοτάκης

Οι μεγάλες και σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες αποτυπώνουν το πανηγυρικό κλίμα που υπάρχει σε όλη τη χώρα, και όχι μόνο, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου στην αρχηγεία της Ν.Δ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλοι πλέον αναγνωρίζουν την ιστορική σημασία που σηματοδοτεί η ανάδειξή του στο τιμόνι της “γαλάζιας” παράταξης και χωρίς πλέον να αποτελεί έκπληξη, εκτός από σημαντικότερη είδηση της προηγούμενης χρονιάς, αποτελεί και την είδηση της χρονιάς του 2017.

Η πρώτη συγκινητική παρέμβαση αναμένεται από αυτοοργανωμένες ομάδες δημόσιων υπαλλήλων, που θα αναρτήσουν πανό στις προσόψεις των υπουργείων με το πασίγνωστο πλέον σύνθημα, «Κυριάκο, σώσε μας».

Σε πολλές γειτονιές, ομάδες καθημερινών ανθρώπων θα διαδηλώσουν φωνάζοντας «Νόμος και τάξη με τον Μητσοτάκη», ενώ δυναμική αναμένεται και η παρέμβαση των ελεύθερων πολιορκημένων βιομηχάνων με πικετοφορίες στη γραμμή παραγωγής των εργοστασίων τους τραγουδώντας τον γνωστό ύμνο «Φόρο, φόρο τον καημό μου, τον μετράω και πονώ, κι είναι το παράπονό μου, πότε Κυριάκο θα σε δω (δις)».

Πάντως, την παράσταση έκλεψαν φέτος οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Η παρέμβασή τους προκάλεσε αίσθηση. Βλέπετε, δεν είναι λίγο να ανακηρύξουν τον Άγιο Κυριάκο ως προστάτη των δημοσκοπήσεων, στο πρότυπο του Άγιου Συμεών του Τραπεζούντιου, που είναι προστάτης των χρυσοχόων ή του Άγιου Αντύπα που είναι προστάτης των οδοντιάτρων.

Σε διεθνές επίπεδο, μεγάλη συμμετοχή αναμένεται να συγκεντρώσουν και οι εκδηλώσεις σε Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ, όπου ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά θαυμασμού.

Εκτός των άλλων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλοι οι υποψήφιοι των κομμάτων σε Γερμανία και Γαλλία διεκδικούν την παρουσία του στις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις τους, αφού είναι ο πρώτος ηγέτης που θεωρείται παγκόσμιο γούρι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκλεγεί ακόμη πρωθυπουργός στη χώρα του.

Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξετάζονται όλα τα αιτήματα. Στο μόνο που έχει απαντήσει ήδη, και μάλιστα αρνητικά, είναι στον Ντ. Τραμπ. Με μια λιτή επιστολή του ξεκαθαρίζει ότι πρώτη προτεραιότητά του είναι η Ελλάδα και δεύτερη η Ε.Ε. «Έχω εμπιστοσύνη ότι μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου, αλλά πρέπει να περιμένεις και εσύ, και οι ΗΠΑ» του έγραψε απαντώντας στην πρόσκληση συμμετοχής στην ανακήρυξή του ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έκανε δεκτό το αίτημα να στείλει τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο τους ενώνει η αγάπη τους για το Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL