Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
avgileaks / Μητσοτάκης: Ένα, δύο, τρία, πολλά... Χάρβαρντ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Μητσοτάκης: Ένα, δύο, τρία, πολλά... Χάρβαρντ

Ριζικές αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία της γαλάζιας παράταξης σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σχέδιο αξιολόγησης των σημερινών στελεχών αλλά και αυτών που θα αναδειχθούν στο μέλλον έχει ονομαστεί «Ένα, δύο, τρία, πολλά... πτυχία», αφού κυρίαρχο κομμάτι στην αξιολόγηση είναι πόσα πτυχία έχεις και πόσα από αυτά είναι από ιδιωτικά πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

«Τι σημασία έχουν η πείρα και τα πτυχία αν δεν είναι στον ιδιωτικό τομέα, αν δεν είναι σε hedge fund» εξομολογείται σε στενούς του συνεργάτες τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είσαι ό,τι ιδιωτικό πτυχίο έχεις».

Πολλά στελέχη, ιδιαίτερα από τις μεγαλύτερες γενιές, που κατέχουν πτυχία κυρίως από δημόσια πανεπιστήμια, φοβούνται ότι δεν μπορεί να μετατραπεί η γαλάζια παράταξη σε «Νέα Δημοκρατία Νεοδημοκρατών ιδιωτικών πτυχιούχων» και γι' αυτό ζητούν επιβολή ποσοστώσεων.

Μια πρώτη σκέψη του προέδρου της Ν.Δ. είναι να γεφυρώσει τις διαφορές πριμοδοτώντας με συντελεστή 10% τα δημόσια και να διατηρήσει το 25.000% για Χάρβαρντ, Ταφτς κ.λπ. όμως και σε αυτό συναντά αντιδράσεις.

«Δεν γίνεται νεοδημοκράτης να λέει «Πτυχίο από τον τόπο σου και ας είναι από δημόσιο. Να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους θέλω» απάντησε οργισμένα ο Κ. Μητσοτάκης.

«Μας έχουν αλλάξει τα... πτυχία με την πολιτική τους οι συριζαίοι. Δεν θα κάνω τη Ν.Δ. μπάστε δημόσια πτυχία αλέστε και αλεστικά μην δίνετε» είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω συνεργατών του στους νεοδημοκράτες και αποφάσισε πάνω στα νεύρα του να γραφτεί σε άλλα τρία πανεπιστήμια για να κατακτήσει τον μεγάλο προσωπικό του στόχο. Τρία πτυχία ως βουλευτής, τρία ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και τρία ως πρωθυπουργός.

Σε σχόλιο των επικοινωνιολόγων του ότι δεν μπορείς να κρατάς δύο πτυχία, πόσο μάλλον τρία, κάτω από την ίδια μασχάλη, και να θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους είπε γεμάτος αυτοπεποίθηση: “Αφήστε! Ξέρω εγώ. ‘Πίσω έχει το πτυχίο... την ουρά’».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL