Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ψάχνοντας γωνία στο τάλιρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψάχνοντας γωνία στο τάλιρο

Μάλλον κάποιοι πληρώνονται, όχι για να ενημερώνουν την κοινή γνώμη αλλά για να ανακαλύπτουν γωνίες και ακίδες στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής σε όλες μα όλες τις εκφάνσεις της. Δεν εξηγείται αλλιώς το φαινόμενο επαγγελματιών της ενημέρωσης που ακόμη και όταν δεν βρίσκουν, ανακαλύπτουν και εφευρίσκουν μελανά σημεία, αστοχίες, λάθη ακόμη και περιττές σπατάλες. Και όταν τις ανακαλύπτουν θεωρούν πρέπον και σκόπιμο να τις μοιραστούν μαζί μας με τη μορφή της «είδησης». Ακραίο παράδειγμα οι χθεσινές ραδιοφωνικές αιχμές κατά της κυβέρνησης για το ατόπημα -άκουσον άκουσον- να στείλει 19 οχήματα της Πυροσβεστικής με πλοίο στη Χίο, γεγονός που επιβάρυνε, όπως ακούσαμε, οικονομικά το Δημόσιο!

Εκεί φτάσαμε λοιπόν με αυτή την κυβέρνηση. Να ξοδεύονται αλόγιστα τα χρήματα από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού για βόλτες των πυροσβεστών και των οχημάτων τους με πλοία στο Αιγαίο. Αν μη τι άλλο, είχε έναν βαθμό πρωτοτυπίας η χθεσινή ραδιοφωνική αποκάλυψη. Γιατί εκεί που περιμέναμε να ακούσουμε τους γνωστούς δημοσιογραφικούς εξάψαλμους για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, την έλλειψη μέσων, συντονισμού και οργάνωσης, μας ήρθε η αποκάλυψη της σπατάλης που όσο να 'ναι έσπασε την προβλέψιμη δημοσιογραφική μονοτονία.

Όλα αυτά, όμως, την ώρα η πυρκαγιά εξακολουθεί να απειλεί τη Χίο, τους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες κάποιοι προτιμούν να ψάχνουν γωνία στο τάλιρο της αντιπολιτευτικής τους φαιδρότητας. Γιατί εάν δεν είχαμε να κάνουμε με ένα γεγονός απειλητικό και επικίνδυνο, όπως μια καταστροφική πυρκαγιά, ίσως και να γελούσαμε με τον επαγγελματικό οίστρο ορισμένων και την εφευρετικότητά τους. Μόνο που δεν θα ήταν καθόλου αστείο, στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο είχε καθυστερήσει η άφιξη των πυροσβεστικών ενισχύσεων στη Χίο. Δεν θα είχαν κανένα νόημα οι ραδιοφωνικές αιχμές για σπατάλες αν στον απολογισμό της πυρκαγιάς μετρούσαμε απώλειες πέραν των υλικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL