Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Ο Μολώχ ζητάει αίμα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μολώχ ζητάει αίμα...

Ο Νίκος Φίλης, ο ιδιότυπος υπουργός Παιδείας και πάντα μαχόμενος δημοσιογράφος της Αριστεράς, έδωσε στο ευαίσθητο αυτό υπουργείο αυτό που του έλειπε: τον παιδαγωγικό τολμηρό του λόγο, την απεύθυνσή του στην κοινωνία, γιατί εκεί ανήκει και όχι σε οποιαδήποτε λόμπι... Μας θύμισε ότι δεν διαχειρίζεται μόνο πόρους, αλλά και την πνευματική κληρονομιά και την ιστορία του έθνους.

Ο Νίκος Φίλης θέλησε να εκσυγχρονίσει το μάθημα των Θρησκευτικών στο ελληνικό σχολείο. Γιατί; Όχι για να ανοίξει μέτωπο με την Εκκλησία, αλλά για να βοηθήσει στη διεύρυνση του ορίζοντα των γνώσεων των παιδιών μας πάνω στα ζητήματα των θρησκειών.

Η μονόπλευρη θρησκευτική διδασκαλία δεν διαμορφώνει τους όρους ενός σύγχρονου δημοκρατικού σχολείου. Αυτό θα έπρεπε να υιοθετηθεί από την ηγεσία της Εκκλησίας, η καθιέρωση της Θρησκειολογίας.

Η επίθεση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου την περασμένη Παρασκευή, που χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας «προβληματικό», συνιστούσε αιτία αντίδρασης του πρωθυπουργού της χώρας. Αντί γι’ αυτήν, στον Φίλη επιφυλάχθηκε η παύση από το υπουργείο Παιδείας. Μεγάλη αστοχία από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεύτερη αστοχία η απομάκρυνσή του αυτή καθαυτή. Γιατί έφυγε ο Ν.Φ.; Απλά επειδή υπερασπίστηκε το πρόγραμμα του κόμματός του, τις δεσμεύσεις του στον εκπαιδευτικό κόσμο, τις ιδέες του;

Συνεπής στα όσα πιστεύει, ο Νίκος Φίλης, από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθεί, όταν δέχεται τις πιο αήθεις επιθέσεις, απαντά με τις απόψεις του. Δεν γνωρίζει να κάνει εκπτώσεις.

Αυτή η τόλμη εξόργισε την ηγεσία της Εκκλησίας και το σκοταδιστικό κατεστημένο...

Και εξαπέλυσαν τον μαύρο Μολώχ που ζητούσε... αίμα!

Για χάρη του θυσιάσαμε τον Φίλη... για να εξευμενίσουμε τον Ιερώνυμο και τα λοιπά εξαγριωμένα πνεύματα...

Τι θα πράξουν τώρα οι ιεράρχες; Η αγιοσύνη τους θα αντιστοιχηθεί με την αποπομπή του προβληματικού υπουργού; Ή όχι; Θα αφήσουν την Πολιτεία να αποφασίζει σε ό,τι την αφορά ή θα θελήσουν να τη θέσουν υπό εποπτεία όπως οι δανειστές μας;..

Από αυτό θα κριθεί και το ποιος θα αναδειχθεί πραγματικός νικητής από τη σημερινή αντιπαράθεση.

Η Δημοκρατία ή ο σκοταδισμός;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL