Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Διγλωσσία στη Ν.Δ. για το Ωραιόκαστρο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διγλωσσία στη Ν.Δ. για το Ωραιόκαστρο (Video)

Αμηχανία και διγλωσία επικρατεί στη Ν.Δ. σε σχέση με το Ωραιόκαστρο, μετά τις αντιφατικές δημόσιες δηλώσεις βουλευτών της ήρθε με καθυστέρηση (έστω) η χλιαρή καταγγελία των ρατσιστικών κηρυγμάτων δια του εκπροσώπου τύπου της Γιώργου Κουμουτσάκου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Ν.Δ. επέλεξε αρχικά, για άλλη μια φορά, να βαδίσει στο θολό τοπίο ακραίων απόψεων που δεν συνάδουν με την πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό και που εκθέτουν τη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που μόλις χθες κατά την ομιλία ο πρόεδρος Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο) έκανε ειδική αναφορά για την προστασία των παιδιών των προσφύγων και την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Τι και αν το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι γιατροί του κόσμου διαβεβαιώνουν ότι γίνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών; Ο φόβος και η παραπληροφόρηση τρέφει την ακροδεξιά αλλά καθόλου δεν φαίνεται να απασχολεί αυτό τη δεξιά που μάλλον ψηφοθηρικά αντιμετωπίζει το ζήτημα. Δεν είναι μακριά άλλωστε οι φοβικές δηλώσεις διακεκριμένων εκπροσώπων της Ν.Δ. όπως του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη που με την ιδιότητα μάλιστα του προέδρου του ΙΣΑ προσπαθούσε να συνδέσει τους πρόσφυγες με την ελονοσία.

Πώς να μην θεωρεί η Ν.Δ. αιτιολογημένες τις αντιδράσεις των γονιών που δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους, ούτε καν το απόγευμα; 

Ας δούμε τι είπαν ή μάλλον τι δεν είπαν χθες και σήμερα στελέχη της για το θέμα:

Γ. Τζαβάρας: Εύλογη η ανησυχία των γονιών στο Ωραιόκαστρο

Εύλογη την ανησυχία των γονιών στο Ωραιόκαστρο βρήκε χθες και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Τζαβάρας όπου μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν έχει σχέση με στερεότυπα ρατσισμού» αλλά ευθύνεται η «κυβέρνηση που δεν προετοίμασε κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια ανησυχία» στους γονείς.

Τώρα πως είναι εύλογη η ανησυχία όταν όλοι γνωρίζουν πόσο μάλλον οι γιατροί (άρα και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου) ότι μόνο από το κουνούπι μεταδίδεται η ελονοσία και όχι από τους ασθενείς. Επικαλέστηκε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μανιό και την ιδιότητα του που υποστήριζε το ακριβώς αντίθετο.

Με δεδομένο όμως ότι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί των παιδιών έχουν γίνει θα συνεχίσει να θεωρεί δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των γονιών στο Ωραιόκαστρο, η Ν.Δ., καλύπτοντας τα ρατσιστικά φαινόμενα στιγματισμού των μικρών προσφυγόπουλων;

Γ. Σκρέκας: «Γιατί αντιδρούν αυτοί οι άνθρωποι; Είναι παράλογοι;»

«Φταίει η κυβέρνηση που δεν είχε σχέδιο και δεν ενημέρωσε» υποστήριξε ο κ. Σκρέκας στην ΕΡΤ προσπερνώντας τις σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των γονιών καθώς όλα τα παιδιά είναι εμβολιασμένα. Ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος και ευαίσθητος. «Γιατί αντιδρούν αυτοί οι άνθρωποι; Είναι παράλογοι;» είπε σήμερα ο κ. Σκρέκας πετώντας τη μπάλα σε πιο βατό επικοινωνιακό πεδίο αυτό των εργασιακών.

Δ. Σταμάτης: "Φταίει η κυβέρνηση"

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτηρης Σταμάτης κατά την περιοδεία του στη Θράκη επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση για αποτυχημένη διαχείριση του προσφυγικού τονίζοντας ότι: "Η πολιτική του κ. Τσίπρα και του δόγματος ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή για όλους, ήρθε με τον χρόνο και δημιούργησε όπως ήταν αναμενόμενο, συγκρούσεις στην ελληνική κοινωνία που είχε αποδεχθεί, υποδεχθεί και περιθάλψει τους πρόσφυγες», επεσήμανε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης"  και συνεχίζει: «Όταν εμείς τους συγκεντρώναμε σε κάποιους χώρους μας κατηγορούσαν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Στο μεταξύ οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες, χάθηκαν χωρίς κανένα έλεγχο. (...) Ο πραγματικός αίτιος που γίνονται όλα αυτά δεν είναι ούτε οι πρόσφυγες ούτε οι τοπικές κοινωνίες. Είναι η κυβέρνηση. ».

Ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία» και λίγο παρακάτων «Η κυβέρνηση, όμως δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό". Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες - μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες».

Ο Γ. Κουμουτσάκος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες σήμερα Πέμπτη επιχείρησε να μεταστρέψει την αλγεινή εντύπωση που δημιουργήθηκε από τις αντιφατικές δηλώσεις των βουλευτών της Ν.Δ. που καταφανώς προδίδουν διγλωσσία και αμηχανία και προχώρησε τελικά σε μια "επίσημη" καταγγελία: «Οποιαδήποτε κηρύγματα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ακρότητας πέρα και μακριά από την αντίληψη της ΝΔ. Αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να αγνοήσουν οι κυβερνώντες πώς αισθάνεται η τοπική κοινωνία.».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL