Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
"Ανασκευή" με επανάληψη αντικομμουνιστικής υστερίας από τον Αδ. Γεωργιάδη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ανασκευή" με επανάληψη αντικομμουνιστικής υστερίας από τον Αδ. Γεωργιάδη (Video)

https://www.youtube.com/embed/BJHTY0uUlY8

Στην Βουλή, μίλησε για διαστρέβλωση των λεγομένων του,  αλλά αμέσως μετά συνέχισε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη: «Αν ποτέ κυβερνάγατε εσείς δεν θα μας αφήνατε να μιλάμε».  Την ίδια υπερασπιστική γραμμή επικαλέστηκε σήμερα το πρωί σε παρέμβασή του στο ΣΚΑΙ όπου, αφού επανέλαβε τα περί διαστρέβλωσης όσων είπε, συνέδεσε ευθέως τη «θεσμική εκτροπή» που συμβαίνει στη χώρα με τα καθεστώτα των πρώην ανατολικών χωρών.

«Να μην πέφτουμε από τα σύννεφα, όταν παίρνουν την εξουσία άνθρωποι αυτών των ιδεών, φέρονται ολοκληρωτικά» ταυτίζοντας τη σημερινή διακυβέρνηση μέσω ενός ιστορικού άλματος και παραγράφοντας την ανανεωτική αριστερά, με τις ανατολικές χώρες.

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Εδώ, εμείς είμαστε στο άλλο άκρο, ενώ σε αυτές τις χώρες τους έχουν απαγορέψει, στην Ελλάδα τους θαυμάζουμε...».  «Να πάψουμε να νομίζουμε ότι επειδή είναι κάποιος αριστερός είναι καλός. Αυτή είναι η ηγεμονία της Αριστεράς που κατέστρεψε την Ελλάδα». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ισχύει το παράδοξο στη χώρα να κυβερνά άλλος 40 χρόνια και να ευθύνεται η Αριστερά: «όταν κυβερνούσε η Ν.Δ. είχε ιδεολογική ηγεμονία η Αριστερά». Επιχείρημα δε, για την "ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς" όλα αυτά τα χρόνια ήταν η "ηγεμονία" της στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και το συνδικαλισμό.

Η αντικομμουνιστική υστερία που προσπαθεί να εμφυσήσει ο κ. Γεωργιάδης στο κομματικό του ακροατήριο ταυτίζοντας τη σημερινή διακυβέρνηση της χώρας με το παλαί ποτέ ανατολικό μπλοκ, τον κάνει επιρρεπή σε αντιφάσεις, αφού την ίδια ώρα επιχειρεί να διαχωρίσει το ΚΚΕ για να εστιάσει την επίθεση στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ που είναι "οπορτουνιστές" και "τυχοδιώκτες".

"Ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτική ιδεολογία μόνο στην Ελλάδα τη θεωρούμε καλή" επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης

«Όπου πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτού του τύπου καταλήγουμε σε ολοκληρωτισμό» «του τύπου της ολοκληρωτικής αυτής ιδεολογικής» επέμεινε αποφεύγοντας παράλληλα να απαντήσει ευθέως στην επίμονη ερώτηση των δημοσιογράφων, αν ταυτίζει τον κομμουνισμό με τη σημερινή κυβέρνηση κάτι που λογικά προέκυπτε από τις δηλώσεις του. «Η σημερινή κυβέρνηση αν δεν ήμασταν στην Ε.Ε. που μας έβαλε ο Κ. Καραμανλής θα χρησιμοποιούσε οποιοδήποτε μέσο για να παραμείνει στην εξουσία» συνέχισε και μιλώντας για θεσμική εκτροπή υπονόησε τη χρήση αντιδημοκρατικών μέσων.

Κατέληξε στο γραφικό πλέον αντικομουνιστικό παραλήρημά: «Ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτική ιδεολογία μόνο στην Ελλάδα τη θεωρούμε καλή. Ο κομμουνισμός είναι ένα κόμμα και μία άποψη». «Αν είχαν κερδίσει το 1946 – 49 θα είχαμε δημοκρατία στην Ελλάδα

Τέλος, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» με ανακρίβειες  για την υπόθεση του δικαστή του ΣΤΕ κατηγορώντας την για κιτρινισμό παρόλο που οι δημοσιογράφοι της εκπομπής του επεσήμαναν επανειλημμένα, το αντίθετο.

Το αντικομουνιστικό παραλήρημα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη στη Χίο για απαγόρευση της κομουνιστικής ιδεολογίας αλλά και οι σημερινές δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ εκθέτουν κατάφορα τον πρόεδρό της Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. καθώς καλύπτει πολιτικά ακραίες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις και έρχονται  σε πλήρη διάσταση από την αστική δημοκρατική παράδοση του Κ. Καραμανλή, κάτι άλλωστε που καταδίκασε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Κατσώτης, στο πάνελ της ΕΡΤ σήμερα το πρωί: «Μεγάλη ευθύνη έχει η Ν.Δ. για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της».

Άκρως ανησυχητικό το φαινόμενο της αντικομουνιστικής υστερίας που φαίνεται να καταλαμβάνει συχνά και άλλα στελέχη της Ν.Δ. όπου σε ακραίες δηλώσεις τους συχνά ταυτίζουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό, όπως η κ. Ασημακοπούλου χθες και στο παρελθόν, ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL