Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Τα κρυφά σχολειά της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα κρυφά σχολειά της Ν.Δ.

Έτοιμο σχέδιο για ίδρυση ειδικών εκπαιδευτηρίων, στο πρότυπο των κρυφών σχολειών, ετοιμάζει η Ν.Δ., αντιδρώντας συνολικά στην πολιτική τής κυβέρνησης.

Επειδή θεωρούν ότι ο Αλ.Τσίπρας μπορεί και να μην προκηρύξει εκλογές άμεσα, πολλοί είναι της γνώμης πως δεν πρέπει να περιμένουν και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ουσιαστικούς πυρήνες προεπαναστατικής αντίστασης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η αρχική σκέψη ήταν να δημιουργηθούν ειδικά Οικονομικά Κέντρα Απενοχοποίησης, τα οποία προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι θα ξεκινήσει περίπου μια εκστρατεία απενοχοποίησης του επιχειρηματικού κέρδους.

Καλά πληροφορημένες πηγές μάς αποκάλυψαν ότι τα κέντρα αυτά θα δέχονται Ανώνυμους Κερδοφόρους Επιχειρηματίες που δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της επιτυχίας. Άνθρωποι καθόλα επιτυχημένοι, που ζουν στη μιζέρια της ενοχής για την επιτυχία που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μόλις δύο χρόνια.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο σύμφωνα με στελέχη της Ν.Δ. και γι' αυτό θα δημιουργηθεί και "κόκκινη γραμμή" με τετραψήφιο νούμερο για τα επείγοντα περιστατικά όπου θα δίνονται, πρακτικές συμβουλές για άμεση θεραπεία σε κρίσεις πανικού επιχειρηματιών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν συναισθηματικά στα υψηλά έκτακτα κέρδη της ημέρας.

Ήδη οι πρώτες εγγραφές είχαν ξεκινήσει, μέχρι που ο Ν. Φίλης αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο διδασκαλίας στα Θρησκευτικά χωρίς να το συναποφασίσει με την Εκκλησία και οδήγησε πολλούς στη σκέψη να μετατοπιστεί το project χρονικά για να συμπεριλάβει και το μάθημα των Θρησκευτικών με κάποιον τρόπο.

Σε αυτό το σημείο πολλά "γαλάζια" στελέχη επέμειναν και πέτυχαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το project να μείνει κρυφό, για να μην υποστούν πολιτικές διώξεις από την κυβέρνηση όσοι μετέχουν σε αυτό.

Έτσι, τα εν λόγω Κέντρα θα λειτουργούν με άκρα μυστικότητα, το πρωί ως ψυχολογικά κέντρα στήριξης επιτυχημένων επιχειρηματιών και το βράδυ ως σχολεία Θρησκευτικών, όπου θα διδάσκεται το μάθημα "όπως πρέπει".

Πέρα από την κωδική ονομασία των κέντρων (για να μη δίνουν στόχο) που δεν έχει λυθεί ακόμη, το μοναδικό ουσιαστικό εμπόδιο που υπάρχει είναι τα δίδακτρα. Ένα ισχυρό κομμάτι στη Ν.Δ. θέλει να μην υπάρχουν δίδακτρα αφού είναι στην ουσία σχολεία που έχουν να κάνουν με τον βαθύ πυρήνα της πολιτικής ιδεολογίας της παράταξης. “Δεν μπορούμε να τους μαθαίνουμε την πολιτική μας ιδεολογία και να τους ζητάμε 10 και 20 χιλιάδες τον χρόνο” σχολίαζαν "γαλάζια" στελέχη που υποστηρίζουν τη δωρεάν "γαλάζια" μετεκπαίδευση των πολιτών. “Μα είναι θέμα αρχής η ιδιωτική εκπαίδευση για τη Ν.Δ.” απαντούν στη στήλη στελέχη της αντίπαλης γραμμής και συμπληρώνουν με νόημα: “Δεν γίνεται να κάνουμε πόλεμο υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης και το πρώτο σχολείο που ανοίγουμε ουσιαστικά εμείς να είναι δωρεάν. Δεν γίνεται!”.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL