Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Σήμερα στην Αυγή: Ουαί υμίν Φαρισαίοι κομισταί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Ουαί υμίν Φαρισαίοι κομισταί

Σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας επιδόθηκαν συνήθεις δημοσιογράφοι του ΔΟΛίου συγκροτήματος, αυθεντικοί εκπρόσωποι του κίτρινου Τύπου, όπως ο Θ. Αναστασιάδης, διακεκριμένοι ηθικολόγοι, όπως ο Θ. Πάγκαλος, τομεάρχες "πολιτισμού", όπως ο κ. Χειμωνάς, και το κόμμα των απανταχού "Παραιτηθείτε", η Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να κρύψουν τον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της Δικαιοσύνης και θεσμών όπως το ΕΣΡ, γενικότερα. Όλοι αυτοί, αποκρύπτοντας τα e-mails με τις "εξωσυζυγικές σχέσεις" του ανώτερου δικαστικού του ΣτΕ που επικαλέσθηκε η zougla.gr και μετέτρεψε σε πρώτο θέμα το "Βήμα της Κυριακής", επιτέθηκαν χθες στην "Αυγή" επειδή ανέφερε το όνομα του δικαστικού για την υπόθεση του οποίου διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα. Ωσάν και η πειθαρχική έρευνα ήταν περί "αγνώστων" (!). Απώτερος στόχος, βεβαίως, όπως αποδείχθηκε, ήταν να μιλήσουν για "θεσμική εκτροπή" εκ μέρους της κυβέρνησης επειδή προχωρά τον νόμο για τα κανάλια και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ!

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής": 

https://www.avgi.gr/subscriptions

Το ΣτΕ εισέρχεται στη συζήτηση επί της ουσίας

Στην ουσία της υπόθεσης, όσον αφορά τη συνταγματικότητα του νόμου για το ραδιοτηλεποτικό τοπίο, θα υπεισέλθει πλέον το ΣτΕ μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση (με 16-9) που έκανε δεκτές τις προσφυγές των καναλιών "επί του παραδεκτού".

Διάσκεψη Προέδρων για συγκρότηση ΕΣΡ

Σήμερα εκδηλώνεται η νέα πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση να συγκροτηθεί ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων. Πρόσκληση της κυβέρνησης στη Ν.Δ., που δηλώνει πως επιμένει στο θεσμικό σαμποτάζ.

Ο Ομπάμα καθ’ οδόν προς την Αθήνα

Η δήλωση Ομπάμα στη χθεσινή «La Repubblica» - «η λιτότητα μπλοκάρει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη»- προϊδεάζει για το μήνυμα του ταξιδιού που, κατά πληροφορίες, θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου

 

Απάντηση Παυλόπουλου: Η ρητορική Ερντογάν υπονομεύει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ευθεία απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Τούρκο πρόεδρο: Η ρητορική Ερντογάν, "με οιαδήποτε εκδοχή, ακόμη και με την πιο καλόπιστη, δυστυχώς υπονομεύει αμέσως ή εμμέσως τόσο τη Συνθήκη της Λωζάννης όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας".

241 εκατ. για την εγκατάσταση 12.000 νέων αγροτών

Από 31 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης της εγκατάστασης 12.000 νέων αγροτών, του οποίου η προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε χθες. Β. Αποστόλου: "Ενισχύουμε την είσοδο νέων γεωργών στο επάγγελμα και την ανάληψη της αρχηγίας γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τις προηγούμενες γενιές".

Η έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2015

Στον πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκε χθες ο ετήσιος απολογισμός του ΑΣΕΠ για το 2015, όπου αναφέρονται αναλυτικά όλοι οι διορισμοί εποχικού και τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο.

Εμβολιασμός μαθητών: Ποιος κινδυνεύει από ποιον;

Τα παιδιά των προσφύγων βρίσκονται κι αυτά παγιδευμένα στην Ελλάδα, όπως οι γονείς τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το 48% των προσφύγων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι παιδιά.1 Τα μισά από αυτά τα παιδιά είναι ηλικίας 5-14 ετών.

του Αχιλλέα Πληθάρα

Ομπάμα κατά λιτότητας στην Ευρώπη

Στήριξη στον Ματέο Ρέντζι, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος του Δεκεμβρίου στην Ιταλία, πρόσφερε χθες ο Μπάρακ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά της λιτότητας σημειώνοντας πως οι προσπάθειες για την οικονομική ανάκαμψη θα πρέπει να επικεντρωθούν "στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ευημερία".

Η Τουρκία μπήκε στον πόλεμο της Μοσούλης

Στη σθεναρή αντίσταση των τζιχαντιστών προσκρούει η προέλαση του "διεθνούς συνασπισμού" προς τη Μοσούλη, ενώ η Άγκυρα ομολογεί πως συμμετέχει ήδη στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή. Διεθνείς οργανισμοί φοβούνται χρήση χημικών όπλων και ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ασφάλεια βλέπει κίνδυνο ροής τζιχαντιστών προς την Ευρώπη. Πάντως, το μέλλον της Μοσούλης θα κριθεί σε διεθνή διάσκεψη που αρχίζει αύριο στο Παρίσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL