Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Τι να κάνουν στους δρόμους, Αλέξη;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι να κάνουν στους δρόμους, Αλέξη;

«Έχουμε σήμερα ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να βγούμε από τα γραφεία μας, από τη Βουλή, από το Μέγαρο Μαξίμου, από τα υπουργικά γραφεία, από τα βουλευτικά γραφεία, από τα κομματικά γραφεία και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους...»

Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός. Εντάξει, γιατί να υπάρχει αντίρρηση; Καλό πράγμα είναι οι πολιτικοί να βρίσκονται κοντά στους πολίτες.

Μόνο που εγώ έχω αντίρρηση. Τουλάχιστον για τους υπουργούς. Αυτοί πρέπει να μένουν στα γραφεία τους για να δουλεύουν σοβαρά και να μην τριγυρνάνε στους δρόμους. Έτσι, ίσως εξαλειφθεί η αλλοπρόσαλλη πολιτική ορισμένων με τις εξαγγελίες πότε για μείωση στα τέλη κυκλοφορίας, πότε για τις αποδείξεις που πρέπει ή δεν πρέπει να κρατάμε για την εφορία, πότε για τα capital controls που αίρονται το Πάσχα, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο κ.λπ. κ.λπ.

Καλύτερα λοιπόν οι υπουργοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μην ταλαιπωρούν τζάμπα και βερεσέ το κοινό, όπως με το τρίμηνο αλαλούμ για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με λίγη προσοχή.

Άλλωστε, να βγουν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν την αγανάκτηση των πολιτών πότε ειλικρινή, πότε στημένη; Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την εμπιστοσύνη πολλών από τους ψηφοφόρους που τον είχαν στηρίξει στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις το 2015.

Ας κάνουν σοβαρή δουλειά και βέβαια, όταν βγαίνουν στα κανάλια, να ασχολούνται λιγότερο με το αμαρτωλό παρελθόν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και περισσότερο με την ειλικρινή εξήγηση για το τι κάνουν, τι συνέπειες έχει, κάτω από ποιες συνθήκες παίρνουν τις αποφάσεις τους.

Ακόμη καλύτερα θα ήταν να απευθύνεται πιο συχνά ο πρωθυπουργός στους πολίτες -όχι σε κομματικά ακροατήρια- για να εξηγεί με απλά λόγια και ακρίβεια την κυβερνητική πολιτική, χωρίς υπεκφυγές, ωραιοποιήσεις και μισές αλήθειες.

Γιατί οι μισές αλήθειες ισοδυναμούν με ολόκληρα ψέματα, όπως για παράδειγμα εκείνο το τραγικοκωμικό πως «οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν», που κατά κόρον ακουγόταν το προηγούμενο διάστημα. Ήταν φανερό όμως ότι οι συνταξιούχοι έβλεπαν τα ποσά που έπαιρναν στα ΑΤΜ να μειώνονται μαζί με το εισόδημά τους. Αυτό μέτραγε και έτσι τα κυβερνητικά λόγια αντηχούσαν ως κοροϊδία...

Περισσότερη ειλικρίνεια και σοβαρότητα λοιπόν, όσο κι αν η κινούμενη άμμος των διαπραγματεύσεων μπορεί να συσκοτίζει κάποια πράγματα. Δουλειά του πρωθυπουργού είναι να τα ξεκαθαρίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL