Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Δ. Βίτσας: Καμία περικοπή στα ειδικά μισθολόγια, αύξηση εσόδων από αξιοποίηση περιουσίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Καμία περικοπή στα ειδικά μισθολόγια, αύξηση εσόδων από αξιοποίηση περιουσίας (Video)

https://www.youtube.com/embed/iKXvbxJ-3UQ

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, το θέμα των ειδικών μισθολογίων πρέπει να εξεταστεί συνολικά, καθώς «περιλαμβάνει τους πάντες» και πρόσθεσε ότι η διαφορά μεταξύ κάποιου που αποφοιτά φέτος από τη σχολή και του χρόνου δεν θα πρέπει να υπάρχει, ή πρέπει να είναι τέτοια ώστε ουσιαστικά να εκμηδενίζεται.  «Υπάρχουν άλλα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την τόνωση των εσόδων» όπως είπε και ανέφερε ως παράδειγμα την αξιοποίηση της αργούσας περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων, ή την αξιοποίηση μη αναγκαίου επιχειρησιακού υλικού.

Επίσης για τη μείωση των εξόδων αναφέρθηκε στις μεταθέσεις και την ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που πρέπει να γίνει με βάση τις νέες ανάγκες και πραγματικότητες.

Αναφορικά με τη θητεία υποστήριξε ότι σήμερα είναι 9 - 12 μήνες και δεν εξετάζεται μείωση της. «Δεν έχει σοβαρό αποτέλεσμα από οικονομική άποψη», τόνισε, ενώ υπογράμμισε πως «δεν το εξετάζουμε και λόγω των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα». Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι «υπάρχουν χώρες που έχουν επαγγελματικό στρατό» αλλά ο ίδιος τάχθηκε «υπέρ της λαϊκότητας των δυνάμεων».

Τέλος αναφέρθηκε στη συνεργασία που επιχειρείται με το υπουργείο Παιδείας για τεχνική εκπαίδευση, ώστε οι μήνες της θητείας των νέων, να μην είναι χαμένοι, και να αξιοποιούνται οι ικανοτήτων τους για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL