Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Οι ανέφικτες απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι ανέφικτες απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε

Επτά χρόνια τώρα, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε αβάσταχτες θυσίες για να αποπληρώσει ένα χρέος που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι διαχειρίσιμο.

Οι πρώτοι που επιβαρύνθηκαν με το φορτίο της αποπληρωμής του ήταν απλοί οικογενειάρχες, υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη το μεγαλύτερο μέρος του μισθού και της σύνταξής τους. Δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή πληρώνοντας κρατήσεις για τα γεράματά τους, οι οποίες χάθηκαν για πάντα! Πώς ονομάζεται άραγε αυτή η ενέργεια;..

Μιλούν, οι κύριοι του ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου, για παράβαση της ηθικής υποχρέωσης και για ασυνέπεια των Ελλήνων στην αποπληρωμή του χρέους. Όμως ξέρουν πολύ καλά ότι αν αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιας κοινωνικής σημασίας θέμα μόνο με την ψυχρή οικονομίστικη λογική, το αποτέλεσμα θα είναι να συνεχιστεί η καταδίκη των πιο αδύναμων λαϊκών στρωμάτων.

Φτωχοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, καταστράφηκε όλη η μικρομεσαία τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών, οδηγώντας την αγορά και την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση. Και τώρα, λέει ο κ. Σόιμπλε, ότι η λύση είναι οι «μεταρρυθμίσεις» και η «ανάπτυξη» χωρίς απομείωση του χρέους! Με τι λεφτά θα έρθει αυτή η «ανάπτυξη», κ. Σόιμπλε;

Προτού κατηγορηθεί για ασυνέπεια η νεαρή ελληνική κυβέρνηση, που παλεύει για να είναι εξασφαλισμένες οι στοιχειώδεις ανάγκες για την επιβίωση του ελληνικού λαού, θα έπρεπε οι του Διευθυντηρίου να κάνουν την αυτοκριτική τους!

Αν οι Έλληνες πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών υπήρξαν φαύλοι στη διαχείριση των ευρωπαϊκών «πακέτων», αυτό έγινε ερήμην του ελληνικού λαού. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν είχε ιδέα για το τεράστιο ύψος των χρεών από τα δάνεια που έγιναν περιουσία της ελληνικής και αλλοδαπής ολιγαρχίας. Οι “οικονομικοί παρατηρητές” όμως, ήξεραν πολύ καλά πού πάει το πράγμα, όταν οι συνεχώς ανακεφαλαιούμενες (από τον Έλληνα φορολογούμενο) τράπεζες μοίραζαν αφειδώς χρήμα...

Αν λοιπόν όλοι αυτοί ενδιαφέρονται ειλικρινά για την ευημερία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ας εργαστούν ώστε να επανέλθει σε ισορροπία η οικονομία, και κατά συνέπεια, να ξεκινήσει η ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού λαού που έχει κυριολεκτικά διαλυθεί, σαν να έχει χάσει πόλεμο. Ας συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση. Ας ενεργοποιήσουν τους εκλεκτούς τους οικονομικούς συμβούλους ώστε να συνδράμουν για να αποκαλυφθούν οι απάτες και οι ατασθαλίες της πολιτικής φαυλότητας. Δεν φταίει ο λαός! Φταίνε αυτοί που συνεργάστηκαν με ημέτερους και αλλοδαπούς οικονομικούς διαφθορείς (βλ. Siemens).

Επιτέλους, ας υπάρξει δικαιοσύνη, έτσι ώστε να γυρίσουν τεράστια ποσά από τις ξένες τράπεζες, πίσω στο Ελληνικό Δημόσιο. Ας συναινέσει ο κ. Σόιμπλε σε μια γενναία απομείωση του ελληνικού χρέους! Έτσι μόνο θα ξεκινήσει η ανάπτυξη και θα επανέλθει η οικονομική ισορροπία στην Ελλάδα. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό, αν θέλουν να μην καταστραφεί μια Ένωση, η οποία, δυστυχώς, έχει αρχίσει ήδη να ξηλώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL