Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Τι φταίμε εμείς που όλοι είναι με τον Σόιμπλε;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Τι φταίμε εμείς που όλοι είναι με τον Σόιμπλε;

Καλοκαίρι του '15 ζούμε πάλι, εποχή προ δημοψηφίσματος στα κανάλια και τα δελτία Τύπου της Ν.Δ. καθημερινά να «παίζουν» από την πρωινή ζώνη ενημέρωσης ως ερωτήσεις των αντικειμενικών δημοσιογράφων.

Αφού παρελάσουν στις τοποθετήσεις (υπό μορφή ερωτήσεων) των «έγκριτων», τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διανθισμένα από τον προσωπικό τόνο του κάθε παρουσιαστή, συχνά με έναν λόγο που δομείται εκ των προτέρων, ως αντιθετικός διάλογος που όμως πάντα καταλήγει στο μονότονο ρητό ή υπόρρητο κλισέ συμπέρασμα, ενίοτε διατυπωμένο και ως ερώτηση: Εκλογές.

Απολογητές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηκώνουν τα μανίκια στα δύσκολα και παρόλο που θρηνούν τα βάσανα της χώρας δύο χρόνια τώρα, τάσσονται υπέρ όλων των άλλων φτωχών πλην των «συνταξιούχων». Κανάλια ενωμένα ποτέ νικημένα, στον ιερό αγώνα υπέρ της λιτότητας, με μια φωνή: Σόιμπλε - Ν.Δ. - ΔΝΤ.

Τη γραμμή έδωσε ο Μπάμπης νωρίς το πρωί την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης της παροχής προς τους συνταξιούχους. Αφού απεφάνθη ότι «πλεόνασμα δεν υπάρχει» και «συνιστά συνταγματικό πραξικόπημα» να θέλει ο πρωθυπουργός να το μοιράσει στους συνταξιούχους! Καθώς «δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του, κάτι τέτοιο» κατέληξε ότι «Δεν μπορείς να κατηγορείς τον Σόιμπλε»!

https://www.youtube.com/embed/evFK6GeeYU4

«Ο Τσίπρας πήρε ομήρους τους συνταξιούχους σε μια σύγκρουση με τα άλλα κόμματα, τον Κ. Μητσοτάκη και τον Σόιμπλε» συνέχισε και εδώ συμφωνούμε. Από τη μια ο Τσίπρας, από την άλλη ο Σόιμπλε και ο κ. Μητσοτάκης...

Τι φταίμε εμείς που είστε με τη λάθος μεριά;

Έτρεξε να ξεπλύνει με έκτακτη εκπομπή προπαγάνδας ο ΣΚΑΪ, το αυτογκόλ της Ν.Δ. που αγκάλιασε, αντί για τους «φτωχούς» συνταξιούχους, τον κ. Σόιμπλε. Ξέχασαν ότι άλλα έλεγαν στην αρχή της εβδομάδας, όταν η κριτική εστιαζόταν στο ότι το βοήθημα, δεν δινόταν και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Αν δινόταν και στους άνεργους, πάλι στάση Σόιμπλε - “παρών” θα κρατούσε;

Φάνηκε έτσι η απόσταση της «πραγματικής πραγματικότητας» του καθαρού νεοφιλελευθερισμού του κ. Πορτοσάλτε -που καμάρωνε για το «Νien» του Κυριάκου στους συνταξιούχους- από τον δεξιό λαϊκισμό του κ. Μπογδάνου. Η Ν.Δ. κατά Άρη είναι το «αστικό κόμμα που ξεπέρασε τον εαυτό του» και για όποιον νεοδημοκράτη δεν κατάλαβε... «αν επιλέξουμε τον δεξιό λαϊκισμό, θα πάμε στους ορίτζιναλ». Προτιμότερη, η εκ των έσω μετάλλαξις...

https://www.youtube.com/embed/tr6970tJZ94

«Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Άδωνι» μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του σταθμού, ενώ αποκρύφτηκε τελείως ότι προηγήθηκε το παραλήρημα Άδωνι από το βήμα της Βουλής. Ακολούθησε απάντηση του υπουργού, για να οδηγηθούμε εκ νέου σε χυδαιότητες και απειλές από τους κ. Άδωνι και Σαλμά. Γραφικός ο Άδωνις, αλλά ο υπουργός δεν δικαιούται να απαντήσει. Επί της ουσίας, μόνο στην ΕΡΤ ακούστηκε στα πεταχτά, κάτι για ΚΕΕΛΠΝΟ και “πολλά λεφτά”...

https://www.youtube.com/embed/k0I-gV3zNko

«Άνανδρη και ανέντιμη η επίθεση Πολάκη στον Άδωνι» σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «απαράδεκτη» κατά τον κ. Λυριτζή. Επιλεκτική η ευαισθησία για την «πολιτική απαξίωση» της Βουλής. Για το «θα σε εκτελέσω» του κ. Σαλμά στον υπουργό..., κουβέντα.

«Αν πρωθυπουργός δεν ήταν ο Τσίπρας και ήταν ο Μητσοτάκης, οι συνταξιούχοι στις 22 του μήνα δεν θα έπαιρναν αυτό το βοήθημα, γιατί δεν το θέλει ο κ. Σόιμπλε» είπε ο Κ. Ζαχαριάδης στον ΑΝΤ1 αυτό που κανείς δεν θέλει να ακουστεί.

https://www.youtube.com/embed/omrLBah0JNY

Το χαμόγελο της κ. Μπακογιάννη πρωί Δευτέρας, σόλο στην ΕΡΤ, με προβλέψεις περί ηρωικής εξόδου Τσίπρα ώς τον Μάρτιο και τη βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος «έχει την απάντηση για όλα τα ζητήματα της χώρας», δεν βρήκε την πόρτα της Βουλής να ψηφίσει κατά των συνταξιούχων και υπέρ του Σόιμπλε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL