Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δολοφονία χαρακτήρα... γίνεται και στον γραπτό λόγο

Καλό είναι να επιβληθεί η χρήση προειδοποιητικής ένδειξης στα κανάλια (όταν αποφασίσει η Ν.Δ. να συσταθεί το ΕΣΡ): Ακολουθεί ακραίος ρατσιστικός λόγος. Απομακρύνεται τα παιδιά σας άμεσα από την τηλεόραση. Κίνδυνος μεταδοτικής ηλιθιότητας και εμετικής προπαγάνδας.

Η ελευθερία ανήκει στη σφαίρα των αξιών και ο ρατσισμός στα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου. Αυτός ο διαχωρισμός, όμως, στο μυαλό του φοβικού νοικοκυραίου, τον οποίο γλείφει ο σαλτιμπάγκος της ενημέρωσης, δυστυχώς είναι δυσεύρετος. Όσο πιο ηλίθιο το επιχείρημα, τόσο πιο κατάλληλο για σερβίρισμα...

Αφού πιο επικίνδυνο είναι να μεταδοθεί το μικρόβιο του ρατσισμού από τους «τηλεαστέρες» στα μυαλά των ανύποπτων συμπολιτών, παρά η ελονοσία από τους πρόσφυγες.

Καλό είναι να επιβληθεί η χρήση προειδοποιητικής ένδειξης στα κανάλια (όταν αποφασίσει η Ν.Δ. να συσταθεί το ΕΣΡ): Ακολουθεί ακραίος ρατσιστικός λόγος. Απομακρύνεται τα παιδιά σας άμεσα από την τηλεόραση. Κίνδυνος μεταδοτικής ηλιθιότητας και εμετικής προπαγάνδας.

Είναι κάποιες, τέτοιες, στιγμές που τα πληκτρολόγια αρνούνται να γράψουν, και αν ακόμα χρησιμοποιούσαμε μολύβια, θα απεργούσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αντικείμενο του σχολιασμού.

Είναι κάποιες στιγμές που η «ηλιθιότητα» ξεπροβάλλει τόσο απροκάλυπτη απέναντί σου που δεν μπορείς παρά να ανοίξεις το στόμα σα χάνος απολαμβάνοντας τη στιγμή του απόγειού της.

Γιατί η ηλιθιότητα, η βλακεία, όπως και η αλητεία (πιο συγκεκριμένα, η καφρίλα), δεν νικιούνται. Είναι αήττητες. Ειδικά όταν ντύνονται τη σοβαροφάνεια, τον μανδύα του δήθεν κοινώς αποδεκτού και προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρατσισμό, ως το νέο κοινό τόπο.

Και εδώ εισέρχεται στο πλατό ο γελοιωδέστερος σαλτιμπάγκος, όπου άλλοτε με περισπούδαστο ύφος και άλλοτε με στόμφο καταγγέλλει, θρηνεί και παραπαίει για τη χαμένη αίγλη μιας φθαρμένης εξουσίας, που ως ένας από τους διαπιστευμένους υπερμαχητές της δεν εγκαταλείπει ποτέ τα χαρακώματα.

Εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου, ο ρατσιστικός λόγος ξεπροβάλλει και όλη η κενότητα και η μισανθρωπιά του πλασάρεται στην απογευματινή ζώνη σε αποκλειστικότητα μέσα από δημόσια συχνότητα ενός καναλιού, όπου με πρόσχημα την ενημέρωση λειτουργεί σε διατεταγμένη υπηρεσία και δίνει βήμα στον γελωτοποιό του πάλαι ποτέ παλατιού να ασκεί με αυταπάρνηση σαμουράι, τον ρόλο του παραχαράκτη της αλήθειας, της Ιστορίας και της λογικής μέσα στο νέφος της ελαφρότητας, ενός κακέκτυπου μιας φτηνής διασκέδασης.

Αναπολώντας την πάλαι ποτέ δόξα της περιούσιας τάξης των τηλεπαρουσιαστών, νομίζει, ο δύσμοιρος, ότι μπορεί να μοιάσει στα διάσημα πρότυπα του λαμπερού lifestyle και του ΟΛΑ, αλλά φευ...

Τι ιστορία, τι ποίηση, τι λογοτεχνία, τι πνεύμα, τι εύστοχος σχολιασμός , όλα έχουν περάσει από το πλατό του...

Χαίρονται οι «δήθεν» δημοσιογράφοι της ξεφτισμένης «αριστοκρατίας» των ΜΜΕ όταν ασχολούνται οι άλλοι μαζί τους και αυτοεπιβεβαιώνονται όταν κάθε τους λέξη που έχει στόχο την «πρόκληση» ακολουθείται από σχόλια, αναμεταδόσεις, κλικαρίσματα και τηλεθέαση.

Απλά μαθήματα ελεύθερης πτώσης παρέδωσε η εκθρονισμένη αυτοκράτειρα Olgamou στη φίλη της Τατιάνα, προς γνώση και συμμόρφωση. Ακούει κανείς;

Στον γυάλινο κόσμο της διάθλασης του πραγματικού, μόνο αβαθή ινδάλματα μπορούν να επιβιώσουν και τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά στο κανάλι της Πειραιώς.

Γι’ αυτό, αφιερωμένα εξαιρετικά τα τηλεπαράθυρα σήμερα στην έκπτωτη δόξα των τηλεαστέρων και στη «δολοφονία χαρακτήρων» που επιχειρούν, ελπίζοντας αν κάποια στιγμή, ο ανταγωνισμός λειτουργήσει, αντί για τις επαναλήψεις των δελτίων τύπου της Ν.Δ. ανα ρχίσουν οι δημοσιογράφοι -τηλεπαρουσιαστές και τηλεπαράγοντες να κάνουν και πραγματικές ερωτήσεις στους φιλοξενούμενούς τους.

Κατά τα άλλα, έχουμε ένα «αυταρχικό καθεστώς» που μόνο ο Σόιμπλε, το ΔΝΤ και ο Μητσοτάκης θα μας σώσουν. Ο «θεός μαζί μας»... οι επίδοξοι τηλεσωτήρες μας διατυμπανίζουν.

Αμήν!


Bonus δώρο διαδικτυακά τηλεπαράθυρα…

Σοφά σκεφτόμενος ο κ. Λυριντζής είπε μέσα από τα δόντια στον συναγωνιστή του κ. Οικονόμου που προάσπιζε ολόχαρος τα καλά και συμφέροντα των αφεντικών απέναντι στον υπουργό Παιδείας: «Μην τον κοντράρεις»…

Υπάρχει και άλλος τρόπος, όπως παραποίηση δηλώσεων, παραπληροφόρηση με πηχυαίους τίτλους, θεσμοί που αντιστέκονται και βαστούν γερά σε ότι καλό επιχειρεί να κάνει το υπουργείο Παιδείας…

Όταν ακούω τον κ. Τράγκα να υπερασπίζεται την... ελευθερία του Τύπου απέναντι στην «κακή κυβέρνηση" που θέλει να την περικόψει και την κ. Πιπιλή να καλεί σε «ταξικό πόλεμο» κατά των "λουμπεναριών", τότε μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση βαδίζει η χώρα.

«Πάνω σε αυτό σας ασκούν κριτική και πάνω σ’ αυτό γεννιούνται και τα δικά μου ερωτήματα» είπε η κ. Μπουσδούκου στη Ρ. Σβίγκου σεβόμενη τις αρχές της «ανεξάρτητης δημοσιογραφίας».

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα ας θυμηθούμε πως περιέγραφε πέρσι το Νοέμβριο του 2015 ένας εκπρόσωπος της ενημέρωσης το ξέσπασμα της μητέρας του, Μάγδας Φύσσα στη δίκη της Χ.Α.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια