Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Η ομηρεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ομηρεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Τσίπρας ματαιοπονεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει την εξαπάτηση των Ελλήνων. Τον πήραν είδηση. Ας σταματήσει τουλάχιστον να εξοργίζει τους Έλληνες μιλώντας για ανάπτυξη. Η ύφεση καλά κρατεί από μια κυβέρνηση που είναι εχθρός των επενδύσεων. Είναι δε θράσος να μιλά για κοινωνική πολιτική. Την ώρα που κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ, που οι φόροι πνίγουν τα νοικοκυριά, που 40.000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών». Αν σας ρωτούσα να μαντέψετε τίνος κόμματος είναι η παραπάνω ανακοίνωση, είμαι βέβαιος πως θα δυσκολευόσασταν. Ασφαλώς, θα μπορούσατε να το βρείτε ρισκάροντας, αφού τέτοια σχεδόν όμοια φρασεολογία στην αντιπολιτευτική τους κριτική έχουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Άρα ένας από τους δύο είναι. Κοντά είναι και η ΛΑΕ. Πάντως, η συγκεκριμένη είναι του ΠΑΣΟΚ, που υποτίθεται αγωνιά να συγκροτήσει μια σύγχρονη και μεγάλη Κεντροαριστερά!

ΚΑΙ τι θα την κάνει αυτή τη μεγάλη Κεντροαριστερά αν γίνει; Τι θα κάνει αν και εφόσον η κυβέρνηση πέσει; Θα γίνουν νέες εκλογές και θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας; Μάλιστα. Ποιοι θα συνεργαστούν; Συνεργασία με ένα κόμμα που εξαπατά τους Έλληνες, υποθέτω ότι δεν μπορεί να γίνει. Άρα, θα συνεργαστούν οι ίδιοι που συνεργάστηκαν για να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία, την οποία χρεοκοπία την παρέλαβε και τη διόγκωσε ο ΓΑΠ, που την είχε παραλάβει από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος την είχε παραλάβει από τον Κώστα Σημίτη και πάει λέγοντας. Δηλαδή, οι κληρονόμοι δύο κομμάτων που αποδοκιμάστηκαν σκληρά από το εκλογικό σώμα φιλοδοξούν να ξανακυβερνήσουν μαζί, ευελπιστώντας ότι η ελληνική κοινωνία θα πιστέψει αυτή τη φορά ότι θα σώσουν τη χώρα, όπως την έσωσε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο! Γίνεται; Πάντως, για σενάριο ιλαροτραγωδίας καλό φαίνεται, καθώς κόμματα χρεοκοπημένα πολιτικά και οικονομικά, με κουκουλωμένα εσωτερικά σκάνδαλα υπόσχονται να μας σώσουν!

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ είναι ότι σε κατ' ιδίαν συζητήσεις Κυριάκος και Φώφη ομολογούν ότι δύσκολα θα πέσει ο Τσίπρας με τη συγκεκριμένη αντιπολιτευτική τακτική. Τι είναι τότε εκείνο που τους ενώνει τόσο φανατικά στη βεβιασμένη τυφλή και αμετροεπή αντιπολίτευσή τους; Νομίζω πως έχει γίνει αντιληπτό από τον ελληνικό λαό. Πρόκειται για εντολές της κατεστημένης κρατικοδίαιτης διαπλοκής που χάνει το έδαφος και τα προνόμιά της κάτω από τα πόδια της. Διαβλέπει το τέλος της και δεν έχει περιθώρια χρόνου να σώσει ό,τι σώζεται. Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του πρέπει να πέσουν τώρα. Δυστυχώς, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι τόσο εκβιάσιμα κόμματα από τους Έλληνες ολιγάρχες, που, όπως φαίνεται, δεν έχουν την άδεια ούτε να καμουφλάρουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο. Γι' αυτό και οι ανακοινώσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης είναι σχεδόν ίδιες!

ΟΤΑΝ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στο σημείο να λέει ότι αν θα γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ., θα καταργήσει τον νόμο για την αδειοδότηση των καναλιών, αποκαλύπτεται ως αρχηγός μαριονέτα, αλλά δεν τον νοιάζει! Νομίζει ότι η βασική προϋπόθεση για να ρίξει την κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός είναι να συμμαχήσει με τους καναλάρχες. Ξεχνά πως το κράτος έχει συνέχεια, ξεχνά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που έκριναν τον διαγωνισμό νόμιμο και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, ξεχνά ότι αν καταργήσει τον νόμο, θα εξευτελίσει τη χώρα διεθνώς, παραχωρώντας ουσιαστικά όλη την εξουσία στους νταβατζήδες. Ξεχνά ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται από τον λαό. Και παρ' ότι τα ευρωπαϊκά κόμματα έχουν προειδοποιήσει τόσο τον Κυριάκο όσο και τη Φώφη, αυτοί επιμένουν στις σχέσεις του αμαρτωλού παρελθόντος!

ΟΜΩΣ αυτή η εποχή έχει τελειώσει. Έχει τελειώσει διότι οι τράκες από τις τράπεζες, μετά τον κανιβαλισμό τους από τα παλιά αφεντικά, δεν μπορούν να συνεχιστούν. Χωρίς το χρήμα η διαπλοκή που ξέραμε δεν επιβιώνει. Το ποσοστό του κόμματος που παρέλαβε η κ. Γεννηματά είναι τόσο μικρό, που δεν φαίνεται να φοβάται ότι αν μικρύνει λίγο ακόμα, θα πάθει κάτι. Άλλωστε, ως μικρός εταίρος θα συνεργαστεί. Στη Ν.Δ. όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς κινδυνεύει να χάσει την επαφή της με τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, που επιθυμεί σταθερό πολιτικό περιβάλλον, κοινούς δημοκρατικούς κανόνες στο επιχειρείν και αδέσμευτους διαιτητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL