Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Θετικά αποτιμάται η συγκρότηση του ΕΣΡ, για νίκη της νομιμότητας και των θεσμών μιλούν τα κόμματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θετικά αποτιμάται η συγκρότηση του ΕΣΡ, για νίκη της νομιμότητας και των θεσμών μιλούν τα κόμματα (Video)

https://www.youtube.com/embed/Zly8-1y2lXI

«Δημοκρατική νίκη» η συγκρότηση του ΕΣΡ χαρακτήρισε τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στο ΣΚΑΙ.  Το μεγάλο φταίξιμο το χρεώνεται στη Ν.Δ. για την καθυστέρηση τόσων μηνών με τη διαπάλη στο εσωτερικό της για το τι στάση θα κρατήσει, ώσπου τελικά να καταλήξει να συναινέσει.

Ωστόσο όπως είπε «η κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση της συγκρότησης και τη συναίνεση που υπήρξε και να τελειώσει το καθεστώς που υπήρχε. Στόχος της κυβέρνησης από την αρχή ήταν να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» συμπληρώνοντας ότι αν δεν υπήρχε ο νόμος 4339 και όλα όσα έκανε η κυβέρνηση δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ.

Χρ. Μαντάς: Νίκη της νομιμότητας απέναντι στην ανομία η συγκρότηση του ΕΣΡ

«Το μεγάλο γεγονός είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ στην οποία καταλήξαμε μετά από μια δύσκολη διαδικασία» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, στην ΕΡΤ. Η τομή που διαφαίνεται είναι ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς ανομίας 27 χρόνων συνέχισε.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι το ΕΣΡ πρέπει να επιτελέσει το ρόλο του με βάση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πάρθηκαν, την διαφαινόμενη απόφαση του ΣΤΕ και το νόμο 4349. Ωστόσο όπως συμπλήρωσε «οι προκλήσεις ωστόσο είναι μπροστά και μετά τη συνεννόηση».

Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση προχώρησε στο άρθρο 2 α ως συνέπεια της αδυναμίας συγκρότησης ΕΣΡ και πρόσθεσε ότι ο «νόμος 4349 έδινε πολύ περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Ας περιμένουμε την απόφαση του ΣΤΕ».

Γ. Κυρίτσης: Η αντίληψη ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι κάτι ανεξέλεγκτο και τζάμπα τελείωσε

https://www.youtube.com/embed/63coj7fxjQg

Βρέθηκε η θεσμική διαδικασία να δοθούν οι άδειες και να σταματήσει η παρανομία δεκαετιών υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης στην ΕΡΤ. "Οι ακραίες φωνές που μιλούσαν για κατάργηση του νόμου ηττήθηκαν κατά κράτος" και επεσήμανε ως ιδιαίτερα θετικό ότι "προχωρά η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και μπαίνει τέλος στην ασυδοσία¨."Η αντίληψη ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι ένα πράγμα ανεξέλεγκτο και τζάμπα τελείωσε".

Ν. Δένδιας: «Ταύρος σε υαλοπωλείο» η κυβέρνηση με το νόμο Παππά

«Είχαμε στελεχώσει 4 ανεξάρτητες αρχές αλλά εμφανίστηκε η κυβέρνηση «ως ταύρος σε υαλοπωλείο» και μας έλεγε "διαπλεκόμενους" κ.α. «Η Ν.Δ. φάνηκε ότι από την αρχή ήθελε την συναίνεση, αντ’ αυτού ο υπουργός έφερε το νόμο, ήρθε η απόρριψη…»  υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας στο ΣΚΑΙ, επιχειρώντας να παρουσιάσει μία συνέχεια στη στάση του κόμματός του, που κάθε άλλο παρά ενιαία ήταν στο θέμα αυτό.

Παρά την παρελκυστική τακτική που είχε υιοθετήσει η Ν.Δ. ο κ. Δένδιας εμφάνισε σήμερα μια εντελώς διαφορετική επικοινωνιακή εικόνα, μακράν των υψηλών τόνων του περασμένου διαστήματος, ισχυριζόμενος ότι η Ν.Δ. ήθελε «να φανεί ότι η χώρα μπορεί να έχει θεσμούς» καθώς και ότι «ο Κ. Μητσοτάκης από την αρχή υπήρξε απολύτως καθαρός».

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, πηγαίνοντας λίγο παραπέρα, εκτίμησε ότι: «Όλα όσα έγιναν έγιναν γιατί επέμεινε η Ν.Δ.»

Γ. Μοίρας: Οι θέσεις των καναλαρχών και της Ν.Δ. ήταν copy paste σε απόλυτη ταύτιση

Την ενόχληση και τον προβληματισμό του εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γ. Μοίρας, στην ΕΡΤ, για τη στάση της Ν.Δ. όλο αυτό τον καιρό, καθώς βρισκόταν σε απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις των καναλαρχών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι θέσεις των καναλαρχών και της Ν.Δ. ήταν copy paste σε απόλυτη ταύτιση».

Τόνισε επίσης ότι ο νόμος της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες δεν απεσύρθη σε όλες του τις διατάξεις. «Αυτό που ισχύει είναι ότι η ευθύνη επέστρεψε στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ, που δεν υπήρχε» εξηγώντας ότι είχαν προ καιρού λήξει οι θητείες των μελών του. «Τα στελέχη του είχαν θητεία μαθουσάλα 13 χρόνια, ενώ το ανώτερο ήταν 8 χρόνια».

Επιπλέον επρόκειτο για ένα ΕΣΡ το οποίο δεν είχε κάνει πράξη την απόφαση του ΣΤΕ ότι το υπάρχον ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αντίκειται στη συνταγματική επιταγή. Η Ν.Δ. δεν συνεργάστηκε στην αλλαγή του ΕΣΡ, παρόλο που υπήρχε ένα αρχικό consensus με τον κ. Μεϊμαράκη, και η νέα ηγεσία της Ν.Δ. άλλαξε.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL