Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Τσίπρας - Μητσοτάκης: δυο κόσμοι ασύμβατοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας - Μητσοτάκης: δυο κόσμοι ασύμβατοι

Αυτό που είδαμε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή δεν ήταν απλώς η επίδειξη κακομαθησιάς και αγένειας από τον κ. Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα: ήταν η ξεκάθαρη απόδειξη της στροφής της Ν.Δ. στην Ακροδεξιά και η υιοθέτηση των μεθόδων της.

Προσωπικές ύβρεις, κραυγές της "γαλάζιας θύρας", για να μην μπορεί να ακουστεί ο πρωθυπουργός, κατάσταση την οποία με δυο κουβέντες περιέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής: «Ελάτε τώρα, μην προσπαθείτε να υποκαταστήσετε αυτούς που λείπουν». Είχε αποχωρήσει η Χρυσή Αυγή!

Ο κ. Μητσοτάκης, κραδαίνοντας σαν τρόπαιο πάνω από τον περιστρεφόμενο αενάως κορμό του τα... τρία του πτυχία, επιχειρούσε μπούλινγκ σε βάρος του πρωθυπουργού που πήρε «μόνο έναν κι αυτό σε δέκα χρόνια». Αλήθεια, τον έπαιρνε να δώσει εξετάσεις στο Μετσόβιο και να περάσει (όχι απ' έξω); Ακολούθησε εκ του ασφαλούς την πεπατημένη άλλων κλώνων, που με τη χορηγία των πάμπλουτων γονιών τους εγγράφονται στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, χωρίς εξετάσεις φυσικά, και μαζεύουν χαρτιά.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Μητσοτάκη, ο νεαρός Τσίπρας, που ανακατεύτηκε από μικρός στην πολιτική, κολλούσε αφίσες και πουλούσε τον «Ριζοσπάστη», είναι κατώτερος αυτού του τέρατος γνώσεων που πέρασε από το Χάρβαρντ και λοιπά ιδρύματα. Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτός που υβρίζει είναι ο οριζόμενος ως σωστός πολίτης στην Ελληνική Δημοκρατία και ο ίδιος ως ιδιώτης.

Οι «άριστοι» και οι άλλοι

Ο κ. Τσίπρας, που ζυμώθηκε με τα κινήματα και αγωνιζόταν για το εμείς, είναι κατώτερος, δεν πέρασε καν την πόρτα του Στάνφορντ, ενώ αυτός γύρισε στην Ελλάδα, αυτοδικαίως μπήκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το 2004 και εκλέχτηκε βουλευτής. Όχι επειδή λεγόταν Μητσοτάκης. Τον ήξεραν από έξι μηνών, όταν αντιστεκόταν στη χούντα.

Ο άλλος, ο ημιμαθής, που σε εννιά χρόνια πήρε πτυχίο και μεταπτυχιακό (πενταετής είναι η φοίτηση για το πρώτο πτυχίο στο Μετσόβιο, όχι τριετής όπως στα States) τι έκανε; Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ από το 1993 ώς το 1998 και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο του ΕΜΠ το 1994-96. Και το χειρότερο: ήταν γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Το 1999 εκλέχτηκε γραμματέας όλης της οργάνωσης και τον Δεκέμβριο του 2004 εκλέχτηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού. Κακά πράγματα!

Δυο κόσμοι αλλιώτικοι, που αν μιλούσαμε με γεωμετρική γλώσσα, είναι παράλληλοι: δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ.

Ο απόφοιτος του Athens College, στο οποίο όταν αντιγράφει στις εξετάσεις ο γιος του πρωθυπουργού απολύεται η... καθηγήτρια που τον έπιασε, υπεραμύνεται μεν της αριστείας, αλλά αγνοεί τι σημαίνει πειραματικό σχολείο αλλά και την προέλευση της έννοιας της διάκρισης των εξουσιών.

Ψελλίζει μεν κάτι για το κορυφαίο σκάνδαλο της Siemens, στο οποίο ο οικογενειακός φίλος Χριστοφοράκος έφυγε «κάπως» από την Ελλάδα όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η αδερφή, αλλά επί της ουσίας βούβα. Για τον έτερο συνεργό, Καραβέλλα, που το έσκασε ανενόχλητος για την Ουρουγουάη, μολονότι είχε ενημερώσει ο Έλληνας πρόξενος το υπουργείο Εξωτερικών (αλλά είχε κλείσει για το σαββατοκύριακο), ούτε κουβέντα.

Μετσόβιο; Πφφφ!

Ο απόφοιτος του Λυκείου Αμπελοκήπων δίνει εξετάσεις και περνάει σε μια από τις πιο δύσκολες σχολές της Ελλάδας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά παλεύει εδώ για μια Ελλάδα καλύτερη, όπως τουλάχιστον ο ίδιος πιστεύει, και ο τίτλος του μεταπτυχιακού του είναι «Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και η έντασή τους στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα. Εστίαση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος». Αυτό πριν από 13 χρόνια!

Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης αντιγράφει τον προκάτοχό του, τον Αντώνη Σαμαρά στην επίδειξη μαγκιάς. Κολεγιόπαιδα και μάγκες; Μη... Τον βλέπω να γίνεται Τραμπ, ελπίζω όχι με βαμμένο κίτρινο μαλλί.

Την περασμένη Δευτέρα, είδα την αγωνιώδη προσπάθεια των κομμάτων που έθρεψαν, γαλούχησαν και ανέπτυξαν τη διαπλοκή να αγωνίζονται να πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει το δικό του κράτος! Και άντε εκείνος ο τυχάρπαστος που δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς, αλλά η αγέρωχη κ. Γεννηματά πότε θα διευκρινίσει πώς θα ξεπληρώσει τα λεφτά που βούτηξε το κόμμα της από τις τράπεζες; Σε τετρακόσια ή χίλια διακόσια χρόνια;

Οι πολιτικές φαμίλιες έκαναν το δικό τους κλαμπ, αλληλοϋποστηρίζονται και αντιγράφουν η μία την άλλη. Διότι τι άλλο μπορεί να είναι η απερίσκεπτη αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι τον ψήφισαν για πρόεδρο 400.000 Έλληνες, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα λίγες δεκάδες στελέχη; Κάποιον που εκλέχτηκε με ένα εκατομμύριο ψήφους στο πράσινο αδερφό κόμμα τον θυμάται;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL