Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου / Σήμερα στην "Αυγή": Στήριξη Ομπάμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου / Σήμερα στην "Αυγή": Στήριξη Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου

Ανοιχτή υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για απομείωση του χρέους και επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη προσφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, που επέλεξε την Αθήνα ως έναν από τους δύο σταθμούς τής -ουσιαστικά αποχαιρετιστήριας- περιοδείας του στην Ευρώπη στις 15-18 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και "τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα επιβεβαιώσει τη στήριξή μας στις συνεχιζόμενες προσπάθειες να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της βιωσιμότητας και να επανέλθει στην ευημερία". Στην Αθήνα θα συζητήσει επίσης για το προσφυγικό, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν το ενδεχόμενο να επισκεφθεί και τη Λέσβο. Μετά την Αθήνα θα επισκεφθεί το Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την Άν. Μέρκελ και τους ηγέτες Γαλλίας, Ιταλίας και Βρετανίας.

* Λευκός Οίκος: "Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και θα επιβεβαιώσει τη στήριξή μας στις συνεχιζόμενες προσπάθειες να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της βιωσιμότητας"

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Την αλληλεγγύη του Παρισιού μετέφερε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν Μαρκ Ερό

Υπέρ γρήγορης ρύθμισης του ελληνικού χρέους η Γαλλία

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας στο θέμα του χρέους μετέφερε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομόλογό του. Ο Ζ.-Μ. Ερό τάχθηκε υπέρ "γρήγορης ρύθμισης του θέματος του ελληνικού χρέους", τονίζοντας ότι "η Γαλλία επιθυμεί να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις" και είναι "αλληλέγγυα" στην προσπάθεια της Ελλάδας "να επιτύχει την ανάκαμψη".

Εμφύλιος στη Ν.Δ. για τις... εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις

Δεν πρόλαβε να επικαλεστεί τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή προκειμένου να χαρακτηρίσει "λάθος" την εμφυλιοπολεμική δήλωση Γεωργιάδη και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος βρέθηκε να δέχεται τόσο υβριστικά "φίλια πυρά" στα social media ώστε να αναγκαστεί να καταγγείλει τις ύβρεις. Υπέρ του παρενέβη ο Άδ. Γεωργιάδης, καλώντας τους φίλους του να σταματήσουν...

"Ένεση" ρευστότητας 2,7 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΤΕΑΝ που πρόκειται να ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα -εγγυήσεις τραπεζικών δανείων, δάνεια με μειωμένο επιτόκιο χορηγήσεων, χρηματοδότηση της αγοράς και συμμετοχή στο κεφάλαιο των επιχειρήσεων- αναμένεται "ένεση" ρευστότητας άνω των 2,7 δισ. προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Γ. Κατρούγκαλος:"Θα κρατήσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ όρθιο και ζωντανό"

"Θα βρούμε μέχρι το τέλος του χρόνου πηγές χρηματοδότησης, ώστε να μην υπάρχει άμεσος κίνδυνος" τόνισε ο υπουργός Εργασίας, χαρακτηρίζοντας εκβιασμό των εργοδοτών, ειδικά στα τηλεοπτικά κανάλια, την υπαναχώρηση από τη συμφωνία για την αντικατάσταση του αγγελιόσημου. "Θα κρατήσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ όρθιο και ζωντανό".

Άτονα έλκη

Εν έτει 1995 ο Άγγελος Ελεφάντης είχε πει το εξής: «Με το υπερκράτος Ευρώπη, μια ιστορική διαδικασία ενοποίησης που ανήκει στη μακρά διάρκεια πάει να συμπτυχθεί μέσα στη βραχύτατη διάρκεια, με μοιραία συνέπεια τα πολλά πτώματα που μένουν πίσω. Ανάμεσά τους η ευρωπαϊκή γλωσσική και πολιτισμική πολυφωνία...

του Σπύρου Γεωργάτου

Ισπανία: Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν...

Διαδηλώσεις εναντίον της τριπλής συμμαχίας Δεξιάς - Σοσιαλιστών - Πολιτών οργανώνει το "Συντονιστικό 25 Σεπτεμβρίου" μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ραχόι από τον βασιλιά Φελίπε. Οι διαμαρτυρίες αποτελούν υγεία για τη Δημοκρατία απάντησε ο Ιγκλέσιας στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι το Podemos δεν μπορεί να βρίσκεται μέσα και έξω από τη Βουλή.

Τουρκία: Απειλή εισβολής στο Ιράκ

Με στρατιωτική εισβολή στο βόρειο Ιράκ απείλησε η Άγκυρα, καθώς οι Κούρδοι πρωταγωνιστούν στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη. Ο Ταγίπ Ερντογάν οραματίζεται τη μεταφορά της έδρας του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL