Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Φυσιολογικά και καθαρά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φυσιολογικά και καθαρά...

Τι φυσιολογικότερο στον κόσμο, να βγαίνει ο -"αντισυστημικός", κατά δήλωσή του, για να μην ξεχνιόμαστε- πρόεδρος του δεξιού κόμματος της χώρας και να χαρακτηρίζει "ιδεοληψία" της Αριστεράς την προστασία των εργαζομένων! Τι φυσιολογικότερο στον κόσμο αυτός ο πρόεδρος -που κατά τα άλλα δηλώνει μεταρρυθμιστής- να καλεί τους εργαζόμενους, και τους ανέργους βεβαίως- να απαγκιστρωθούν από την προστασία που τους προσφέρει το συνδικάτο τους, προκειμένου να αποδεχθούν ό,τι τους προτείνει ο εργοδότης τους επισείοντας την απειλή του λουκέτου!

Τι φυσιολογικότερο στον κόσμο, ο ίδιος αυτός πρόεδρος, που δεν έχει βγει μία φορά να στηρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, να βγαίνει στην κρισιμότερη καμπή αυτής της διαπραγμάτευσης και να στέλνει μήνυμα στους δανειστές -διότι ουσιαστικά αυτό κάνει- ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας διότι στη γωνία περιμένει αυτός που είναι έτοιμος να αποδεχθεί όλα όσα ζητούν οι πλέον ακραίοι από αυτούς, διαφωνώντας μάλιστα με τους υπόλοιπους, και ακόμα περισσότερα!

Η στάση του προέδρου της Ν.Δ. είναι απολύτως φυσιολογική στο πλαίσιο της κλασικής νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας που θέλει να φορτώνει όλα τα βάρη στον κόσμο της εργασίας μεγαλώνοντας συνεχώς την ψαλίδα υπέρ του πλούτου, υπέρ του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Αυτή ναι, είναι ιδεοληψία αφού τα νούμερα, τα δικά τους νούμερα, δείχνουν ότι αυτό το σχέδιο, το δικό τους σχέδιο, δεν βγαίνει.

Τι να πεις όμως για όσους, ξεκινώντας από την Κεντροαριστερά -κάποιοι μάλιστα δηλώνουν αριστεροί-, βγαίνουν και μιλούν υπέρ της επιτροπείας της χώρας προβάλλοντας ως ορθές τις εκτιμήσεις Σόιμπλε και αποδίδοντας, διαχρονικά μάλιστα, τις ευθύνες για όποια καταστροφή συνέβη σε αυτήν τη χώρα, στην Αριστερά! Υπερβολές; Καθόλου. Τα είπε χθες από το φιλόξενο μικρόφωνο του ρ/σ Βήμα FM ο Γρηγόρης Ψαριανός, διανθίζοντας μάλιστα τον λόγο του με διάφορα "γαλλικά", που όταν τα εκφωνεί αυτός δεν ενοχλούν καθόλου τα ευαίσθητα αυτιά των συνομιλητών του - ακόμα και όταν μιλά για "γερμανοτσολιάδες στη Ν.Δ."!..

Θα μπορούσε να πει κάποιος, τι σημασία έχει τι λέει ο Γρηγόρης Ψαριανός. Δεν είναι έτσι. Ο βουλευτής του Ποταμιού εκφράζει το πολιτικό σκεπτικό πολλών από αυτούς που μιλούν ως "μεταρρυθμιστικό κέντρο" και ομνύοντας -όπως έκανε και ο ίδιος- στο όνομα του Σημίτη και του Βενιζέλου, προωθούν τη δημιουργία μιας κεντρώας παράταξης που θα γλιτώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα "λαϊκοδεξιά" βαρίδια της Ν.Δ. Και έχει σημασία ότι όλοι αυτοί μιλούν επαναλαμβάνοντας όλο και πιο συχνά έναν χαρακτηρισμό, όταν αναφέρονται στους αντιδρώντες στις πολιτικές λιτότητας: τη λέξη "πλέμπα". Τόσο καθαρά ταξικά κάνουν τις επιλογές τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL