Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Το μήνυμα που έστειλαν μέλη της Ευρωομάδας της Αριστεράς: / Το μήνυμα που έστειλαν μέλη της Ευρωομάδας της Αριστεράς: "Έχετε κερδίσει τον σεβασμό μας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μήνυμα που έστειλαν μέλη της Ευρωομάδας της Αριστεράς: / Το μήνυμα που έστειλαν μέλη της Ευρωομάδας της Αριστεράς: "Έχετε κερδίσει τον σεβασμό μας"

“Όπως λέει και ο Φιντέλ Κάστρο, 'Πεδίο δράσης μας είναι όλος ο κόσμος'. Γι’ αυτό και στο συνέδριό μας παρίστανται αντιπροσωπείες από όλες τις ηπείρους”. Με αυτή τη φράση ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας θέλησε να αναδείξει την έντονη παρουσία ξένων αντιπροσωπειών στο συνέδριο του κόμματος στο Τάε Κβον Ντο από δεκάδες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Επίσης, πολλά κόμματα που δεν μπόρεσαν να παραστούν έστειλαν γραπτούς χαιρετισμούς, ενώ παραβρέθηκαν απεσταλμένοι από 20 ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα.

Επιπλέον, με αφορμή το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, οι Γκάμπι Τσίμερ (επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE-NGL), Ματ Κάρθι (Σιν Φέιν, Ιρλανδία), Μαρίζα Ματίας (Bloco de Esquerda, Πορτογαλία), Κορνίλια Ερνστ (Die Linke, Γερμανία), Μαλίν Μπγιοργκ (Vänsterpartiet, Σουηδία) και Τάνια Γκονζάλες (Podemos, Ισπανία) δήλωσαν με βιντεομήνυμα την αλληλεγγύη τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γκάμπι Τσίμερ

Ξέρω απόλυτα ότι εργάζεστε υπό εξαιρετικά περίπλοκες συνθήκες. Έχετε επιλέξει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση να ακολουθήσετε το δύσκολο μονοπάτι, αντί να πάτε πίσω στον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης. Έχετε ψηφιστεί για να μην αφήσετε τους ανθρώπους της Ελλάδας μόνους και χωρίς καμία άμυνα στη νεοφιλελεύθερη υπαγόρευση των πολιτικών λιτότητας. Και αυτός είναι ο λόγος που έχετε κερδίσει τον σεβασμό μου, αφού προσπαθείτε σκληρά για να μειωθεί το βάρος για τους φτωχότερους, ενισχύοντας όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Ματ Κάρθι

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεράστιες πιέσεις που έχουν ασκηθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τις δυνάμεις της άρνησης, τις ίδιες δυνάμεις που προκάλεσαν την οικονομική κατάρρευση σε ολόκληρη την Ε.Ε. Γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες κυβερνήσεις χρειάζονται περισσότερες αριστερές κυβερνήσεις στην Ε.Ε. και ξέρουμε ότι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια προοδευτική κατεύθυνση για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μαρίζα Ματίας

Πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Η Αριστερά πρέπει να είναι ενωμένη. Η Αριστερά πρέπει να αντεπιτεθεί για μια αριστερή πολιτική, πράγμα που σημαίνει ισότητα, περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια σε εκείνους που θέλουν να επιβάλλουν ξανά και ξανά τις πολιτικές λιτότητας και συγχρόνως να δημιουργήσουν ένα τείχος γύρω από την Ευρώπη. Έτσι, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και πρέπει επίσης να αγωνιστούμε για μια άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι αυτή που έχουμε τώρα δεν δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις για τους ανθρώπους της.

Κορνίλια Ερνστ

Ελπίζουμε να έχετε ένα θαυμάσιο και πετυχημένο συνέδριο και αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Είμαστε αλληλέγγυοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις καλές και τις κακές στιγμές και αγωνιζόμαστε μαζί -κι ας βλέπουμε πολλά λάθη στην κυβέρνηση ή και εκτός της κυβέρνησης- αυτό είναι σαφές αλλά μόνο μαζί μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Ευχές για ένα θαυμάσιο συνέδριο.


Μαλίν Μπγιοργκ

Εύχομαι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους καλή τύχη, καλές συζητήσεις, καλές αποφάσεις. Πιστεύω ότι εμείς, ως Αριστερά στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή πολλών αγώνων, οικονομικής δικαιοσύνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και δικαιωμάτων των γυναικών, όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.


Τάνια Γκονζάλες

Πρέπει να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, τις καλύτερες ιδέες μας και το έργο μας, ώστε να μπει ένα τέλος στην Ευρώπη της ανισότητας και της λιτότητας, που έχει προκαλέσει τόσα δεινά τόσο στον ελληνικό όσο και τον ισπανικό λαό. Αυτό είναι το καθήκον μας. Όλοι μαζί μπορούμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL