Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Σας τρομάζει ο Τσίπρας;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σας τρομάζει ο Τσίπρας;

Μετά τον ορυμαγδό των μνημονιακών μέτρων που μας επέβαλε η ήττα, η ελεγχόμενη ήττα του Ιούλη του 2015 αποστρέψαμε το βλέμμα από την κάποτε πολιτισμένη Ευρώπη, μισήσαμε το δεξιό επικρατών αρπακτικό φιλελέδικο σύστημα με γνήσιο εκπρόσωπο τον Σόιμπλε και γευόμαστε καθημερινά το ταξικά συγκροτημένο μέτωπο Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι που υπερασπίζει την παλιά χρεοκοπημένη διαπλοκή.

Σκληρή διαπραγμάτευση με πάμπολλα ταξίδια στο εξωτερικό, συγκρούσεις θανατηφόρες με πολύ ταξικό αίμα για το πειραματόζωο ελληνικό λαό από το κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα του Λαϊκού Κόμματος που θέλει να μαζέψει όλα τα οικονομικά συμφέροντα σε δικές τους ορέξεις και συμφέροντα. Ενώ όλα τα κυρίαρχα κράτη-μεγέθη ελέγχουν μέσω των εθνικών συμφερόντων τη συνθλιπτική εξάπλωση της παγκοσμιοποίησης, εμείς με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρατήσαμε ελάχιστα από τα απαραίτητα δίκτυα (ενέργεια-νερό-δημ. συχνότητες) και υποδομές, έχουμε πια το πάνω χέρι στους εργολάβους και τα ΣΔΙΤ, ζητάμε ανάσες έργων και κονδυλίων για την πολυπόθητη ανάπτυξη και την ελάττωση της ανεργίας.

Η Κίνα, η Ρωσία, η Ιταλία και το Ιράν και η Αίγυπτος, το Ισραήλ έχουν μπει δυναμικά στον χορό των επενδύσεων και συνεργασιών. Θυμάστε παλιότερες προ κρίσης εποχές, λιγότερο υφεσιακές, π.χ. διακυβέρνηση Σημίτη ή Καραμανλή, να είχε να επιδείξει η χώρα, χωρίς να συγκρίνουμε ανόμοιες παγκόσμιες και τοπικές στιγμές, ανάλογη δραστηριότητα;

Η Ν.Δ. του καταστροφικού Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα αφού έστειλαν όλα τα λεφτά έξω παίζοντας στα ζάρια με την τρομοκρατία του Grexit, μετά προετοίμασαν τα στεγνά ταμεία για την πίσω αυλή της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας το «λύκος στα πρόβατα» σε κάθε κίνηση διαπραγμάτευσης. Έμεινε στο εσωτερικό της πολύπαθης χώρας μια τύποις αριστερή αντιπολίτευση χωρίς πολιτική συμμαχιών και έμπλεη κομπορρημοσύνης, μια αντιδραστική φασιστική φωνή που μιλάει γλυκά και πράττει με μαχαιριές στην πλάτη και το κατασταλαγμένο πια σύμπλεγμα αντιπολίτευσης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι που μόλις διεκδικήσει ο ένας ανταποκρίνεται χτυπώντας τις ίδιες χορδές προπαγάνδας ο έτερος από αυτό το παράξενο τρίγωνο.

Μη φανταστείτε βαρύγδουπες προγραμματικές θέσεις, και έκφραση κινηματικών αιτημάτων, απλή υπεράσπιση ενός 42χρονου χρεοκοπημένου συστήματος του πάλαι ποτέ προϋπάρχοντος δικομματισμού Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουν φορολογικά βάρη, ζητούν εκμύζηση δανεικών και ανεκπλήρωτων δανείων, καταγγέλλουν φανταστικά γεγονότα και ψεύτικες προφητείες που πρέπει να καταλήγουν στην επωδό ο "ψεύτης και επικίνδυνος" Τσίπρας.

Είναι τόσο γελοία αυτή η αντιπολιτευτική γραμμή που βρίσκει όλα τα καρακόλια των αεριτζήδων καναλαρχών, των "Πρώτο Θέμα", "Παραπολιτικά" και "Ελεύθερος Τύπος", σε διαφορετικό βαθμό το καθένα, συνένοχους στην παραποίηση της αληθείας. Παράλληλα μια σειρά επωνύμων συνδικαλιστών ιδίως από τον χώρο της εκπαίδευσης και των δικαστηρίων, διά περιφοράς υπογραφής κατακαλόκαιρο εμφανίζουν προπαγανδιστικές αντικυβερνητικές κορώνες επί παντός επιστητού. Στον ιατρικό κλάδο ο εντεταλμένος επ' αυτού ΙΣΑ αποδίδει όλα τα τσιμπήματα κουνουπιών σε μαύρη χείρα Τσίπρα. Ο Σταύρος τα 'βαλε με τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει σαν προστάτης τους την πελατεία του, τους σχολάρχες ιδιωτικής εκπαίδευσης, υπέρ της εργασιακής και παιδαγωγικής ασυδοσίας. Δεν θέλουν τη νομοθέτηση ελέγχου των από το υπουργείο Εμπορίου στο Παιδείας. Η Ν.Δ. καταψηφίζει τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και προβάλλει την αντιστασιακή περγαμηνή του αρχηγού της επί χούντας. Γαργάρα για τις λίστες φοροφυγάδων, για τους εξειδικευμένους σε φυγή κεφαλαίων Στ. Παπασταύρου, Χρ. Σκλαβούνη κ.λπ., τη συμμετοχή σε εξωχώριες για πειστικό κοινοβουλευτικό διάλογο χωρίς ένοχες κραυγές και υστερικές τσιρίδες. Η ψύχραιμη παρατήρηση των πεπραγμένων της κύριας αντιπολίτευσης δείχνει πως, αμαυρώνοντας τον ηγέτη και αρχηγό του κράτους, στηλιτεύοντας επώνυμα στελέχη της κυβέρνησης με έργο, πετάνε τις ευκαιρίες τους με βήματα στο κενό και την παραπληροφόρηση, ενέργεια που μόνο ασφάλεια και σιγουριά δεν τους προσάπτει. Η κυβέρνηση έχει πολύ έργο να παράξει ακόμη. Ο αγώνας για αναστολή της άδειας καναλιών ακυρώνεται καθημερινά.

Αν νομίζουν ότι όλες αυτές οι τοποθετήσεις του κατεστημένου θα πληγώσουν την εύθραυστη ελληνική οικονομία, τη βαθιά τραυματισμένη παιδεία και υγεία, τον στηριζόμενο τουρισμό και την έκδηλη ευαισθησία απέναντι στο προσφυγικό, τρομοκρατώντας και υπερβάλλοντας, είναι χτυπημένοι από όνειρο θερινής νυκτός. Το ότι ο Τσίπρας τρομάζει και ανατριχιάζει τα συστημικά άνομα οικονομικά συμφέροντα είναι η καλύτερη επιχειρηματολογία για να συντασσόμαστε μαζί του στην υλοποίηση της απλής αναλογικής, εκσυγχρονισμού του κράτους και απεγκλωβισμού από τα Μνημόνια με απομείωση του δημόσιου χρέους.

δρ Διονύσης Λαμπαδάριοςχειρουργός, επιστημονικός υπεύθυνος στο ΠΕΔΥ Ν. Κόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL