Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Αλλάζοντας την πραγματικότητα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλάζοντας την πραγματικότητα...

Χαμός στο Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ. H "Αυγή" τα χώνει (!) στην Κατερίνα. Η "Αυγή" επιτίθεται και στην Κατερίνα. Η "Αυγή" αποφάσισε να αφαιρέσει από την Κατερίνα το δικαίωμα του σχολιασμού, το οποίο δικαίωμα του σχολιασμού δεν φαίνεται να το έχει η "Αυγή". Και όλα αυτά για ένα άρθρο που, υπό φυσιολογικές κοινωνικές συνθήκες, θα έπρεπε να μας πονάει όλους. Σε μια χώρα της οποίας η αθλητική βάση είναι ανοργάνωτη και υποτυπώδεις στις κρίσιμες ηλικίες του ανθρώπου, στην παιδική, εφηβική και νεανική, έχουμε πρωταθλητισμό χωρίς αθλητισμό. Διότι, αν είχαμε αθλητισμό, θα υπήρχε, διάολε, τουλάχιστον ένας Έλληνας αθλητής της Άρσης βαρών να εκπροσωπήσει την ντριμ τιμ των Πύρρου Δήμα και Ακάκιου Καχιασβίλι!

ΔΕΝ υπήρχε, όμως, διότι το άθλημα, μετά την αποχώρηση των... μεγαλομετόχων της μπίζνας, εξαφανίστηκε όσο γρήγορα είχε εμφανιστεί! Διεσώθη μόνον ο Σγουρός που πάνω στην άρση βαρών έκανε πολιτική καριέρα. Θεωρούν ιεροσυλία να αναρωτηθείς γιατί συνέβη αυτό το γεγονός, και τι θα γίνει το πανάκριβο παλάτι της άρσης βαρών στη Νίκαια, όταν η χώρα σου συμπεριλαμβάνεται στις 17 που έχουν μπει στον επίσημο χάρτη της φαρμακοδιέγερσης των αθλητών τους για να δρέψουν τα οφέλη των μεγάλων επιτυχιών και να ικανοποιηθεί το αίσθημα υπεροχής των "γαλαζοαίματων" Ελλήνων, όπως έχει ειπωθεί. Των Ελλήνων που είναι συνυπεύθυνοι με τη χρεοκοπία της πατρίδας τους. Δυστυχώς την Ελλάδα, ως μήτρα του ολυμπισμού και θεματοφύλακα του ευ αγωνίζεσθαι, την επικαλούμαστε όταν μας συμφέρει. Ας είναι.

ΕΙΝΑΙ γεγονός πως τα ΜΜΕ έχουν τη δύναμη να δημιουργούν τη δική τους πραγματικότητα για να εξυπηρετούνται συγκεκριμένοι πολιτικοί και οικονομικοί στόχοι. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο στόχος δεν ήταν η προστασία του αθλητισμού και των αθλητών, αλλά να πλήξουμε πολιτικά την κυβέρνηση, αφού η "Αυγή" είναι εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός που έγραψε αυτά που έγραψε, εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία! Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Και ποιοι εργάζονται με κάθε μέσον για την ανατροπή της κυβέρνησης; Είναι οι ίδιοι εκείνοι (και τα παπαγαλάκια τους) που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία;

ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ όμως στην ολυμπιονίκη μας με την ευγένεια και τον σεβασμό που επιβάλλεται. Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 από το Ρίο η Κατερίνα Στεφανίδη υπερασπίστηκε τους αθλητές και ξεκαθάρισε: “Επειδή είδα μερικά σχόλια τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα να πω ότι δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια”. Και επειδή κανένα άλλο σχόλιο δεν είχε γίνει παρά μόνο από το άρθρο “Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό”, έκρινα χρήσιμο να γράψω το ακόλουθο κείμενο. Έγραψα λοιπόν: “Μια συμβουλή μόνο, Κατερίνα, τώρα που έχεις και τον σπουδαίο τίτλο της ολυμπιονίκη. Όταν απαντάς σε κάτι, να έχεις διαβάσει καλά αυτό το κάτι για να μην γίνεσαι θύμα εκμετάλλευσης. Δεν έγινε κανένα σχόλιο για την αθλητική σου συμπεριφορά και κανενός άλλου αθλητή πλην των αρσιβαριστών. Το αντίθετο μάλιστα, σημειώθηκε πόσο σπουδαίο είναι εκεί στις ΗΠΑ να μπορείς να συνδυάσεις πρωταθλητισμό με υψηλό επίπεδο σπουδών, κάτι που δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατο εδώ στην Ελλάδα. Καλή επιτυχία λοιπόν στις προσπάθειές σου”.

Πείτε μου, λοιπόν, πού είναι το “χώσιμο” και η επίθεση; Ποια επιθετικότητα ή κακή προαίρεση έχει το συγκεκριμένο σημείωμα, που την τιμά στο μέγιστο περισσότερο από κάθε άλλον, για τον διπλό της αγώνα στον αθλητισμό και τη μόρφωση;

ΣΤΟΝ επίλογο εκείνου του άρθρου, που προκάλεσε τόσο θόρυβο, σημείωνα: “Για να δημιουργήσεις αθλητικό βάθος, πρέπει να έχεις όραμα και να αντλείς εμπειρίες από προηγμένες χώρες στο αθλητικό κίνημα. Ο μαζικός αθλητισμός καλλιεργείται από τις μικρές ηλικίες του ανθρώπου. Και η πλέον οργανωμένη μορφή σε αυτές τις ηλικίες είναι το σχολείο, από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο. Εδώ, σε αυτή τη χώρα, ο σχολικός αθλητισμός καταργήθηκε ολοσχερώς σε όλες τις βαθμίδες. Τα παιδιά τον ανακαλύπτουν όταν και εφόσον οι γονείς τους έχουν λίγα χρήματα για να τα γράψουν στα τμήματα αθλητικών συλλόγων που παρέχουν προπόνηση έναντι κάποιας αμοιβής, για να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Από εκεί και πέρα, όσοι έχουν ταλέντο και οικογενειακή υποστήριξη προχωράνε μέχρι η σύγκρουση ανάμεσα στις σπουδές και την αθλητική καριέρα να τους πάει ή μπροστά ή να τους θέσει -λόγω ασυμβιβάστου- εκτός αθλητισμού. Το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί στις ΗΠΑ, την πλέον οργανωμένη χώρα σε επίπεδο αθλητισμού και πρωταθλητισμού, με δεκάδες χιλιάδες υποτροφίες σε ταλαντούχους στον αθλητισμό φοιτητές που θέλουν να συνδυάσουν πρωταθλητισμό, μόρφωση και επιστημονική κατάρτιση.

Γιατί ο αθλητισμός είναι μεγάλο σχολείο για την προσωπικότητα των νεαρών παιδιών. Η αναβάθμιση της αθλητικής παιδείας είναι δύσκολο αλλά σπουδαίο έργο για την ολοκλήρωση καλών ανθρώπων και σωστών πολιτών, όπως γνώριζαν οι σοφοί αρχαίοι ημών πρόγονοι”.

Τόσο φυλοκυβερνητικά τα έγραφα!

Η "Αυγή" είναι μια ιστορική, ανυπότακτη εφημερίδα. Οι κραυγές και οι υποκρισίες κανέναν δεν τρομάζουν, διότι η ζωή συνεχίζεται και η Ιστορία αποτιμά με ψυχραιμία ανθρώπους και γεγονότα. Όποιος ή όποια βρει ένα παρόμοιο άρθρο που με ευαισθησία, και κυρίως αγωνία, αναζητεί φως στο βάθος του τούνελ για τον ελληνικό αθλητισμό, ας μου γράψει. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL