Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Η γερμανική Δεξιά και τα ψέματα του κ. Σόιμπλε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η γερμανική Δεξιά και τα ψέματα του κ. Σόιμπλε

Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του EWG στο οποίο αναμενόταν η απεμπλοκή από την εμπλοκή που δημιούργησε η ένσταση Σόιμπλε για τις μικρές σε ύψος ελαφρύνσεις των βαρών στους χαμηλοσυνταξιούχους είχαμε και νέα παρέμβαση! Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Die Zeit», δήλωσε ότι: “Η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει αν τα μέλη της δεν ακολουθούν τους κανόνες”. Κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες Τσίπρα για έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους, δήλωσε: «Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ESM ρωτήθηκαν αν η απόφαση της Αθήνας είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις της και η αρχική απάντηση ήταν 'όχι'». Να σημειώσουμε ότι με τη 13η σύνταξη των Χριστουγέννων (συνολικό κόστος 616 εκατομμύρια για 1.600.000 άτομα με απολαβές έως 800 ευρώ) και τη μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά του Αιγίου, στην ουσία, δεν υπάρχει οικονομικού χαρακτήρα πρόβλημα. Υπάρχει ζήτημα ελευθερίας της ελληνικής κυβέρνησης.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ τα ψέματα που λέει ο κ. Σόιμπλε αρκούν για να κατανοήσουμε το ήθος την ακεραιότητα και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του, παρασύροντας το σύνολο της γερμανικής Δεξιάς, σε νέα εγκλήματα κατά της Ευρώπης και των λαών της. Και λέει ψέματα καθώς κανείς από τους τέσσερις θεσμούς, Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ESM δεν πρόλαβε να συνεδριάσει, έστω και με τηλεδιάσκεψη, για να κρίνει τις παροχές του Έλληνα πρωθυπουργού, με ποσά από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του 2016 παρουσίασε πλεόνασμα ρεκόρ 7,449 δισ. ευρώ το ενδεκάμηνο Ιανουάριος- Νοέμβριο 2016, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 4,339 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,553 δισ. ευρώ.

ΜΑΛΙΣΤΑ ο επίτροπος Μοσκοβισί δήλωσε δημοσίως ότι κανείς υπουργός Οικονομικών του Eurogroup δεν ενημερώθηκε, που σημαίνει ότι η ανακοίνωση του οργάνου που εξέδωσε ο πρόεδρος του Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφραζε μόνο τον εαυτό του και τον προστάτη του Σόιμπλε. Σε κανονικές δημοκρατίες που λειτουργούν με σεβαστούς κανόνες, ο Ντάισελμπλουμ θα όφειλε να δώσει εξηγήσεις, που αν δεν γίνονταν αποδεκτές, θα οδηγούσαν στην παραίτησή του. Από τη στιγμή που δεν το κάνει, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας και κανόνων. Αυτό όμως δεν ενοχλεί καθόλου τον αυστηρό (!) Γερμανό υπουργό και την προϊσταμένη του Άνγκελα Μέρκελ.

ΣΕ ΜΙΑ περίοδο όπου η ρευστότητα στην παγκόσμια σκακιέρα δημιουργεί αγωνίες για το μέλλον του κόσμου, με την Ευρώπη να δέχεται τις συνέπειες της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας και τους Ευρωπαίους πολίτες να στρέφονται τρομαγμένοι για το μέλλον τους σε αντισυστημικές δυνάμεις, που οι περισσότερες επιθυμούν την έξοδό τους από τη Βαβέλ των Βρυξελλών, οι Γερμανοί και ειδικότερα το πολιτικό ιερατείο της Δεξιάς, κουφό και στραβό, συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αν ο Σόιμπλε καταφέρει να εμποδίσει τη δεύτερη αξιολόγηση τους ελληνικού προγράμματος, θα καθηλώσει την ελληνική οικονομία σε νέα ύφεση, ίσως τη σκληρότερη της περιόδου, καθώς η υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων έγινε αποδεκτή, με τον όρο αυτές οι θυσίες να πιάσουν τόπο και η χώρα να βγει από τη μέγγενη των τριών Μνημονίων. Πρέπει να θυμίσουμε στον Σόιμπλε ότι τα δύο πρώτα Μνημόνια, που εφαρμόστηκαν σε συνεργασία με το ΔΝΤ, απέτυχαν παταγωδώς με ευθύνη εκείνων που τα επέβαλαν, μεταξύ των οποίων ήταν οι Σόιμπλε και Τόμσεν. Και κάποιοι πρέπει να ρωτήσουν τη διοίκηση του ΔΝΤ αν οι κινήσεις και οι συνεργασίες του Τόμσεν μόνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών εγείρουν σοβαρές ενστάσεις για την αντικειμενικότητα και τον σεβασμό σε όλη τη διοίκηση του ΔΝΤ.

ΕΙΝΑΙ τόσο επικίνδυνα και κρίσιμα τα πράγματα, με την εμμονική κατά της Ελλάδας πολιτική του Σόιμπλε, που ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) Ούλριχ Γκρίλο παρενέβη και όχι μόνο ζήτησε να βοηθηθεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά υπογράμμισε ότι: οι Έλληνες αξίζουν σεβασμού για τις θυσίες που έχουν κάνει. Όπως είπε: εάν είχαν ληφθεί στη Γερμανία τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα θα είχε προκύψει εξέγερση! Στου κουφού (Σόιμπλε) την πόρτα. Αφού λοιπόν η γερμανική Δεξιά δεν νοιάζεται για την ευρωπαϊκή συνοχή και ενότητα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ηγέτες έχουν συναίσθηση και δύναμη ευθύνης. Η Ε.Ε. κινδυνεύει με διάλυση. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι πλέον, εκτός από τον Σόιμπλε και τον Κυριάκο, που ζητάει εκλογές. Το αν θα γίνει πρωθυπουργός στο ευρωπαϊκό Χαλέπι δεν φαίνεται να τον ενοχλεί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL