Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Ο χρόνος δουλεύει για την Aριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο χρόνος δουλεύει για την Aριστερά

Συνέβη αυτό που αναμενόταν αλλά δεν έγινε αντιληπτό. Πρόκειται για την εδραίωση της θέσης της Αριστεράς και μέσα στη χώρα και έξω.

Τιμή και δόξα στον Αλέξη και τους συντρόφους που πέτυχαν να ενώσουν τις λαϊκές δυνάμεις που εναντιώθηκαν στη βασιλεία της Δεξιάς και των ψευτο-σοσιαλιστών συνοδοιπόρων τους και να τους οδηγήσουν στη νίκη.

Και όχι μόνο πέτυχαν τρεις συνεχείς νίκες, αλλά μπόλιασαν και τους λαούς της νότιας Ευρώπης και τους ξεσήκωσαν απέναντι στην καταπίεση των ισχυρών του κεφαλαίου στην Ευρώπη και στην κύρια εκπρόσωπό τους Γερμανία. Η κεντρική Ευρώπη δεν το έχει ακόμα καταλάβει, αλλά σε λίγο θα είναι αριστερά. Δεν είμαι προφήτης, αλλά δεκάδες χρόνια στα χωράφια της εξωτερικής πολιτικής μου επέτρεψαν να διαβάζω, να αναλύω να προβλέπω.

Και όπως το προσφυγικό, και η έξοδος της Αγγλίας, μας έκαναν καλό. Έτσι θα έρθουν κι άλλα καλά σύντομα που θα ενισχύσουν τη φαρέτρα μας στον πόλεμο με τους γύπες.

Στον εξωτερικό τομέα ζητώ τρία πράγματα:

* Να κληθούν και να παρακληθούν οι πλούσιοι ομογενείς για να επενδύσουν στη χώρα.

* Να δοθεί βαρύτητα στην ενίσχυση γεωργίας, αλιείας, κτηνοτροφίας για εθνική αυτάρκεια σε δύσκολους καιρούς, σε σιτάρι, κρέας, ψάρι. Ήδη ύποπτες ασκήσεις επισιτισμού κάνει η Γερμανία. Δεν ξέρω ακόμα τι έχουν στο μυαλό τους.

* Καθιέρωση αφορολόγητου 10.000 στους κάτω των 30ετών και τους άνω των 70 ηλικιωμένους.

Για μας τους μαχητές της ισότητας της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας το μόνο που χρειάζεται είναι επιμονή και ενότητα. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Ο χρόνος δουλεύει για την Αριστερά, που όχι μόνο παραμένει αλλά και ενισχύεται στις ψυχές των λαών.

* Ο Κωνσταντίνος Σιούλας είναι μέλος της Ο.Μ. Βύρωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL