Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Τι ψήφισαν οι Αμερικανοί / The Donald
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι ψήφισαν οι Αμερικανοί / The Donald

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλοι οι πρόεδροι ή υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν προικισμένοι με ευφυΐα, αξιοπρέπεια, κατάρτιση και ήθος. Ούτε ότι, κατά την προεκλογική τους εκστρατεία, δεν υπήρξαν αντικρουόμενες θέσεις, διαφωνίες, ακόμη και υπαινιγμοί προσωπικού χαρακτήρα. Τα συμβάντα, όμως, της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας δεν έχουν προηγούμενο... Επίσης, ποτέ οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν ήταν τόσο ανόμοιοι.

Η Κλίντον δεν ήταν, βέβαια, η άριστη επιλογή για την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά η νίκη Τραμπ μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για ολόκληρο τον κόσμο. Το ποιος είναι ο Τραμπ στην ιδιωτική του ζωή, το έχουμε πει. Ας δούμε τώρα σύντομα μερικά σημεία της εξαγγελθείσας πολιτικής του:

Μεταναστευτική πολιτική: Ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και εξαναγκασμός της μεξικανικής κυβέρνησης να επωμιστεί τα έξοδα ανέγερσης! Απέλαση όλων των παράτυπων μεταναστών και αλλοδαπών «εγκληματιών». Απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες.

Υγειονομική περίθαλψη: Ακύρωση του συστήματος Υγείας του Ομπάμα. Θα πωλείται ιδιωτική ασφάλεια σε όλες τις πολιτείες και τα ασφάλιστρα θα εκπίπτουν από τη φορολογία. Ακύρωση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για προγράμματα Υγείας προς τις πολιτείες.

Αμβλώσεις: Θα είναι παράνομες εκτός των περιπτώσεων βιασμού, αιμομιξίας ή κινδύνου για τη ζωή της μητέρας.

Φορολογία: Νέα φορολογικά εισοδηματικά όρια για πρόσωπα και επιχειρήσεις. Ανεβαίνει η ατομική φορολογία εισοδήματος και μειώνεται κατά 15% η φορολόγηση των μεγαλοεπιχειρήσεων. (Υπολογίζεται ότι το φορολογικό πρόγραμμα Τραμπ θα κοστίσει 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση!)

Οικονομική πολιτική: Επαναπατρισμός των επιχειρήσεων από την Κίνα με φορολόγηση μόνο στο 10% και τέλος στην αναβολή των φόρων για εταιρικό εισόδημα που αποκτήθηκε στο εξωτερικό.

Κατώτατος μισθός: Οι πολιτειακές κυβερνήσεις θα καθορίσουν το ωρομίσθιο που θεωρούν σωστό. (Προηγουμένως είχε προτείνει 7,25 δολ. την ώρα έναντι των 12 που πρότεινε η Κλίντον.)

Περιβάλλον και υπερθέρμανση του πλανήτη: Επαναδιαπραγμάτευση του ρόλου και των υποχρεώσεων των ΗΠΑ, που απορρέουν από την παγκόσμια κλιματική συμφωνία του ΟΗΕ. Πιστεύει ότι η αντίληψη της υπερθέρμανσης δημιουργήθηκε από και για τους Κινέζους, προκειμένου να καταστεί μη ανταγωνιστική η αμερικανική βιομηχανία!

Ιράκ: Θέση αμφιλεγόμενη και αντιφατική.

Αγωγός πετρελαίου Keystone XL: Αρχικά έλεγε ότι θα τον εγκρίνει αμέσως. Η νέα θέση του είναι ότι θα τον απορρίψει, εκτός εάν η TransCanada Corp. παραχωρήσει στις ΗΠΑ ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα κέρδη ή ακόμη και δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Όπλα: Υπεράσπιση των δικαιωμάτων νομοταγών πολιτών που έχουν όπλα. Θα επιτρέπεται σε στρατιωτικό προσωπικό να φέρει όπλα σε στρατιωτικές βάσεις και κέντρα.

Χρήση μαριχουάνας: Επιτρέπεται η χρήση της για φαρμακευτικούς σκοπούς. Σε προηγούμενες δηλώσεις του έλεγε ότι όλα τα ναρκωτικά πρέπει να νομιμοποιηθούν, για να μην πηγαίνουν τα χρήματα στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών!

Θανατική ποινή: Την υποστηρίζει. Η καταδίκη σε θάνατο πρέπει να είναι υποχρεωτική για εκείνους που σκοτώνουν αστυνομικούς. (Καμιά αναφορά στους αστυνομικούς που σκοτώνουν με το παραμικρό ή αθώους πολίτες!)

Συρία και ISIS: Όχι στρατεύματα ξηράς στη Συρία. Βομβαρδισμός των πετρελαιοπηγών και διϋλιστηρίων που είναι στα χέρια των ισλαμιστών, ώστε να καταστραφούν οικονομικά.

Ιράν: Ακύρωση της συμφωνίας για πυρηνικά όπλα και επαναδιαπραγμάτευση.

Αφγανιστάν: Ο πόλεμος του Αφγανιστάν ήταν απαραίτητος. Απαραίτητη και η εκεί στρατιωτική παραμονή 5.000 ανδρών λόγω εγγύτητας με το Πακιστάν, που έχει πυρηνικά όπλα.

Εκτός των παραπάνω εξαγγελιών, έχει εκφράσει έντονα τις θέσεις του για παγκόσμια γεγονότα, όπως την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. και, μάλιστα, προσκάλεσε τον αρχηγό του Ανεξάρτητου Κόμματος Βρετανίας, ακροδεξιό Νάιγκελ Φαράζ, να μιλήσει στον επινίκιο πανηγυρισμό του στο Τζάκσον του Μισισιπή. Ο Φαράζ δήλωσε ότι η εκλογή Τραμπ ήταν σημαντικότερη ακόμη και από το Brexit. Τόνισε δε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πολιτικές σεισμικές δονήσεις στη Γαλλία και στη Γερμανία!

Περιττό να αναφέρουμε ότι ο Τραμπ, που του αρέσει να τον αποκαλούν “The Don” ή “The Donald”, έχει την πλήρη υποστήριξη της ρατσιστικής εγκληματικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL