Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Να φύγει αυτή η... αντιπολίτευση!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να φύγει αυτή η... αντιπολίτευση!

Αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την επομένη κιόλας των εκλογών, ξεπερνώντας τα όρια του γελοίου, ζητούν κ-α-θ-η-μ-ε-ρ-ι-ν-ά «να φύγει αυτή η κυβέρνηση», ας ανταποκριθούμε στην πρόκληση, αντιστρέφοντας το αίτημα: Να φύγει, λοιπόν, αυτή η... αντιπολίτευση! Γιατί; Διότι απλούστατα είναι γελοία. Και μόνο γι’ αυτό. Αν πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, που δύο φορές μέσα σε 9 μήνες ο κυρίαρχος λαός τής έδωσε την εμπιστοσύνη του, την τελευταία φορά μάλιστα γνωρίζοντας πολύ καλά τη συμφωνία που είχε υπογράψει -και την είχαν υπερψηφίσει και τα κόμματα που τώρα καταγγέλλουν πιο πολύ- γιατί να μη ζητήσουμε κι εμείς να κριθεί αυτή η αντιπολίτευση, που υπονομεύει συστηματικά με τόση επιπολαιότητα -για να μην πούμε τίποτε άλλο- την κυβέρνηση της χώρας, την ώρα που αυτή δίνει μάχες με μια μαφιόζικη Ε.Ε. κι ένα γκαγκστερικό ΔΝΤ;

Σε κάθε κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, σε κάθε αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους δανειστές, η αντιπολίτευση παίρνει το μέρος των δανειστών ή στρέφεται κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκρούεται η κυβέρνηση με τη διαφθορά; Η αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει το μέρος της διαφθοράς (Παπασταύρου, Βγενόπουλος κ.λπ.). Αφήνει η κυβέρνηση απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να ελέγξει τους διαπλεκόμενους μιντιάρχες; Η αντιπολίτευση κάθε άλλο παρά στηρίζει την κυβέρνηση. Υπερασπίζεται η κυβέρνηση έναντι των δανειστών ό,τι απόμεινε στον λαό από μισθούς και συντάξεις; Η αντιπολίτευση εναντίον... της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι έχουν παρανοήσει τον συνταγματικό τους ρόλο. Αυτήν την αντιπολίτευση πώς πρέπει να την εκτιμήσουμε;

Το καθημερινό υβρεολόγιο και οι απίθανοι, ακραίοι μέχρις αηδίας χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εις βάρος της κυβέρνησης στα όρια της θεσμικής λειτουργίας τους, έχουν την εξήγησή τους στο άγχος των ένοχων κομμάτων για τις συνεχείς αποκαλύψεις σκανδάλων και ρεμούλας σε όλους τους τομείς του κράτους. Όλοι καταλαβαίνουν γιατί «καίγονται» τα αμαρτωλά κόμματα να φύγει τώρα, «χτες», αυτή η κυβέρνηση, που εννοεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου, να φορολογήσει αυτούς που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα πλουτίζοντας εις βάρος του λαού-υποζυγίου, την ίδια ώρα που, με παρακίνηση κομμάτων και κομματαρχών, έβγαζαν έξω τα -συνήθως- άνομα κέρδη τους. Κάθε μέρα που περνάει, φέρνει στο φως νέα σκάνδαλα, νέα πλοκάμια της διαπλοκής, «ων ουκ έστι τέλος». Και ζητούν, οι απίθανοι, να ξανακυβερνήσουν!

Ο λαός υποφέρει, δοκιμάζεται σκληρά. Αλλά ο ίδιος αυτός λαός ξέρει επίσης και ποιοι ευθύνονται για ό,τι βιώνουμε. Ξέρει, διότι το έζησε στο πετσί του, σε ποια κατάσταση παρέδωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τη χώρα και τι παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση. Και αν το ζήτημα δεν είναι πλέον ποιος φταίει γι' αυτήν την κατάσταση, αλλά ποιος μπορεί, εκεί που φτάσαμε, να τη διαχειριστεί καλύτερα και να μας βγάλει το συντομότερο δυνατό από τη δύσκολη αυτή κατάσταση, ξέρει και πάλι ο ελληνικός λαός πού μπορεί να ελπίζει και ποιος αγωνίζεται πραγματικά γι' αυτόν.

Η κυβέρνηση αυτή, που της έλαχε(;) αυτός ο ρόλος, οφείλει να αγωνιστεί, κατά το σύνταγμα και τους νόμους, μέχρι τέλους, πιστή στην εντολή του λαού, τουλάχιστον για μια τετραετία. Αυτό άλλωστε δεν προβλέπουν το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί; Τι άλλαξε μετά τις εκλογές, για να ζητούνται νέες, και μάλιστα από την επομένη των εκλογών; Όλα τα άλλα είναι αντιδημοκρατικά και εκ του πονηρού. Να προχωρήσει δίχως καθυστερήσεις στην κάθαρση του δημόσιου τομέα και των σχέσεων δημοσίου - ιδιωτών, αλλά και στην αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης, όπως και στην ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τα βάρη που έχουν άδικα σωρευτεί στις πλάτες τους. Δεν δικαιούται να προδώσει την εντολή του λαού. Οι κρωγμοί από τα κοράκια δεν πρέπει να την πτοούν. Οι εντός και εκτός των τειχών εχθροί του λαού τα παίζουν όλα για όλα, προκειμένου να σώσουν τις αμαρτίες τους. Ο λαός, παρά τη δοκιμασία που βιώνει, θα σταθεί -πρέπει να σταθεί- δίπλα στην κυβέρνησή του.

Όσοι «το έβαλαν στα πόδια» μπροστά στις δυσκολίες αλλά και μπροστά στην ευθύνη με την οποία επίμονα χρέωσε ο λαός τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, θα ήταν πιο έντιμο να αφήσουν αυτούς -τους νεότερους- που επέλεξαν να αγωνιστούν μέχρι τέλους, παρά, συντασσόμενοι με τους εχθρούς του λαού, να πετροβολάνε με τόση εμπάθεια, μίσος και μικροψυχία τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ακούω κι εγώ τους νέους, αλλά όχι αυτούς που συγκρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον... Πινοσέτ! Ακούω τους νέους που λένε: Εσείς οι παλιοί, αδειάστε μας τη γωνιά. Τα καταφέρατε μια χαρά. Να κάνουμε, λοιπόν, στην μπάντα και ν' αφήσουμε αυτούς τους νεότερους που τόλμησαν, που κατάφεραν να υποσκελίσουν τη διαπλοκή της ποικιλώνυμης Δεξιάς, που αποκάλυψαν το σάπιο πολιτικό σύστημα και το ξεδοντιάζουν καθημερινά, που παλεύουν να αναστήσουν το κύρος της χώρας στην Ευρώπη και διεθνώς. Και μόνο οι εντός των τειχών διαπεπλεγμένοι του ένοχου συστήματος, που όλα αυτά τα χρόνια τρέφονταν από τις σάρκες του λαού, για να τον οδηγήσουν τελικά στη χρεοκοπία και την ταπείνωση, από κοντά και κάποιοι ριψάσπιδες και αυτόμολοι δυστυχώς, ζητούν τα ρέστα ή ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος.

Η κυβέρνηση έχει, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους, εντολή τετραετίας, και έχει χρεωθεί την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Θα κριθεί, λοιπόν, στο τέλος της τετραετίας, πάλι από τον ίδιο τον λαό, όπως προβλέπει το δημοκρατικό μας πολίτευμα (και όχι -για άλλη μια φορά- από την οικογένεια Μητσοτάκη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL