Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
«Συναγερμός» Πάγκαλου με Άδωνη και Άννα - Μισέλ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Συναγερμός» Πάγκαλου με Άδωνη και Άννα - Μισέλ;

Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ομνύουν στην Ενωμένη Ευρώπη και ταυτόχρονα δημιουργούν εμφυλιοπολεμικές συνθήκες στη χώρα τους; Ναι. Αυτό προσπαθούν εδώ και μήνες να χτίσουν και εδώ οι παράγοντες που παρέδωσαν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμπνεόμενοι προφανώς από τις αναντίστοιχες καταστάσεις στην Ουγγαρία του φασίστα Όρμπαν ή τον εμφύλιο πόλεμο της Ουκρανίας.

Και αναρωτιέσαι: Είναι δυνατό η Νέα Δημοκρατία και οι πράσινες ή τζουρτζουλί συνιστώσες της να συγκροτούν μέτωπο με ακροδεξιούς, ναζί, χουντικούς για να πάρουν την εξουσία στις επόμενες εκλογές ή χωρίς εκλογές; Το προβλέπει αυτό, π.χ., ο σχεδιασμός - ονείρωξη του ζογκλέρ Θόδωρου Πάγκαλου για «Εθνικό Συναγερμό»;

Είναι σαν να πιστεύεις ότι θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με διαιτητή τον Αρετόπουλο...

Πάντως προσπαθούν. Και το σχέδιο απλώνεται μπροστά μας. Οι κραυγές του Άδωνι Γεωργιάδη, υπαρχηγού του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι απειλές κατά των κομμουνιστών, δεν του ξέφυγαν. Το τυχαίο, όταν επαναλαμβάνεται, παύει να είναι τυχαίο, είναι διατεταγμένο. Άσε που εσχάτως πετάει και το πηγούνι προς τα έξω και φέρνει λίγο στον αξέχαστο Μπενίτο και λιγάκι στον Τραμπ...

Κι αν ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε λάθος τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για τους «εγκληματίες κομμουνιστές», προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματός του ανασκεύασε, αν διαβάσετε αυτή την ανασκευή, θα δείτε μόνο επαίνους για το ΚΚΕ! Για να σπεύσει η αναλώσιμη πλέον μεγάλη αδερφή να μας πει ότι ο καημένος ο ξερόλας Άδωνις είναι μορφωμένος κ.λπ. κ.λπ. και αναγκαίος στην παράταξη. Η φαμίλια, που πάντα παίζει σε πολλά ταμπλό, χρησιμοποιεί τον Άδωνι για να οξύνει την κατάσταση κι αν δεν της κάτσει, να τον στείλει μαζί με τον Καρατζαφέρη; Γιατί σιωπά ο κ. Κυριάκος;

«Λάθος»;

Παρένθεση: Η ιδιωτεία, η απληστία και το μίσος των φασιστών δεν έχουν όρια, τείνουν στο άπειρο. Να τι είπε ο μαρτυριάρης Άδωνις, φίλος του Παττακού και στέλεχος του φιλοχουντικού ΛΑΟΣ, όταν αποφάσισε και το ΚΚΕ να αντιδράσει:

«(...) Εγώ δεν είπα στην ομιλία μου στη Χίο, δεν είπα να απαγορεύσουμε στην Ελλάδα, να απαγορεύσουμε ή να κλείνουμε στη φυλακή όσους πιστεύουν στον κομμουνισμό. Είπα ότι σε μια σειρά ανατολικών χωρών ισχύουν αυτού του τύπου οι πρακτικές, γιατί αυτοί θυμούνται την εποχή που είχαν κομμουνισμό και έχουν πολύ άσχημες μνήμες αυτό. Είναι μια ιστορικού τύπου συζήτηση».

Τι είχε δηλώσει μια μέρα πριν;

«Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής, σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

Ο κ. Γεωργιάδης επέμενε -«ανασκευάζοντας»- στην αντικομμουνιστική του υστερία, εξαιρώντας όμως το ΚΚΕ για το οποίο επιφύλαξε και επαίνους. Εδώ σηκώνεις τα χέρια. Το μόνο αριστερό κόμμα που συμπορευόταν και συνεχίζει να επικροτεί την πολιτική η οποία ασκήθηκε σ’ αυτές τις χώρες όπου, κατά τον κ. Γεωργιάδη, αν πεις ότι είσαι κομμουνιστής, σε βάζουν φυλακή, είναι το ΚΚΕ. Ο φιλίστωρ Άδωνις Γεωργιάδης αγνοεί ότι όπως υπάρχει ποικιλία στη Δεξιά (φασίστες, κρυφοφασίστες, νεοφιλελεύθεροι, λαϊκοί, χριστιανοδημοκράτες κ.λπ.), έτσι συμβαίνει και στην Αριστερά, όπου είναι αδύνατο να συμπαρατάξεις π.χ. τους τροτσκιστές στους σταλινικούς ή τους μαοϊκούς στους ρεφορμιστές, εκτός κι αν είσαι ντιπ για ντιπ.

Φωνάζουν κι οι επίγονοι

Τι δεν λέει ποτέ η φασίζουσα Δεξιά: Όπου ο σοσιαλισμός πήγε να βαδίσει δημοκρατικά με κοινοβουλευτισμό, όπως π.χ. στη Χιλή, τα ινδάλματα του Άδωνι, ο Πινοτσέτ, ο Κίσιντζερ και ο Νίξον, φρόντισαν να τελειώσει το έργο πάραυτα. Ε, και κάποιες χιλιάδες δολοφονίες αριστερών, κομμουνιστών και σοσιαλιστών και του προέδρου Αλιέντε ήταν παράπλευρες απώλειες για τα ανά την υφήλιο φασιστοειδή. Δεν είναι ανεξήγητο και το μπούλινγκ στον ΣΥΡΙΖΑ, στο Podemos και στους Πορτογάλους αριστερούς και οι απειλές.

Έτσι, κοντά στο ένα «τυχαίο» να και η «γαλαζοαίματη» κ. Ασημακοπούλου, που παραλληλίζει τους ναζί με τον ΣΥΡΙΖΑ! Ψυχανεμίζομαι ότι θα της έβαζα δύσκολα αν τη ρώταγα τι στάση κράτησε η παράταξη της καρδιάς της απέναντι στον Χίτλερ, στην αρπαγή και δολοφονία των Εβραίων Ελλήνων και κυρίως στην εξαφάνιση των περιουσιών τους, την εξόντωση εκατομμυρίων κομμουνιστών στα ίδια στρατόπεδα. Αυτή η παράταξη, όπως είπε με περηφάνια και ο κ. Δένδιας, είναι συνέχεια αυτής του φασίστα Μεταξά. Φαντάζομαι ότι τα λαλίστατα όργανα των Ελλήνων Εβραίων θα παρέμβουν με ανακοινώσεις εξίσου σκληρές με κάποιες του ’14 (αν θέλουν, τους τα θυμίζω αναλυτικά) για την απίστευτη χυδαιότητα της κυρίας αυτής.

Κατά τα άλλα, όσο η κυβέρνηση δίνει αγώνα για να κρατήσει τη χώρα όρθια, η συνασπισμένη Δεξιά, χέρι - χέρι με τους φασίστες και με την ανοχή ή και έμμεση στήριξη κάποιων πληγωμένων «αριστερών» σπρώχνουν τα πράγματα στην πλήρη αντιπαράθεση και τη χώρα στην κατάρρευση. Μια ερώτηση για τους τελευταίους, τους πολύ «αριστερούς»: Σε διαφορετικής ποιότητας κελιά θα μας έβαζε ο Άδωνις;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL