Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
"Η Άννα πότε θα γίνει αρχηγός;"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η Άννα πότε θα γίνει αρχηγός;"

Από την αρχαία Αίγυπτο έως τη Βαβυλώνα, και από τη Βιομηχανική επανάσταση έως σήμερα, όταν υπήρχαν βασικά ερωτήματα που η λογική δεν μπορούσε να εξηγήσει ή να προβλέψει, πολλοί άνθρωποι πήγαιναν σε μελλοντολόγους, οιωνοσκόπους, αστρολόγους, μάντες ή όπως αλλιώς λέγονταν κατά καιρούς.

Μόνο στον Μεσαίωνα και στην Ελλάδα της κρίσης δεν έχεις αυτή την επιλογή. Στον Μεσαίωνα, γιατί τους είχαν κάψει όλους και στην Ελλάδα της κρίσης, γιατί μέχρι να θέσεις την ερώτηση έχουν αλλάξει όλα, και μέχρι να πει τη μαντεψιά δεν ισχύει τίποτα.

“Λεφτά βλέπεις;” ρωτάς, “Δεν ξέρω, δεν απαντώ” σου λένε. Αν είναι παπανδρεϊκός λέει “Υπήρχαν”, αν είναι βενιζελικός θα σου πει “Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;”. Αν είναι σαμαρικός ο μελλοντολόγος είναι σίγουρος ότι “Λεφτά μόνο με Αντώνη θα έχουμε”. Μου είπαν και για έναν Ποταμίσιο αλλά... άσ' το! Μια φίλη που είχε πάει τον Μάιο, τον ρώτησε αν θα περάσει η απλή αναλογική, και αυτός ακόμη το σκέφτεται. Για να σας προλάβω, Συριζαίο μελλοντολόγο δεν βρήκα να ρωτήσω (σημ: αν ξέρετε, δώστε τηλέφωνο στο inbox).

Κάντε τη δική σας έρευνα και ρωτήστε κάποιον μελλοντολόγο που εμπιστεύεστε “Πότε θα βγούμε από την κρίση;” Και θα σου απαντήσει: “Είχαμε βγει παλιά”. Ρωτάς σε μέλλοντα και σου απαντά με υπερσυντέλικο! Άμα είναι έτσι, γιατί να σε πληρώσω. Το googlάρω, που είναι και τζάμπα.

Εγώ θέλω, παραδείγματος χάρη, να ρωτήσω έναν αστρολόγο για τον Τσίμα, που είναι φίλος μου και θέλω πίσω τον παλιό τον Παύλο. Θέλω να ρωτήσω: Πού είναι; Ποιος τον κρύβει και πού; Θα βρεθεί ξανά; Θα ξαναγυρίσει ποτέ στον “Ριζοσπάστη” ή έστω κάτι παραπλήσιο; (Αυτό το τελευταίο εμένα δεν με ενδιαφέρει, αλλά με έβαλε μια θεία μου να ρωτήσω). Ποιοι τον έχουν απαγάγει; Αυτός ο σωσίας του γιατί τον παίζει τόσο πετυχημένα;

Η Αννούλα η Διαμαντοπούλου του (πράσινου) χιονιά θα έχει καμιά (γαλάζια) τύχη ή τζάμπα σέρνεται η κοπέλα από εκδήλωση σε εκδήλωση; Ούτε έκθεμα της Μαντάμ Τισό να ήταν! Ήταν άνθρωπος, την έκαναν sold out εκδήλωση. Και για ποιο λόγο; Αυτή πότε θα γίνει αρχηγός; Εεε; Πότε;

Και εγώ πότε θα πάρω απαντήσεις;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL