Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
avgileaks / Υποχρεωτική η Μονόπολη στο δημοτικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Υποχρεωτική η Μονόπολη στο δημοτικό

Ο οδικός χάρτης της αριστείας, η μετουσίωση του σχολείου σε έναν πυρήνα υγιούς επιχειρηματικότητας και με έντονα μετατηλεοπτικά χαρακτηριστικά, περιγράφεται εκτενώς στο μνημόνιο της δημόσιας παιδείας που έχει έτοιμο η Ν.Δ. και αποκαλύπτει η στήλη avgileaks.

Όσον αφορά την ουσία των μαθημάτων προτείνεται μια προσέγγιση outsourcing. Τη γυμναστική θα μπορούν να την αναλάβουν είτε εξειδικευμένοι ιδιώτες γυμναστές (yoga, pilates, aerobic) είτε διάσημες αλυσίδες γυμναστηρίων. Τη Χημεία μπορεί σε κάποιες περιοχές να την αναλάβουν χημικές βιομηχανίες (χρωμάτων, πλαστικών, τσιμεντοβιομηχανίες κ.ά.). Στα Μαθηματικά, τη Γλώσσα και τη Φυσική δίνεται η δυνατότητα στα σχολεία να συνάψουν συμβάσεις με τοπικά φροντιστήρια στο πετυχημένο πρότυπο των εργολάβων καθαρισμού του Δημοσίου.

Όσα σχολεία δεν έχουν χρήματα για να συνάψουν συμβάσεις με τους ιδιώτες, θα παραχωρούν τους τοίχους σε διαφημιστικές εταιρείες, ενώ οι μαυροπίνακες θα αντικατασταθούν με γιγαντοοθόνες που θα προβάλλουν διαφημίσεις στο διάλειμμα, που θα μετονομαστεί σε “Ακολουθεί 5λεπτο break”.

Δομικό στοιχείο της γαλάζιας μεταρρύθμισης “Αριστεία με μηδενικό κόστος” είναι οι χορηγίες. Προκειμένου να αντλήσουν χρήματα για τη συντήρησή τους τα σχολεία θα αναζητούν “επενδυτές γνώσης” και θα μπορούν να μετονομάζονται σε “9ο δημοτικό - Τάσος Βουλκανιζατέρ” ή “15o - Ακίνητα Κουτσοτάσος”.

Τώρα, στην ουσία της στόχευσης για την αριστεία, τα δημόσια σχολεία θα δίνουν γερά κίνητρα στους μαθητές, αφού προβλέπεται η διοργάνωση ανοικτών διαγωνισμών στο πρότυπο του “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος”, στα τοπικής εμβέλειας κανάλια. Οι μαθητές που θα απαντούν σωστά και θα βγαίνουν νικητές θα παίρνουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς της τοπικής οικονομίας.

Ριζοσπαστικές είναι οι προτάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που μετονομάζεται σε “So You Think You Can Teach”. Tο συμβούλιο του σχολείου θα βγάζει την άνοιξη προσωρινό πίνακα κατάταξης. Οι γονείς θα μπορούν να σώσουν 2 εκπαιδευτικούς. Ενώ οι μαθητές θα μπορούν τελικά να απολύσουν 1 καθηγητή ή δάσκαλο. Όλες φυσικά οι ψηφοφορίες θα γίνονται με sms (2 ευρώ/μήνυμα) σε συνεργασία με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Τέλος, μπαίνει η υποχρεωτική εκμάθηση επιτραπέζιων παιγνιδιών από τα δημοτικά. Η Μονόπολη θα μοιράζεται δωρεάν από την πρώτη τάξη, ενώ από το γυμνάσιο θα εισάγεται το “Σκραμπλ Fund”. Σκληρό παιχνίδι οικονομικής γνώσης με όρους χρηματιστηρίου με τους νικητές να κερδίζουν ειδικό βραβείο “Οικονομικής Αριστείας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL