Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Σκοταδισμός επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκοταδισμός επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

Πώς μπορεί να ερμηνευτεί το κήρυγμα μίσους που έσπειρε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Είναι φανερό ότι η συνιστώσα των ακραίων επισκόπων έγινε πλειοψηφία ή είχε τη δυνατότητα να πιέσει, να πείσει ή και να απειλήσει τον Ιερώνυμο να δεχτεί τη νέα, από εδώ και πέρα, γραμμή. Και τη γραμμή αυτή, εντελώς συμπτωματικά, επιθυμούσε και η Ν.Δ., που πιέζει όλες τις επιρροές της (βιομηχάνους, δικαστές κ.λπ.) να συντονιστούν για να απομονώσουν τον Τσίπρα και τελικά να ρίξουν την κυβέρνηση.

ΑΥΤΑ που είπε ο Ιερώνυμος δεν τα είπε εν θερμώ. Είχε απόλυτη συνείδηση του τι λέει και πού σκοπεύει. Εκείνο που ίσως δεν συνειδητοποίησε είναι ότι όλα αυτά που είπε ελάχιστη έως καμία σχέση έχουν με τη θρησκεία που υπηρετεί και τη θέση της στην σύγχρονη κοινωνία. Και εν προκειμένω στην ελληνική, που σε αυτές τις δύσκολες εθνικές στιγμές χρειάζεται την ενότητα και τη σταθερότητα για να τα καταφέρει απέναντι σε δυνάμεις που ακόμα πιέζουν για να την υποτάξουν ολοκληρωτικά.

Ο αρχιεπίσκοπος εγκατέλειψε τον ενωτικό του λόγο παρακάμπτοντας επικίνδυνα τις ουμανιστικές αρχές της μήτρας του χριστιανισμού, όπως αυθεντικά τις διατύπωσε ο ιδρυτής του. Ο αρχιεπίσκοπος, πλέκοντας με πονηρία το εγκώμιο του κομμουνιστή ηγέτη (του ακίνδυνου ΚΚΕ) Δ. Κουτσούμπα, αποκάλυψε και ποιος ήταν ο πραγματικός του στόχος.

ΔΕΝ συνειδητοποίησε σε τι κινδύνους βάζει τον χριστιανισμό, την ελληνορθόδοξη Εκκλησία και την ουδέτερα φιλική για τους μουσουλμάνους Ελλάδα αρνούμενος το ότι ο μουσουλμανισμός είναι θρησκεία! Δεκάδες είναι οι χριστιανικές εκκλησίες, πολλές εκ των οποίων είναι ελληνορθόδοξες και βρίσκονται απειλούμενες στο Ιράκ και τη Συρία. Και έδωσε με τις διακηρύξεις του δικαιώματα για την ανάπτυξη μίσους απέναντί μας. Απέναντι στην Ελλάδα και την Εκκλησία της, που όλο αυτό το διάστημα του πολέμου των νέων σταυροφοριών είχε μείνει στο απυρόβλητο. Γιατί λοιπόν να δεχτεί ένα καλοπροαίρετος μουσουλμάνος ότι ο χριστιανισμός σέβεται τον θεό και κηρύττει την αγάπη. Γιατί να προστατεύσει τις χριστιανικές εκκλησίες, όταν εδώ του αρνούνται το δικαίωμα να έχει και αυτός έναν χώρο προσευχής;

ΕΧΕΙ καταλάβει κανείς σε τι οφείλεται το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα; Έχει καταλάβει ότι οι χριστιανοί σταυροφόροι της Δύσης, αφού ξεζούμισαν τις χώρες της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, εδώ και εκατοντάδες χρόνια μετατρέποντάς τις σε αποικίες τους, καταλήστευσαν τον εθνικό τους πλούτο; Και ενώ οι πλέον τολμηροί μετανάστες άφησαν τους τόπους τους για να βρουν μια δουλειά στην Ευρώπη ή την Αμερική ώστε να θρέψουν δεκάδες συγγενείς πίσω στις πατρίδες, έρχονται και πάλι οι σταυροφόροι και εξαπολύουν τις φωτιές του πολέμου από ουρανού και γης για να αρπάξουν τον πετρελαϊκό τους πλούτο. Και τρέχουν να σωθούν μάνες και παιδιά αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς στη θάλασσα του Αιγαίου.

ΕΧΕΙ καταλάβει κανείς από την Ιερά Σύνοδο πόσο έχουν συμβάλει οι μετανάστες στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας; Γνωρίζουν ότι πάνω από το 90% των εργαζομένων στην ελληνική αλιεία, την πτηνοτροφία και τις αγροτικές δουλειές είναι φιλότιμοι μετανάστες υπό άγρια εκμετάλλευση και εργαζόμενοι σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης που στήριξαν αυτούς του κλάδους; Θα έπρεπε, αλλά δυστυχώς είναι προκλητικά αδιάφοροι ως άνθρωποι και ως χριστιανοί.

ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ μπήκαν λοιπόν στο πολιτικό παιχνίδι και συμμαχούν με τη Ν.Δ. για να εισπράξουν, αν και όποτε αυτή γίνει κυβέρνηση, τα ανταλλάγματα της υποστήριξης. Τι κι αν δεν υπάρχει πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης όπου να μην έχει γίνει διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους. Τι και αν δεν υπάρχει μάθημα Θρησκευτικών. Αυτοί επιμένουν θεωρώντας ότι η ιστορία σε αυτά τα χώματα ξεκίνησε μετά Χριστόν. Πριν δεν υπήρχε τίποτα! Τίποτα δεν άφησαν οι γιγαντιαίες μορφές των επιστημών και της φιλοσοφίας. Αγνοούν την τεράστια κληρονομιά, εκείνη που στήριξε την ελληνική γλώσσα και εκπολίτισε βαρβάρους. Εκείνη που ουσιαστικά ενοποίησε το ελληνικό έθνος. Για τους δικούς μας δεσποτάδες όλοι πριν από αυτούς ήταν απλώς ειδωλολάτρες!

ΕΙΝΑΙ αμαρτία και προσβολή στους πιστούς στο κήρυγμα του Χριστού ιεράρχες να απαλλάσσεται δημοσίως των ευθυνών του ο πρωτοκήρυκας του μίσους Αμβρόσιος θεωρώντας ακόμα και τις κατάρες (να σαπίσει το χέρι του υπουργού Παιδείας) ως ιδιότροπη μορφή εκφοράς λόγου. Ο Ιερώνυμος θα καταλάβει το κακό που έκανε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία όταν και αν βρεθεί πάλι δίπλα στον πατριάρχη και τον Πάπα. Τότε που θα ακούει από αυτούς ουμανιστικά κηρύγματα που κατανοούν τις εξελίξεις στον σύγχρονο κόσμο και τους κινδύνους που μας απειλούν και εκείνος δεν θα μπορεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Ελπίζω πως η κυβέρνηση δεν θα πατήσει την μπανανόφλουδα των ακραίων δεσποτάδων. Τα επιχειρήματα και τι δίκιο είναι με το μέρος της και με την πραότητα και την ειλικρίνεια μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό στιγμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL