Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Προς ανιστόρητους και πραγματικά διχαστικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προς ανιστόρητους και πραγματικά διχαστικούς

Του Μιχάλη Μίγκου

Η γνώση της Ιστορίας και φυσικά της γλώσσας είναι βασικές προϋποθέσεις ώστε ένας λαός να διατηρήσει την περηφάνια του και την προοπτική του. Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται μάλλον ανιστόρητος ή φέρων κοντή μνήμη. Σε πρόσφατη ομιλία του, απευθυνόμενος στους Έλληνες ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενημέρωσε την ολομέλεια ότι όλοι οι τρομοκράτες και δολοφόνοι προέρχονται από την Αριστερά. Δυστυχώς, ο κύριος Μητσοτάκης, έχοντας και μικρές απ' ό,τι φαίνεται δυνατότητες να ανακαλεί στη μνήμη του γεγονότα, ξέχασε μια στρατιά Ελλήνων που βασανίστηκαν και έπεσαν από τα χτυπήματα παρακρατικών, παραστρατιωτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων. Να βοηθήσουμε όμως τη μνήμη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

* Καλαμπόκας, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πάτρας και δολοφόνος του καθηγητή Τεμπονέρα.

* Γκοτζαμάνης, μέλος της ακροδεξιάς - αντικομμουνιστικής οργάνωσης «Καρφίτσα», που με τον συνεργάτη του Εμμανουηλίδη δολοφόνησαν τον Λαμπράκη.

* Η δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα από την αστυνομία στα Ιουλιανά.

* Η δολοφονία του νεολαίου Βελδεμίρη στη Θεσσαλονίκη από χωροφύλακα στις εκλογές του 1961, γνωστές και ως οι εκλογές της βίας και νοθείας.

* Κελπινιώτης, στρατιώτης που δολοφονήθηκε σε εκλογικό τμήμα της Αρκαδίας στις περιβόητες εκλογές και εμφανίστηκε ως αυτόχειρας.

* Οι δολοφονίες Κουμή, Κανελλοπούλου στη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου το 1980.

* Βασιλακοπούλου, δολοφονήθηκε από τραμπούκο της εταιρείας ΕΤΜΑ ενώ μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο. Εμφανίστηκε ως τροχαίο.

* Βομβιστικές επιθέσεις από τον Νίκο Μιχαλολιάκο σε κινηματογράφους που παρουσίαζαν ταινίες με πολιτικό περιεχόμενο.

* Βορίδης, νυν βουλευτής και υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ., γνωστός και ως ο ακτιβιστής με το τσεκούρι.

Προφανώς οι αναγνώστες της "Αυγής" γνωρίζουν ότι ουδείς από τους δράστες των παραπάνω εγκλημάτων προέρχονται από την Αριστερά ή το Κέντρο. Ήταν όλοι τους γνήσια τέκνα της Δεξιάς.

Αυτά προς ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται για την ελληνική Ιστορία και μάλιστα επιδιώκουν τη θέση του πρωθυπουργού. Αν η Αριστερά ήθελε να διχάσει την ελληνική κοινωνία, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω παραδείγματα αλλά και άλλα πολλές φορές στο κοινοβούλιο. Νομίζω όμως πως δεν το έχει κάνει.

* Ο Μιχάλης Μίγκος είναι τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθηνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL