Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Σήμερα στην Αυγή: Από 300 έως 830 ευρώ σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Από 300 έως 830 ευρώ σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους

Σε έμπρακτη αναγνώριση των βαρών που σηκώνουν οι αδύναμοι πολίτες για να βγει η χώρα από την κρίση προχώρησε η κυβέρνηση αναδιανέμοντας άμεσα το μεγαλύτερο μέρος του "πλεονάσματος" των εσόδων. Υλοποιώντας την παλαιότερη δέσμευση για 13η σύνταξη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χορήγηση πριν από τις γιορτές (22 Δεκεμβρίου) 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις μέχρι 850 ευρώ, καθώς επίσης την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση. Το ποσό που θα χορηγηθεί στους συνταξιούχους θα είναι αντιστρόφως ανάλογο της σύνταξης: 500 - 830 ευρώ θα λάβουν 270.000 συνταξιούχοι, 300 - 530 ευρώ 570.000 δικαιούχοι και 300 ευρώ 750.000 δικαιούχοι. Συνολικά "δώρο Χριστουγέννων" θα λάβει το 60,3% των συνταξιούχων.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής": 

https://www.avgi.gr/subscriptions

Αιχμές Βρυξελλών κατά Βερολίνου

ΔΝΤ: Όχι μέτρα, μείωση πλεονασμάτων

Την ώρα που ο Ντράγκι, αφήνοντας αιχμές κατά του Βερολίνου, ανακοίνωνε την επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Δεκέμβριο του 2017, στις Βρυξέλλες έδειχναν τη Γερμανία ως υπαίτια της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έως τα Χριστούγεννα. Επιπλέον έβγαινε το ΔΝΤ και διαμήνυε πως "δεν ζητάει επιπλέον λιτότητα", δεν θέλει επιπλέον μέτρα, αλλά μείωση πλεονασμάτων στο 1,5%.

Κατατέθηκε το ν/σ του υπουργείου Εργασίας

Πανελλαδική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Διατίθενται 760 εκατ. ευρώ. Στους δικαιούχους εντάσσονται και οι ενήλικοι σπουδαστές έως 25 ετών.

Στο ΕΣΥ το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο Σταύρος Κοντονής σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για την ένταξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ. Αυξημένος κατά 3 εκατομμύρια ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης και το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές της χώρας.

Κομισιόν: Απόφαση ανάσα για τις περιοχές Natura

Τέλος στην αβεβαιότητα για τη διασφάλιση λειτουργίας των φορέων διαχείρισης που έχουν στην αρμοδιότητά τους τις περιοχές Natura 2000, έβαλε απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων της Ε.Ε. που διατηρεί την προστατευτική κοινοτική νομοθεσία για τη φύση.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η Κομισιόν ξεπαγώνει το "Δουβλίνο"

Τη σταδιακή ενεργοποίηση της συμφωνίας του Δουβλίνου για την Ελλάδα από τις 15 Μαρτίου 2017 πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος διευκρίνισε ότι η πρόταση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή θα αφορά μόνο τους παράνομους μετανάστες μετά τις 15 Μαρτίου και όχι αυτούς που βρίσκονται ήδη σε κράτη - μέλη έχοντας μπει στην ευρωπαϊκή επικράτεια μέσω Ελλάδας.

Ο Κατσίκης του γείτονα

«Κρετίνο» αποκάλεσε τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη γνωστό περιοδικό που εντάσσεται στην κατηγορία του lifestyle. Η αφορμή ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων, ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, αλλά και σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου στην απασχόληση και την εργασία.

του Χρίστου Σίμου

Ιταλία: "Η άμεση προκήρυξη εκλογών είναι λάθος"

Ο αριστερός δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι ντε Μαΐστρις μιλά στην "Α" για τη νέα κινηματική και κοινωνική Αριστερά που μπορεί να φέρει ανατροπές σε Ιταλία και Ευρώπη, ενώ κατηγορεί τον Ρέντζι ότι βάζει το προσωπικό πάνω από το συλλογικό συμφέρον.

LuxLeaks: σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Κατά 50% αυξήθηκαν οι μυστικές φορολογικές συμφωνίες μεταξύ πολυεθνικών και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων μετά το σκάνδαλο LuxLeaks πριν από δύο χρόνια, δείχνει τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το Χρέος και την Ανάπτυξη. Το 2015 το Λουξεμβούργο συνήψε άλλες 172 μυστικές ευνοϊκές φορολογικές συμφωνίες με πολυεθνικές εταιρείες. Βέλγιο και Λουξεμβούργο παραμένουν οι πρωταθλητές των πρακτικών αυτών στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL