Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
AVGILEAKS / "Ευάγγελος Βενιζέλος της χρονιάς"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

AVGILEAKS / "Ευάγγελος Βενιζέλος της χρονιάς"

Μια μεγάλη και σημαντική διάκριση κατάφερε να διεκδικήσει νικηφόρα και φέτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποσπώντας το βραβείο... “Ευάγγελος Βενιζέλος της χρονιάς”.

Πρόκειται για το ειδικό βραβείο που έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια προκειμένου να βραβεύεται ο ίδιος, αφού η άρνησή του να παίρνει βραβεία που έφεραν άλλο όνομα είχε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στα εγχώρια και διεθνή φόρα που ήθελαν να τον βραβεύσουν.

Σύμφωνα με το συνταγματικό χάρτη των βραβείων, οι υποψήφιοι μπορεί και πρέπει να πληρούν όλους τους κάτωθι όρους ταυτόχρονα: 1) πολιτικός, 2) συνταγματολόγος που έχει διατελέσει κυβερνητικό στέλεχος σε πέντε τουλάχιστον κυβερνήσεις με διαφορετικό πρωθυπουργό, ο οποίος τη μία φορά να είναι από άλλο κόμμα, και 3) να έχει κάνει τουλάχιστον μία προσπάθεια να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματός του.

Στο σκεπτικό της φετινής βράβευσής του πιστώνεται ότι για άλλη μία φορά βγήκε από τα στενά όρια του κόμματος που ανήκει και της χώρας που τιμά με την ενεργό παρουσία του, και ότι κατήγγειλε την ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα στην οποία εντάσσεται.

Δεν είναι λίγο, ακόμη και για το πολιτικό όλον του δικού του διαμετρήματος, να βρει το θάρρος και τη δύναμη και να τα πει έξω από τα δόντια στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές που συμφωνούν να δοθεί, έστω και εφάπαξ, 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και τι δεν τους είπε. Ότι καταστρέφουν με τη στάση τους τον ελληνικό λαό, ότι στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και κυρίως ότι διαταράσσουν την Pax Germanicana στην Ε.Ε.

Το βραβείο, όπως έγινε γνωστό, θα το παραλάβει ο ίδιος, όπως ενημέρωσε την οργανωτική επιτροπή, και θα το απονείμει ο ίδιος σε μια σεμνή τελετή στο Ζάππειο.

Να θυμίσουμε ότι στα δέκα χρόνια από τότε που θεσπίστηκε, στο θρυλικό πλέον Ζάππειο του 2007, έχει καταφέρει να το πάρει εννέα φορές. Την πρώτη χρονιά αποφάσισε να μην το δώσει στον εαυτό μου από σεμνότητα, αλλά ταυτόχρονα να μη δοθεί και σε άλλον, αφού έτσι ορίζει η συνταγματική πρόνοια που είχε βάλει στο καταστατικό της ίδρυσης των βραβείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL