Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Η Διεθνής του Μίσους και τα ντόπια δουλίδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Διεθνής του Μίσους και τα ντόπια δουλίδια

Ο πανικός της πολυεθνικής που κυβερνά την Ελλάδα μεταπολεμικά (τουλάχιστον), αρχικά με τους Βρετανούς και στη συνέχεια με τους Αμερικανούς, οδηγεί σε κινήσεις απελπισίας των ντόπιων ατζέντηδών τους (γερμανικής κοπής τώρα). Αυτό, όμως, κάθε άλλο παρά ακίνδυνο είναι, όταν η γκεμπελική ενημέρωση που λαμβάνει η πλειονότητα του ελληνικού λαού είναι από τα ΜΜΕ των μπαταξήδων...

Ωστόσο, είναι πολύ φάλτσα η οπερέτα την οποία στήνουν οι πολιτικοί καθοδηγητές του εξαμηνίτη αντιστασιακού, μαζί με την παιδούλα που -κατά δήλωσή της- ουδέν γνώριζε για τα εγκλήματα του κόμματος στο οποίο επί τουλάχιστον τριάντα χρόνια σιτίζεται μαζί με τον λοιπό θίασο των εκπροσώπων πολυεθνικών συμφερόντων. Και το φτηνιάρικο λιμπρέτο εκτός από ανελλήνιστο είναι και ανιστόρητο.

Ψηφίζει η Ν.Δ. να μην πάρει βοήθημα 300 ή 400 ευρώ ο συνταξιούχος, καταγγέλλοντας συνάμα την άφρονα κυβέρνηση που κάνει τέτοια χουβαρνταλίκια μοιράζοντας... ψίχουλα χωρίς να ρωτήσει τους πανεπόπτες. Ω, του θαύματος, αυτοί παρεμβαίνουν έπειτα από την αντίδραση των ατζέντηδων. Ζητούν εξηγήσεις, ο Τσακαλώτος τους λέει ότι θέλει γραπτά τις απορίες τους και έτσι γίνεται. Και απαντάει στα ερωτήματά τους. Δύο μόλις μέρες έπειτα από την καταβολή αυτού του βοηθήματος ωρύεται η Ν.Δ. (και οι συνιστώσες της) ότι η κυβέρνηση ταπεινώνει τη χώρα με την άγνωστη έως τότε απάντηση Τσακαλώτου.

Και η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή!

Τη διάβασαν; Όχι, βέβαια... Κλασικό δείγμα κόμματος - ψυχιατρείου*.

Εραστές της αλήθειας

Άρχισαν τη σπέκουλα, εκμεταλλευόμενοι ότι τα Μέσα τους θα μεταδίδουν μόνο τα δικά τους και όχι το περιεχόμενο της τυπικής επιστολής η οποία απηχούσε σχεδόν λέξη προς λέξη (mot a mot, για αυτούς που μεγάλωσαν με γαλλικά και πιάνο) τα όσα είχε ήδη δηλώσει στους οικονομικούς συντάκτες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Και τι δεν είπανε, τι δεν γράψανε. Όμως, αλήθεια, πότε έδωσαν αυτοί στη δημοσιότητα έστω και μία από τις επιστολές που ανταλλάσσανε με την τρόικα; Μέχρι να παραδεχτούν ότι είναι υπαρκτό το mail Χαρδούβελη για την πλήρη εκποίηση της χώρας, πέρασαν μήνες...

Κι από την άλλη, γιατί δεν ζήτησαν να δημοσιοποιήσει ο κ. Ντάισελμπλουμ τη δική του επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση; Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, αλλά είθισται, όταν δίνεις στη δημοσιότητα την επιστολή κάποιου, προηγουμένως να τον ρωτάς. Τι φωνάζουν τώρα ότι άργησε τρεις μέρες η κυβέρνηση και κρατούσε τον λαό στο σκοτάδι; Ποιον λαό; Τους φοροφυγάδες, τους μπαταξήδες, τους επιχειρηματίες που τα έστειλαν όλα έξω (λεφτά και δουλειές); Τους εαυτούς τους που παίρνουν εκατομμύρια σαν δάνεια για εφημερίδες που ισχυρίζονται ότι δεν τους ανήκουν;

Πρoφανώς, τα σχόλια για την απάντηση Τσακαλώτου είχαν ήδη γραφεί, διότι απλούστατα, όπως είθισται, τα στελέχη της Διεθνούς του Μίσους τούς είχαν ενημερώσει. Έτσι, η επιστολή που οι ίδιοι απαιτούσαν να στείλει στους δανειστές η κυβέρνηση έγινε «μια ταπεινωτική επιστολή για όλους τους Έλληνες και τη χώρα. Μια επιστολή μετάνοιας και υποτέλειας. Αλλά και μια επιστολή επιβεβαίωσης ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος σύμμαχος των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών».

Όπα! Δηλαδή αυτοί είναι εναντίον των δανειστών;

Σαμαράς και πάλι!

Κάτι από Σαμαρά θυμίζει αυτή η αιφνίδια έπαρση του λάβαρου απέναντι στους δανειστές μαζί με τα νάιλον σημαιάκια της κ. Γεννηματά, των κ.κ. Λεβέντη και Θεοδωράκη και των πικραμένων που δηλώνουν πολύ αριστεροί: «Η επιστολή, μνημείο υποταγής και εθελοδουλίας, του Ευκλ. Τσακαλώτου προσβάλλει τον ελληνικό λαό και την ιστορία αυτής της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Ενότητα». Εκείνες τις υποκλίσεις στον υπάλληλο της ρωσικής Γκάζπρομ, μήπως τις θυμάται ο επικεφαλής της υπό εξαέρωση γκρούπας;

Αυτοί που χάσανε τον παράδεισό τους δεν κάνουν τον κόπο ούτε να παρενδύονται. Εισέρχονται με θράσος στην καθημερινότητά μας (με τις ευλογίες των αναξιοπαθούντων ηγετών της Εκκλησίας), απαιτούν να επανακτήσουν το μέγιστο μερίδιο στη συνομοταξία των κρατικοδίαιτων και κυρίως να ελέγχουν τη «νομιμοφροσύνη» μας. Και να ξοδεύουν για μια γραβάτα όσα μια τετραμελής οικογένεια για τα μηνιαία της έξοδα.

Ωστόσο καλά θα κάνουν να κοιτάνε τα του οίκου τους. Π.χ., το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από «φιλική» συνάντησή του με γαλάζιους δημάρχους. Κίνηση προειδοποίησης; Ίσως. Πάντως, τα σύννεφα πάνω από την αυλή της φαμίλιας Μητσοτάκη δεν φεύγουν βάζοντας όλα τα δουλίδια να φυσάνε.

* Κάτι ανάλογο είχε υποστηρίξει κι ο ιδρυτής της, αλλά ως άμεμπτος και αλάνθαστος είχε συμπεριλάβει τους πάντες στο δικό του ίδρυμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL