Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Τι δεν ήθελε ο κ. Γιακουμάτος να ακουστεί και προσπάθησε να φιμώσει την κ. Βάκη; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι δεν ήθελε ο κ. Γιακουμάτος να ακουστεί και προσπάθησε να φιμώσει την κ. Βάκη; (Video)

https://www.youtube.com/embed/lxDLPECWPyI

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις ξεκίνησε να απαντά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη ο κ. Γιακουμάτος θυμήθηκε ότι «η εκπομπή δεν είναι κονσέρβα» και άρχισε συνεχώς να την διακόπτει ώστε να μην ακουστεί. Προφανώς όμως, ο ζωντανός διάλογος είναι προνόμιο μόνο των εκπροσώπων της Ν.Δ. στα κανάλια.

Η κ. Βάκη έδωσε πραγματικό αγώνα για να ακουστεί εν μέσω των συνεχόμενων διακοπών του κ. Γιακουμάτου που ανενόχλητος είπε τις απόψεις του, με τον ιδιαίτερο «γραφικό» του τόνο, στα όρια της χυδαιολογίας.

Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο οι δημοσιογράφοι των εκπομπών να αδυνατούν να παρέμβουν στις συνεχόμενες διακοπές και ύβρεις των εκπροσώπων της Ν.Δ. στα τηλεοπτικά πάνελ, όμως συχνά κρίνεται απαραίτητο προς χάριν του ουσιαστικού διαλόγου και της προστασίας των τηλεθεατών, αλλά και των φιλοξενούμενων τους, από τις χυδαιότητες που εκστομίζονται κατά βούληση, από μερίδα βουλευτών.

Τι δεν ήθελε να ακουστεί ο κ. Γιακουμάτος;

«Στη Ν.Δ. δεν θέλουν τους υψηλούς φόρους, για τα υψηλά εισοδήματα», «Αν μειώσεις τους φόρους ειδικά από τα υψηλά στρώματα θα έχεις ανύπαρκτη υγεία και παιδεία». «Τυράκι, ή ιδεοληψίες» αυτή είναι η θέση σας για τα εργασιακά;  «Το πλεόνασμα βγαίνει από το λαό και επιστρέφει σε αυτόν». «Δεν απολύουμε εμείς καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες». «Πιστοποιητικά στο Σόιμπλε θέλατε να δώσατε» γι’ αυτό αλλάξατε στάση για το βοήθημα στους συνταξιούχους. «Το 60% των συνταξιούχων ζουν με συντάξεις κάτω από τα 665 ευρώ υπέστησαν 11 περικοπές, δεν έπρεπε να τους ενισχύσουμε;»

Κυρίως όμως δεν ήθελε να ακουστεί η αντιπαραβολή των δηλώσεων Πιτέλα με τις υβριστικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ευρισκόμενος στο εξωτερικό, τις οποίες η κ. Βάκη ανέγνωσε καλώντας τον να απαντήσει: «αυτός είναι ο πατριωτισμός της παράταξής σας;»

Σε αντιδιαστολή ο κ. Γιακουμάτος καμάρωσε για την μοναδική παροχή της Ν.Δ. με περιορισμένους αποδέκτες σε μια χώρα που πλήττονταν βάναυσα από την κρίση, το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που έδωσε μόνο σε 13 δήμους» ο κ. Σαμαράς.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL