Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Λ. Κρέτσος: Μεγάλη η ανοχή της κυβέρνησης, παράνομα λειτουργούν σήμερα οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κρέτσος: Μεγάλη η ανοχή της κυβέρνησης, παράνομα λειτουργούν σήμερα οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (Video)

https://www.youtube.com/embed/s5GOdaqQmFs

«Η Digea οφείλει να μεταδίδει σήμα σε νομίμους λειτουργούντες σταθμούς» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιδείξει «μεγάλη ανοχή» καθώς  οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν ως σήμερα εντελώς παράνομα υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει επεκταθεί το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας τους από τον κ. Παππά.

Ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης αυτοί που θέλουν να είναι καναλάρχες εξέφρασαν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους πληρώνοντας στα δημόσια ταμεία κάποια εκατομμύρια».
Τόνισε ότι αν δεν κάναμε το διαγωνισμό «θα είχαμε διαπράξει απιστία σε βάρος του δημοσίου» καθώς είναι συνταγματική υποχρέωση.

Απαντώντας για τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί εξήγησε ότι: «Οι κυρίαρχες αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις δεν ήθελαν με τίποτα να γίνει αυτό αποδεικνύεται από τα πάρα πολλά δικόγραφα που έχουν κατατεθεί».  "Κάθε φράση, διοικητική πράξη προσβάλλεται στα δικαστήρια" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι «ώσπου να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός θα υπάρχουν διαρκώς ενστάσεις, προσφυγές, διαμαρτυρίες». Ενώ μιλώντας για τις νέες άδειες είπε ότι θα χορηγηθούν κατόπιν υπουργικής απόφασης του κ. Παππά.

Κατήγγειλε παράλληλα τη μεθόδευση κάποιων να εκφοβίσουν και να ασκήσουν τρομοκρατία, καθώς και τη Ν.Δ. που στήριξε το μιντιακό σύστημα διαπλοκής όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι απλά «έξαρση αυταρχισμού» «να κατηγορούνται απλοί άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους και μάλιστα να μας κατηγορούν αυτοί που έχουν εκκρεμότητες με την εφορία» και κατηγορίες για κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε.

Ουσιαστικός o έλεγχος των πόθεν έσχες

«Ουσιαστικός έλεγχος των πόθεν έσχες έγινε από την ημερομηνία κατάθεσης στην πρώτη φάση επιλογής» τόνισε ο κ. Κρέτσος καθώς έγινε έλεγχος της προέλευσης και της επάρκειας των οικονομικών μέσων των υπερθεματιστών ενώ παράλληλα σε δεύτερη φάση ζητήθηκαν έξτρα δικαιολογητικά από τον ΑΝΤ1 και τον κ. Καλογρίτσα.

Πιο αναλυτικά ανέφερε ότι στην φάση της προεπιλογής και στα πλαίσια της Επιτροπής έγινε έλεγχος των πόθεν έσχες, ενώ υπάρχει και δεύτερος έλεγχος από την Επιτροπή ενστάσεων. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η επιτροπή λειτουργεί εντός των ορίων που προβλέπει η προκήρυξη. «Δεν γίνεται να μην έχουν καταθέσει ποτέ πόθεν έσχες όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Digea». Όπως πληροφόρησε κάθε υποψήφιος γνωρίζει τα πλήρη οικονομικά στοιχεία των υπολοίπων, ενώ «αυτή τη στιγμή Κοντομηνάς και Αλαφούζος βρίσκονται υπό φορολογικό έλεγχο».

Διαβεβαίωσε τέλος ότι θα «εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν γίνει από τους υπερθεματιστές» γιατί στόχος της γενικής γραμματείας είναι να ρίξει «άπλετο φως» και να λειτουργεί υπό καθεστώς διαφάνειας. «Δεν κρύψαμε κάτι, αντί αυτού άλλοι έκρυψαν ότι έχει εκκρεμότητες του κ. Αλαφούζου και του κ. Κοντομηνά ή το πως χαρίστηκαν 45 εκ. ευρώ στην εταιρεία του κ. Βαρδινογιάννη». «Θα ελεγχθούν όλα τα γκρίζα σημεία». «Πόθεν έσχες θα είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν όλοι» είπε κλείνοντας ενημερώνοντας ότι η επιτροπή ενστάσεων έχει χρονικό όριο δύο εβδομάδων για να ολοκληρώσει τους ελέγχους.
Τέλος αναφερόμενος στην αγορά για τη διανομή του διαφημιστικού χρόνου είπε ότι θα ελέγχεται ενώ διατύπωσε την προσωπική του άποψη ότι «η ΕΡΤ δεν πρέπει να παίρνει διαφημίσεις» καθώς ήδη η ΕΡΤ δεν βασίζεται στη διαφήμιση. Τόνισε μάλιστα ότι «είναι το μόνο κανάλι που αποδίδει το 1,5% υπέρ των Ελλήνων δημιουργών".

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL