Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Ξάφνου εσείσθηκ’ η αυλαία φέραν τον εισαγγελέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Ξάφνου εσείσθηκ’ η αυλαία φέραν τον εισαγγελέα

Έχει γούστο να επαναληφθεί η ιστορία με την Τζένη, επικαιροποιημένη βέβαια. Ο εισαγγελέας να έχει ξετρελαθεί με κάποια, ονόματι Siemens τώρα, πόρνη τραβεστί παγκόσμιας εμβέλειας, που τα παίρνει δίνοντας και κάτι τις σε όποιους της βρίσκουν πελάτες, και μέσα στον τρελό έρωτά του να αρχίσει να πυροβολεί όχι στα μπαρ του Φαληρακιού, με τους χιλιάδες τότε τουρίστες, αλλά στα δικαστήρια του Μονάχου, με τους εκατοντάδες δικηγόρους - απόντος βέβαια του Χριστοφοράκου. Τότε ήταν ξετρελαμένος με την Τζένη, τώρα, απ' ό,τι ακούω, με μεταφράσεις και διερμηνείς. Τους θέλει δίπλα του και δεν τους αφήνει να ξεμυτίσουν από την Ελλάδα, ούτε να εξάγουν τις μεταφράσεις τους. Ας μάθουν οι Γερμανοί Ελληνικά κι ας πάψουν επιτέλους να θέλουν έτοιμο φαΐ στο πιάτο, σκέφτηκε ο άνθρωπος. Τόσους επιστήμονες μας πήραν τα τελευταία χρόνια. Θα τους στείλουμε και διερμηνείς τώρα κι έτοιμες μεταφράσεις κι από πάνω;

Από μια άποψη, κατά τη γνώμη μου, έχει δίκιο. Φτάνει πια αυτή η απίστευτη μετανάστευση εξειδικευμένου προσωπικού από τη χώρα μας. Φτάνει πια τόσα εκατομμύρια που έχει επενδύσει το ελληνικό κράτος στην εκπαίδευση των παιδιών μας να τα καρπούνται οι Γερμανοί με το αζημίωτο. Αυτοί μας έστειλαν καμιά φορά κανέναν σπουδαγμένο εδώ; Οπ! Εδώ είμαστε λίγο φάουλ. Λίγο, αλλά όχι αμελητέο. Ο Χριστοφοράκος γεννήθηκε μεν και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά στη Γερμανική Σχολή της Αθήνας σπούδασε και μετά στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης. Μπορεί να πλήρωσε κάποια δίδακτρα ο μπαμπάς του, αλλά η μεγαλόψυχη Γερμανία του έδωσε ως αντάλλαγμα τη γερμανική υπηκοότητα για τη γερμανική του παιδεία και μας τον έστειλε στην Ψωροκώσταινα σαν ένα είδος γενίτσαρου. (Άτιμη αφομοίωση, το έλεγα εγώ από παλιά, μας κάνει γενίτσαρους τους λεβέντες μας.)

Μάλλον αυτή η νέα ιδιότητά του μπέρδεψε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Θεώρησαν ότι, αφού γλιτώνουν τα έξοδα του διερμηνέα στις μίζες (αφού ο Χριστοφοράκος μιλάει και τις δυο γλώσσες) κι αφού ο Μεγάλος εκείνο το διάστημα το έπαιζε Κινέζος, εξ ου και το παρατσούκλι του, οι συμφωνίες που έκαναν μαζί του γλίτωναν από το Δημόσιο τα μεταφραστικά. Η ιστορία στράβωσε από μια τσογλανοπαρέα που έκανε κριτική από παλιά, του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων και που οι ιθαγενείς της Ψωροκώσταινας τους έβγαλαν και στην κυβέρνηση. “Αν μπορεί ένας από σας που προέβλεψε το 2010 και το 2011 ότι το 45% θα γίνει 13, 12, έτσι, να πάρει βραβείο” -και η μετάφραση της δικογραφίας, προσθέτω εγώ- δήλωσε με τη γνωστή στομφώδη φωνή του ο βοηθός του Μπένι στην Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, των ΜΜΕ και του “Όλα χ, ψ, ω” αποστομώνοντας τους πάντες.

Και πράγματι, πλην εμού, μεταξύ μας, το προέβλεψε κανείς άλλος; Εγώ, τουλάχιστον, κέρδισα δύο ουίσκι, ένα στο μπαρ Bernabeu στη Ρόδο κι ένα στο μπαρ του Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα, από τον Σπύρο και τον Βασίλη αντίστοιχα (που είναι και οι μάρτυρές μου), όταν έλεγα ότι στις δεύτερες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εφτά μονάδες μπροστά και οι γκαλοπάκηδες έλεγαν ότι θα βγει η Νέα Δημοκρατία με τρεις μονάδες διαφορά.

Δεν ζητάω το βραβείο από τον βοηθό του συνταγματολόγου, γιατί είμαι σίγουρος τι θα πάρω. Ξέρω όμως ότι όλοι μας, εμείς οι ιθαγενείς της Ψωροκώσταινας γι’αυτούς, θέλουμε να πληρώσουν για τα δάνειά τους, για τις μίζες τους, για την ηχορύπανση των καναλιών τους, μπας και μειωθούν τα επιτόκια υπερημερίας που μας χρεώνουν, σαν αρπακτικά, τα κολλητάρια τους οι τράπεζες, εξαιτίας των δανεικών κι αγύριστων που τους έδιναν πλουσιοπάροχα. Αν δεν το κάνουν, θα βάλω εγγύηση τα DVD που έπαιρνα με τις φυλλάδες τους τόσα χρόνια. Ο ΑΝΤ 1 και το Mega, δηλαδή, γιατί έβαζαν εγγύηση τις ταινιοθήκες τους με τα τούρκικα σίριαλ που μας έδειχναν τόσα χρόνια αντί εκατοντάδων εκατομμυρίων;

Άντε μην τους πάρει ο διάολος, τους αλήτες!

ΥΓ 1: Ξέρει κανείς πού είναι ο φίλος της Τζένης;

ΥΓ 2: Ρασούλη, μας λείπεις!

Κώστας Βρατσάλης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL