Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Avgileaks / Σκιές στο "γαλάζιο" υπουργικό συμβούλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Avgileaks / Σκιές στο "γαλάζιο" υπουργικό συμβούλιο

Βαρύ ήταν το κλίμα στην πρώτη συνεδρίαση του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου της Ν.Δ.

Όλα ξεκίνησαν όταν η συζήτηση έφτασε στο προσφυγικό, με τον Άδ. Γεωργιάδη να ξεδιπλώνει ως υπουργός Άμυνας το μεγαλόπνοο πρόγραμμα για το “Θαλάσσιο Τείχος” προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του avgileaks, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγούσε τους πρωτοποριακούς άξονες του σχεδίου: “9 μποφόρ κατά παραγγελία” και “Συμπληγάδες για αλλόθρησκους”, ο Βασίλης Κικίλιας πάγωσε τους νεοδημοκράτες όταν σηκώθηκε και είπε ότι “Αυτό δεν μπορώ να το υποστηρίξω επικοινωνιακά”. “Πρέπει να νιώσει ο πολίτης ασφάλεια και όχι τα ψάρια” τόνισε και ζήτησε το “Θαλάσσιο Τείχος” να συμπληρωθεί με το σχέδιο “ΜΤΜΚΠ” (“Μικρές Τάφροι Μετά Κροκοδείλων Παντού”).

Τότε πετάχτηκε η σκιώδης υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και βροντοφώναξε χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι: “Εγώ σχέδιο χωρίς φωνήεντα δεν το προσυπογράφω”. “Δεν θα καταργήσουμε τα φωνήεντα που ούτε ο Φίλης δεν το τόλμησε” συμπλήρωσε καταχειροκροτούμενη από τον Άδωνι.

Η παρεξήγηση λύθηκε με την πυροσβεστική παρέμβαση της πάντα ήρεμης δύναμης, της Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου, που ζήτησε η οριστική απόφαση να ληφθεί σε νέο σκιώδες υπουργικό, αρκεί να δεχτούν και οι δύο ότι θα προσυπογράψουν την κατάργηση του WiFi σε όσους δεν έχουν ελληνικό επίθετο, η οποία εγκρίθηκε διά βοής.

Στη συνέχεια, ομόφωνα παρά μία ψήφο εγκρίθηκε η παρέμβαση του Μ. Βαρβιτσιώτη, που ζήτησε το σκιώδες υπουργείο (αντι)Μεταναστευτικής Πολιτικής να έχει έδρα τις Σπέτσες ή τη Μύκονο για να μη θυμίζει σε τίποτα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

Αρνητικά ψήφισε ο Βασ. Κικίλιας, που σηκώθηκε ξανά και είπε: “Αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω επικοινωνιακά” εκτός αν αλλάξει έδρα και το δικό του υπουργείο. Μέχρι να πάει στο Μαξίμου, ζήτησε να έχει έδρα στη Γλυφάδα.

Τότε σηκώθηκαν όλοι και με μια φωνή φώναξαν: “Αυτό δεν μπορούμε ούτε εμείς να το στηρίξουμε επικοινωνιακά. Εκτός αν έχουμε όλοι έδρα στο Μαξίμου μετά. Για να πεταχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να κλείσει την συζήτηση λέγοντας: “Αυτό δεν μπορώ να το υποστηρίξω χωροταξικά”.

Η συνεδρίαση έκλεισε με κοινή συνισταμένη ότι θα πρέπει να κληθεί κατασκευαστής να διερευνήσει και να καταθέσει προτάσεις για το χωροταξικό. Το ζήτημα όμως έμεινε ανοιχτό γιατί ακούστηκαν 46 ονόματα “καλών κατασκευαστών” και κανένας “δεν μπορούσε να υποστηρίξει τον κατασκευαστή τού άλλου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL