Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Σαν κάνω ντου βρε πονηρή!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαν κάνω ντου βρε πονηρή!

Θα κάνω ντου βρε πονηρή / στα στέκια που αράζεις /

και αν σε τρακάρω πουθενά / με αυτόν τον άνθρωπο ξανά /

να ξέρεις δεν τη βγάζεις! (Κ. Βίρβος - Β. Τσιτσάνης)

Εκεί στη μοναχική Νουδούλα, στο Μοσχάτο, πρέπει μερικοί με καθαρό μυαλό και κοινή λογική να αφήσουν τα μίση και τα... και να συνετίσουν τους θερμοκέφαλους. Τι ακριβώς ζητάνε από την κυβέρνηση; Τι ακριβώς επιθυμούν να γίνει για το καλό του τόπου; Κατηγορούν αφενός τον Τσίπρα ότι, αντί να σκίσει το Μνημόνιο, τώρα υπακούει στις προσταγές της Μέρκελ και του Σόιμπλε κι έχει κολλήσει στο "Ναι στα πάντα", και αφετέρου ότι τολμάει να κάνει νομοθετικές κινήσεις (κοινωνική πολιτική) που βάζουν σε κίνδυνο την παραμονή μας στην Ευρώπη. Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι η σωτηρία της χώρας. Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα και, αν βουλιάξει, θα πάμε όλοι στον πάτο!

Η “συμφωνία αλήθειας” του κυρίου Μητσοτάκη τι ακριβώς περιέχει; Ποιοι ευθύνονται για το χρέος; Ποιοι υπέγραψαν την καταδίκη της χώρας μας; Η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.), που “διέπρεψε” στις περικοπές και τις απολύσεις, έχει το θράσος να μιλάει; Οι 12 φορές που  μειώθηκαν οι συντάξεις μας δεν ξεχνιούνται. Το ότι εν μια νυκτί χάσανε τη δουλειά τους 2.000 γιατροί στο ΠΕΔΥ, κλείσανε νοσοκομεία και ΙΚΑ και αποδυναμώθηκε ο τομέας της Υγείας πώς το δικαιολογεί; Η ανεργία ήταν 26%, με 65% σε ηλικίες 20-40. Γιατί, ενώ μόνιμα ενίσχυε τις τράπεζες, ενοχλούνται που αυτή τη φορά θα δοθούν λεφτά στους συνταξιούχους; Παρεξηγεί την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής επειδή, όταν ήταν στα ηνία της χώρας, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να “βοηθήσει” τις τράπεζες και τους πλούσιους. Μια ματιά στα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα ΜΜΕ και τα κόμματα μας δίνουν όλη την εικόνα της διαπλοκής και των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, όπως επίσης εξηγούν γιατί μερικές ειδήσεις δεν φτάσανε ποτέ στα φώτα της δημοσιότητας. Με αγωγές απαντούν τώρα οι τράπεζες στα αρρύθμιστα δάνεια, αφού στα 400 εκατ. ευρώ ανέρχεται μόνο το χρέος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

“Καθάρισε τη θέση σου / μ' αυτή σου την κατάσταση / πριν κάνω επανάσταση”! Κατηγορούν την κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται το χρέος και την παραμονή μας στην Ε.Ε., για ιδεοληψίες και συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, ενώ οι ίδιοι διακατέχονται από εμμονές (εκλογές) και επιλεκτική αμνησία (ο κύριος Μπαλτάκος ποιανού ήταν φίλος;). Ισχυρίζονται ότι το μόνο που θέλει ο Τσίπρας είναι η καρέκλα, ενώ οι ίδιοι ράβουν κοστούμια για καινούργιες δόξες και μεγαλεία. Οι συνταξιούχοι είναι και ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης και μην το ξεχνάτε αυτό. Φροντίστε τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL