Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.7°C19.7°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C20.8°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
1 BF 51%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Υπόθεση καρδιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Υπόθεση καρδιάς

Δεν θα έπρεπε, λέω, ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει με τέτοια σφοδρότητα τη γνωστή βουλευτίνα της Ν.Δ. Μισέλ Ασημακοπούλου για όσα είπε χθες στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Δεν θα έπρεπε, επίσης, να καλέσει τον Κυριάκο να την αποδοκιμάσει, ίσως να διαπράξει και κάτι χειρότερο εις βάρος της, λες και ζούμε στη Βόρεια Κορέα. Και δεν θα έπρεπε, για έναν λόγο: Γιατί η Μισέλ έχει αποδείξει σε πλείστες όσες περιπτώσεις, και σ’ αυτή για την οποία βάλλεται, ότι διαθέτει κάτι που εμείς οι αριστεροί θα έπρεπε να εκτιμούμε αν δεν είχε καταψύξει τα αισθήματά μας ο καταψύκτης της εξουσίας: Καρδιά!

Καρδιά, μάλιστα. Μεγάλη, καλή, ευγενή -εξ ου και το Μισέλ, αλλιώς θα την έλεγαν Μιχαλία-, φιλόξενη, ζεστή, και γενναία. Όλα τα όμορφα που περικλείει η λέξη αυτή. Κι αν δείτε από την άποψη αυτή τη διαδρομή της, τότε θα το ομολογήσετε μαζί μου, ότι αυτή είναι η λέξη - κλειδί για τα κίνητρά της. Τι την οδήγησε να διαφημίζει τις πόζες της και τις σχέσεις της με την αδίκως ξεριζωμένη βασιλική οικογένεια για παράδειγμα; Η καρδιά βέβαια. Τι την οδήγησε να πονάει τόσο για την ελληνική φτωχολογιά και την αγροτιά της Ηπείρου, αυτή, μια κυρία της Πενσυλβάνια; Η καρδιά φυσικά.

Η καρδιά, λοιπόν, την οδήγησε και στον παραλληλισμό του Τσίπρα με τον Χίτλερ. Το έχουν αυτό το χούι καρδιές όπως της Μισέλ: Να χτυπούν, τικ-τακ, μέχρι τα πέρατα της γης και τα βάθη της Ιστορίας. Έτσι απλώθηκε και η δική της μέχρι τους Εβραίους της χιτλερικής Γερμανίας. Για να μας προειδοποιήσει ότι αν υποτιμήσουμε την απειλή του Τσίπρα, όπως κάποιοι από κείνους τότε την απειλή του Χίτλερ, θα αποτεφρωθούμε. Εμάς πόνεσε, ψυχοπόνεσε, συμπόνεσε, προειδοποίησε εν ολίγοις. Κι αν αυτό δεν είναι υπόθεση καρδιάς, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Θέλετε την τελική απόδειξη για το τικ-τακ της καρδιάς της; Να πώς αγκάλιαζε τον Σαμαρά και τους συμμάχους του λίγο πριν οι «Εβραίοι» τους ξαποστείλουν: «...Έχουμε έναν εργασιομανή πρωθυπουργό, το καράβι πάει καλά, ο κόσμος παίρνει ανάσα, δεν υπάρχει η απελπισία και η κατάθλιψη κι ο κόσμος χαίρεται που τρία κόμματα στηρίζουν την κυβέρνηση». Όλα είναι υπόθεση καρδιάς, σας το είπα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL