Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Κυρίτσης σε Βρούτση για την ακροδεξιά ξενοφοβική ρητορεία της Ν.Δ. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυρίτσης σε Βρούτση για την ακροδεξιά ξενοφοβική ρητορεία της Ν.Δ. (Video)

https://www.youtube.com/embed/v2mAN7zoyEg

Πρόσθεσε επίσης ότι «το 97% των ανθρώπων που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν επιθυμούν  να μείνουν εδώ. Έχουν εγκλωβιστεί με την πολιτική που επέβαλε το κόμμα του κ. Βρούτση (ΕΛΚ) με το κλείσιμο των συνόρων».

Προφανής ο στόχος, αλλά αποτυχημένη η τακτική ψαρέματος ακροδεξιών ψήφων την οποία φαίνεται να υιοθετεί η Ν.Δ. ανεβάζοντας στην ατζέντα το προσφυγικό για μικροκομματική εκμετάλλευση, θεωρώντας το ένα προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης για αυτή.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε την «επιτυχημένη» αποτρεπτική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, όπου έβλεπε μόνο «λαθρομετανάστες» που τους στοίβαζε σε απαράδεκτες συνθήκες στα κέντρα κράτησης (Αμυγδαλέζα) και αντί για διασώσεις είχαμε «απωθήσεις».

 «Θα πρέπει να αποτρέψουμε να λειτουργούμε ως μαγνήτης» υποστήριξε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε ότι δηλαδή «η Ελλάδα είναι μια χώρα που όποιος θέλει πάει, από όλο τον κόσμο, κάθε πικραμένος, πονεμένος μπορεί να έρχεται».

«Είναι προφανές ότι οι προσφυγικές ροές σχετίζονται με την εξέλιξη του πολέμου στη Συρία βρίσκονται, δηλαδή, σε ευθεία συνάρτηση με την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων» είπε ο κ. Κυρίτσης σχολιάζοντας τη μικρή αύξηση που σημειώνεται στις προσφυγικές ροές τις τελευταίες μέρες.

Απτόητος ο κ. Βρούτσης όμως συνέχισε στον ακροδεξιό του μονόλογο: «Ας είναι από το Πακιστάν, χωρίς χαρτιά. Να το ακούσουν οι άνεργοι» «τους Έλληνες τους ανέργους, την πατρίδα;» «Στερείται δουλειά από χιλιάδες Έλληνες, για να δώσετε σε αυτούς που έρχονται χωρίς χαρτιά».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL