Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C21.9°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.9°C
3 BF 26%
Μητσοτάκης ο... Μικρός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητσοτάκης ο... Μικρός

Ναι, γέλασα κι εγώ με την ψυχή μου, πικρά, ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή να μας πετάει χωρίς ντροπή κατάμουτρα ότι βρέφος 6 μηνών ήταν εξόριστος στο... Παρίσι, ο αθεόφοβος, και μετά πήγε στο... Χάρβαρντ, ο δυστυχής. «Τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς» (έκπληξη στο ακροατήριο εντός και εκτός Βουλής), «αλλά και εγώ ως βρέφος 6 μηνών ήμουν εξόριστος στο... Παρίσι και...» (χαμός στο ακροατήριο) «Γιατί γελάτε, κύριοι;» (τρις). Όμως, άξια προσοχής δεν ήταν τόσο τα γέλια των βουλευτών των άλλων κομμάτων όσο τα πρόσωπα των βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι, κατάπληκτοι, κοκκίνισαν, κιτρίνισαν, πρασίνισαν και ούτε που χειροκρότησαν οι μικρόψυχοι και φθονεροί τον αρχηγό για τις αντιστασιακές του δάφνες, που τις πληροφορούνταν για πρώτη φορά. Και το κρατούσε μυστικό τόσα χρόνια, ο ταπεινόφρων!

Αλλά αμέσως μετά κατακλύστηκα από οργή. Με το απύθμενο θράσος του έχει χάσει και την αίσθηση του γελοίου. Όταν εμείς ζητούσαμε διαβατήριο για συνέχιση σπουδών στο εξωτερικό, κύριε αντιστασιακέ με τα Χάρβαρντ, τρώγαμε ξύλο. Όταν ζητούσαμε διορισμό ως εκπαιδευτικοί, μας χλεύαζαν, αλλά κι από τα ιδιωτικά σχολεία όπου επιχειρούσαμε να δουλέψουμε μας έδιωχναν (όπως έδιωχνε η αφεντιά σου τους δημόσιους υπαλλήλους). Αυτή είναι η διαφορά μας.

Ναι, τα λόγια μας έχουν οργή. Και πώς να μιλήσεις ήρεμα, «με ευπρέπεια», όταν η παράταξη αυτών που καταδυνάστευσαν τον τόπο και λαφυραγώγησαν τον δημόσιο πλούτο σού ζητούν και τα ρέστα; Πώς να τους απαντήσεις δίχως να τους αντιγυρίσεις τις βρομιές τους; Δεν παλεύονται οι άνθρωποι... Οχετός ψεμάτων καθημερινά, στα χνάρια του κ. αντιπροέδρου (και του Γκέμπελς!). Ακόμη και όταν η πραγματικότητα τους διαψεύδει οικτρά, αυτοί επανέρχονται με νέα ψεύδη. Να γιατί τα ποσοστά τους στο εκλογικό σώμα παραμένουν καθηλωμένα.

Ναι, υπάρχει η «δημοσιογραφική αλητεία», αυτή που έθρεψε και τρέφει η πολιτική αλητεία. Με τον χορό των εκατομμυρίων και των δισεκατομμυρίων ευρώ που αποκαλύπτεται καθημερινά. Είναι οι ίδιοι που φυγαδεύουν στις τράπεζες του εξωτερικού τα θαλασσοδάνεια που παίρνουν από τις τράπεζες της χώρας, δηλαδή τα λεφτά του λαού, σε off shore εταιρείες και φορολογικούς παραδείσους, βυθίζοντας εμάς τους πληβείους στην κόλαση. Αυτοί που θα έπρεπε να μην προκαλούν για τα επόμενα 30-40 χρόνια, όσο δηλαδή μας λένε ότι θα κρατήσει η δική μας δυστυχία. Να γιατί τόση λύσσα «να φύγει αυτή η κυβέρνηση». Έχουν τους λόγους τους οι άνθρωποι. Και εννοούν να μας κάνουν μαθήματα περί Δημοκρατίας, οι κληρονομικώ δικαίω επαγγελματίες πολιτικοί.

Ακούγοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε φορά που κάνει δηλώσεις, διαπιστώνει κανείς ότι ο άνθρωπος δεν ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα. Λ.χ., την επομένη της υπερψήφισης της απλής αναλογικής από τη Βουλή, με ενισχυμένη μάλιστα πλειοψηφία, ο Μητσοτάκης ο Μικρός δηλώνει -και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ επαναλαμβάνουν εν χορώ- ότι η απλή αναλογική δεν πέρασε και η κυβέρνηση υπέστη δεινή ήττα! Είναι φανερό, λοιπόν, ότι, όταν κάποιος έχει συνηθίσει στο ψέμα και είναι τόσο αδίστακτος, δεν μπορεί πια να ξεχωρίζει την αλήθεια.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε καταγγείλει τους «πέντε εθνικούς νταβατζήδες», αυτούς που τώρα ο «Μικρός» επιχειρεί με όλα τα μέσα να προστατέψει. Και οι βουλευτές της Ν.Δ. τον χειροκροτούν! Και μόνο αν έκριναν από τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις της εκλογής του στην αρχηγία της Ν.Δ., έπρεπε να έχουν καταλάβει με ποιον έχουν να κάνουν. Ολόκληρη Vodafone δραστηριοποιήθηκε για να αλλάξει το εκλογικό τοπίο και να βγει πρώτος ο... δεύτερος!

Είναι προφανές. Ο Μικρός είναι επικίνδυνος, καθότι αδίστακτος. Δεν έχει τον θεό του. Επιστρατεύει ασύστολα οποιοδήποτε ψέμα ή συκοφαντία με απίθανη μαεστρία. Ο άνθρωπος είναι αμοραλιστής, ηθικά πωρωμένος. Έως πού μπορεί να φτάσει; Για τον Μητσοτάκη τον μεγάλο ο Σοφοκλής Βενιζέλος έλεγε πως δεν θα είχε καμιά δυσκολία να πουλήσει και την Ακρόπολη, αρκεί να τα έβρισκαν στην τιμή! Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται τα συμφέροντα της χώρας στο εξωτερικό, ο Μητσοτάκης ζητάει εκλογές και «να φύγει αυτή η κυβέρνηση», τραβώντας του το χαλί κάτω από τα πόδια. Τι συνιστά η πράξη αυτή; Παρακαλώ, μιαν απάντηση από όλους όσοι ζητάνε «να φύγει αυτή η κυβέρνηση», για να αναλάβει -αυτονοήτως- ο Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL