Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Avgileaks / Κάν' το όπως ο Καμίνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Avgileaks / Κάν' το όπως ο Καμίνης

Λαμπρή σελίδα για την ιστορία της Αθήνας έγραψε ο Γιώργος Καμίνης με τη γνωστή ρόδα του Συντάγματος. Ήδη σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξετάζουν τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει στην επιστήμη, ενώ οι πολιτικοί αναλυτές αποκωδικοποιούν βήμα - βήμα την πρωτοποριακή τακτική του σε επίπεδο επικοινωνιακής τακτικής. Βλέπετε, δεν είναι λίγο πράγμα να κατασκευάσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας τον τροχό που δεν... γυρίζει και ταυτόχρονα να είσαι τόσο σεμνός.

Οι καθηγητές στις έδρες της γεωμετρίας έχουν παρατήσει τον τετραγωνισμό του κύκλου και δημιουργούν ειδικές ημερίδες με κεντρικό θέμα “Κάνε τη ρόδα του Καμίνη να γυρίσει”. Στις διάσημες σχολές Αστρονομίας, δίπλα στο πορτρέτο του Γαλιλαίου (1564-1642: “Κι όμως γυρίζει”) έχει τοποθετηθεί του Γ. Καμίνη (1954-: “Κι όμως δεν γυρίζει”).

Οργασμός και στους εκδοτικούς οίκους που διορθώνουν όλα τα βιβλία που περιέχουν τα γνωστά γνωμικά, αντικαθιστώντας τα με την καινούργια εκδοχή. Όπως: “Ρόδα που κυλά δεν χορταριάζει και ρόδα που δεν κυλά δεν ξεχειμωνιάζει”, “Ρόδα είναι και ποτέ μην είσαι σίγουρος ότι θα γυρίσει” κ.ά.

Την ίδια ώρα, οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας συνεχίζουν τις ολονυχτίες στο Σύνταγμα κάνοντας την ιερή επίκληση “Γύρνα”, αφού θεωρούν ότι κάτι κακό θα συμβεί στη χώρα όσο δεν γυρίζει. “Θα γυρίσει ο τροχός και θα χορτάσει κι ο φτωχός, λέει η λαϊκή σοφία. Όσο δεν γυρνά, θα πεινάει ο φτωχός” δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Λύστε τα Μάγια στο Action 24, που έχει και την ευθύνη της παγκόσμιας τηλεοπτικής αποκλειστικότητας της ρόδας Καμίνη είτε γυρίζει είτε όχι.

Εκ διαμέτρου αντίθετο το κλίμα στο Λονδίνο, που συγκλονίζεται από τις διαμαρτυρίες των πολιτών που απαιτούν να σταματήσει να γυρνά το London Eye, θεωρώντας ότι είναι παλαιομοδίτικο να γυρνάνε οι ρόδες.

Από την πλευρά του, ο Γ. Καμίνης αποφεύγει τη δημοσιότητα. Σε ερώτηση δημοσιογράφων “αν ο δήμαρχος θεωρεί ότι όλα είναι σχετικά” κύκλοι (που επίσης δεν γυρίζουν) του πρώτου πολίτη της πόλης σχολίαζαν “ἓν οἶδε ὅτι οὐδὲν οἶδε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL