Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Avgileaks
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Avgileaks

Τα φαβορί στα ελληνικά Νόμπελ

Διέρρευσαν τα πρώτα ονόματα από τη βασική λίστα των υποψηφιοτήτων για τα ελληνικά πολιτικά Νόμπελ τα οποία θα δοθούν σε πανηγυρική τελετή στο τέλος της χρονιάς.

Πρόκειται για προσωπικότητες και φιγούρες της σύγχρονης πολιτικής σκηνής που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους το 2016.

Προβάδισμα για το μεγάλο βραβείο Νόμπελ Παλιά μου τέχνη κόσκινο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των βραβείων στο σκεπτικό τους, “Όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί το περισσότερο που καταφέρνουν είναι να ενώσουν το κόμμα τους. Ο Κυρ. Μητσοτάκης όμως ανέβασε τον πολιτικό πήχη ακόμη πιο ψηλά, αφού, χωρίς να έχει ενώσει το κόμμα του έχει καταφέρει να ενώσει στο κόμμα του δύο άλλα κόμματα”.

Στο ειδικό βραβείο Νόμπελ Και Πόλεμος, και Ειρήνη βραχεία κεφαλή έχει ο Νίκος Φίλης μετά τις τελευταίες διενέξεις για το μάθημα των Θρησκευτικών και τις επιθέσεις που δέχθηκε από ιερωμένους και πολιτικούς αντιπάλους.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θεωρείται φαβορί για το Νόμπελ - Πολιτικής αλΧημείας και Εξωστρέφειας αφού, αν και έχει διατελέσει αρχηγός κόμματος έχει περισσότερους φίλους και υποστηρικτές στο κόμμα που δεν ανήκει. “Πρόκειται για ένα διαχρονικό επίτευγμα, που δεν μπορεί να ξεφύγει από την προσοχή μας” δηλώνουν στα avgileaks κύκλοι από την οργανωτική επιτροπή.

Για το Νόμπελ - Tηλεπολιτικός ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να καταλαμβάνει και τις τρεις πρώτες υποψηφιότητες, με διαφορετικές εμφανίσεις του σε τρία διαφορετικά κανάλια.

Το Νόμπελ - Ελληνικού Χρέους διεκδικεί με αξιώσεις ο Τζακ Λιου, που συγκινεί για την επιμονή του σε βαθμό που να ερευνούν όλοι μήπως έχει κάποια άγνωστη ελληνική ρίζα.

Το Νόμπελ - Ποιο Ελληνικό Χρέος; διεκδικεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που είναι υποψήφιος ταυτόχρονα και για τα Νόμπελ “Forget it” και “Raus” Νόμπελ - Η κολλημένη βελόνα διεκδικούν από κοινού το ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πολ Τόμσεν, αφού επί τόσα χρόνια με ακούραστη διάθεση επιμένουν στα ίδια και στα ίδια.

Στις άλλες κατηγορίες: Στο Νόμπελ - Κάν' το όπως η Ελλάδα παίζει γερά η Deutsche Bank. Το Νόμπελ - Ψύχραιμου Σχολιασμού διεκδικεί ο Άρης Πορτοσάλτε, το Νόμπελ - Αφήστε Με Να Γίνω Αρχηγός Επιτέλους η Φώφη Γεννηματά, ενώ στο Νόμπελ - Ακριβά Μου Νέα Κανάλια παίζει χωρίς αντίπαλο ο Νίκος Παππάς.

Φυσικά, μέχρι την τελική απονομή παίζουν πολλές ανατροπές. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα ζούμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL